Geld besparen in 2022 doe je zo!

We beginnen allemaal te merken dat het leven op meerdere vlakken steeds duurder wordt. We merken het aan onze energierekening, tijdens het tanken, na het afrekenen in de supermarkt en ga zo maar door. Tijd om actie te ondernemen dacht ik zo! Aan veel kosten zit je nu eenmaal vast maar dat betekent niet dat je niet op andere manieren geld kunt besparen. Ben jij benieuwd geworden hoe ook jij geld kunt besparen in 2022? Lees dan snel verder.

1. Inzicht krijgen

Komt al jouw geld op één hoop terecht en heb je eigenlijk geen idee waar je geld naartoe gaat elke maand? Dan kan het goed zijn om hier wat meer inzicht in te creëren. Het kan namelijk zijn dat je je rot gaat schrikken van al je bezoekjes aan dure koffietentjes en/of de plaatselijke friettent. Bekijk voor jezelf wat je de afgelopen maanden nu echt het geld waard vond en wat absoluut niet en besluit op basis daarvan hoe je dit in de toekomst gaat verbeteren.

2. Je verzekeringen blijven checken

Het woord ‘verzekeringen’ zal je waarschijnlijk niet direct enthousiast maken maar weet dat je ook op dit gebied veel geld kunt besparen. Zo is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je over de juiste verzekeringen beschikt maar is het van de andere kant ook belangrijk om te checken of je juist geen onnodige verzekeringen hebt lopen. Klopt dit bij jou helemaal? Mooi! Het enige wat je dan nog hoeft te doen is elk jaar opnieuw even een moment inplannen om te checken of je nog de beste en de goedkoopste verzekeringen hebt lopen. Alleen je zorgverzekering vergelijken (en op basis daarvan eventueel overstappen naar een andere partij) kan je bijvoorbeeld al mooie voordelen opleveren elk jaar.

2. Onnodige abonnementen opzeggen

Toen ik een paar maanden geleden inlogde op mijn Paypal account ben ik me rot geschrokken. Niet één maar twee onnodige abonnementen bleken er nog te lopen. Super zonde natuurlijk! De derde tip is dus ook om geregeld naar je lopende abonnementen te kijken en te bepalen of je ze allemaal nog wel echt nodig hebt. Vergeet niet dat elke euro telt!

4. Boodschappenbudget

Sinds de komst van PorteRenee kunnen we er niet meer omheen: het boodschappenbudget. En het werkt! Ook ik heb samen met mijn vriend een boodschappenbudget afgesproken en het is voor ons allebei véél duidelijker geworden wat we per week en per maand uitgeven aan boodschappen. Geef jij (te) veel geld uit aan boodschappen? Kies dan ook voor een boodschappenbudget en ga de uitdaging aan!

5. Actiefolders

Wanneer je ‘actiefolders’ ziet staan denk je waarschijnlijk aan het spotten van leuke koopjes terwijl je door een paar folders heen bladert maar niets is minder waar. Ik heb het juist over het gebruiken van actiefolders wanneer je je product al hebt gekozen. Sommige prijzige producten (vaak A-merken) heb je namelijk steeds opnieuw nodig en deze kosten kunnen uiteindelijk best wel hoog oplopen. Wat je dan dus kunt doen is het product opzoeken binnen de actiefolders van dat moment en voor de beste deal gaan. Of je dan honderden folders moet doorkijken voordat je eindelijk naar de winkel kunt stappen? Natuurlijk niet! Gelukkig heb je daar hele simpele verzamelwebsites voor waarbij je jouw product gemakkelijk in een zoekbalkje invoert. Komt jouw product die week voor in één van de aangesloten folders? Dan zie je dat direct. Handig!

Wil je naast besparen ook beter leren sparen? Bekijk dan ook eens dit artikel over beter leren sparen.

Ben jij eigenlijk veel bezig met geld besparen? Laat het achter in een comment hieronder!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.