Geen fan van schoonmaken? Zo houd jij met weinig moeite je huis schoon!

De sleutel tot snel en effectief schoonmaken? Dat is zonder twijfel een goede routine. Wanneer je eenmaal een goede routine hebt, kun je je huis in een korte tijd schoonmaken en in de toekomst ook netjes blijven houden. Een goede routine betekent ook dat je weet waar alles ligt en dat je een vaste plek hebt voor alles. Wanneer je een rommelige plek hebt, is het moeilijker om deze schoon te maken en zal het langer duren om een schoon en opgeruimd huis te creëren. Wanneer ik zelf thuiskom van een lange werkdag, is het heerlijk om in een schoon huis te komen. Gelukkig hoef ik niet veel tijd te spenderen aan het schoonmaken van mijn huis omdat ik een aantal simpele trucs aanhoud om het gemakkelijk schoon te houden. Niet omdat ik schoonmaken leuk vind (integendeel juist!) maar juist omdat ik zo weinig mogelijk tijd wil besteden aan het schoonmaakproces. Benieuwd naar mijn tips? Lees dan snel verder!

1. Kleine rommeltjes

Zorg ervoor dat je elke dag even 10 minuten door je huis heen gaat. Ruim direct de kleine rommel op (ook de losslingerende items). Voor je het weet ziet alles er meteen een stuk netter en overzichtelijker uit.

2. Wekelijkse schoonmaakdag

Zet een wekelijkse schoonmaakdag in je agenda voor de grote schoonmaak. Op die dag maak je alles uitgebreid en vooral grondig schoon. Op deze manier blijf je niet continu achter de feiten aanlopen en krijg je niet het gevoel dat je elke dag veel tijd moet besteden aan het schoonmaken van je huis. De grote schoonmaak heb je tenslotte een aantal dagen daarvoor al gedaan!

3. Kleine taken met een groot effect

Vergeet niet dat juist de kleine dingen een groot verschil maken. Maak dus ook absoluut elke dag je bed even op, ruim je afwas meteen op, hang je kleding weer op in de kast (gooi niks op een stoel!) en ga zo maar door. Wanneer je deze kleine dingen doet, zal de algehele staat van je huis nooit echt heel rampzalig rommelig kunnen worden.

4. Maak gebruik van de juiste schoonmaaktools

Er zijn tegenwoordig allerlei handige middeltjes die je kunt gebruiken om je huis extra snel schoon te maken. Gebruik ze! Ik ben zelf bijvoorbeeld helemaal fan van microvezeldoekjes (daarmee krijg je veel verschillende oppervlakken razendsnel schoon) maar ook een robotstofzuiger. Check wel van tevoren goed wat nu daadwerkelijk de beste robotstofzuiger of beste microvezeldoek is. Het zou zonde zijn wanneer je een miskoop doet en alsnog veel tijd kwijt bent aan deze taak.

5. Maak van je huis een thuis

Zorg ervoor dat je huis een fijne plek is om te zijn. Als je huis een fijne plek is, wil je er ook graag in zijn. En als je er graag in bent, zorg je er ook beter voor.

En, welke tip pas jij op dit moment al toe? Ik ben benieuwd naar jullie schoonmaaktips! Laat jouw favoriete product of werkwijze hieronder achter in een comment.

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.