Geld verdienen vanuit je woonkamer – 5 opties voor een side-hustle!

Wanneer ik naar de verhalen van vrienden en familie luister begint het doodnormaal te worden, de zogenaamde side-hustle. Boodschappen worden namelijk steeds duurder, van de energierekening worden we ook steeds minder blij en dan heb ik het nog niet eens gehad over de verhoogde benzineprijzen. Niet gek dus ook dat veel mensen die ik ken inmiddels een extra vorm van inkomen hebben gecreëerd voor zichzelf om er financieel wat op vooruit te kunnen gaan. Hoewel de achterliggende reden natuurlijk minder leuk is (hogere kosten zijn natuurlijk nooit fijn) vind ik het wel super inspirerend om te zien dat er tegenwoordig zoveel creatieve ideeën worden bedacht om een extra zakcentje te kunnen verdienen vanuit huis. Wil jij nou zelf ook wat extra’s gaan bijverdienen naast je fulltime baan en doe je dit het liefste vanuit huis? Lees dan snel verder!

1. Crypto

Hoewel ik zelf geen YouTube-video’s meer maak ben ik natuurlijk nog wel geregeld op het platform te vinden om video’s van anderen te bekijken. Zo kwam ik laatst een video tegen over de jongste crypto miljonair van Nederland, Vincent Timmer. Hij verdiepte zichzelf in de wereld van crypto, besloot zijn zuurverdiende centen van zijn bijbaan bij Albert Heijn in crypto te investeren en spendeerde daarna dagelijks al zijn uren aan het zogeheten ‘traden’ en het verbeteren van zijn skills op dat gebied. Inmiddels rijdt hij op 19 jarige leeftijd een (volledig door hem betaalde) Range Rover en dat is natuurlijk nog maar het begin. Is het dan voor iedereen zo makkelijk om geld te verdienen op deze manier? Absoluut niet. Lees je van tevoren dus ook goed in voordat je start met bijvoorbeeld btc of cardano. Erg interessant is deze wereld wel. Ook wanneer je niet van plan bent om hier geld mee te gaan verdienen is het dus een aanrader om hier meer over te lezen.

2. Affiliate website

De tweede optie is het opzetten van een affiliate website. Deze optie brengt een stuk minder risico’s met zich mee dan bij de eerste optie het geval is maar kan ook een stuk langer duren. Wel is het opzetten van een affiliate website erg leuk om te doen wanneer je bijvoorbeeld al wat weet over SEO en op deze manier wat bij wilt verdienen met je kennis. Je kiest een (voor jou) interessant onderwerp uit waar in het beste geval nog niet veel over geschreven is, bouwt hier daarna een kort maar krachtige website omheen welke je optimaliseert voor Google en gaat daarna op zoek naar partners om mee samen te werken. Het affiliate netwerk van Bol.com levert bijvoorbeeld heel veel Nederlandse affiliate ondernemers tot wel duizenden euro’s per maand op.

3. Marktplaats

Het hoeft natuurlijk allemaal niet zo moeilijk en/of uitgebreid te zijn, je kunt ook vandaag nog starten met het verkopen van je gebruikte spullen op Marktplaats! We hebben volgens mij allemaal wel spullen rondslingeren in ons huis waar we niets mee doen en op deze manier leveren ze nog wat op. Haal dus je oude skeelers, lp’s of andere ongebruikte producten uit je garage en zet ze vandaag nog op Marktplaats.

4. Online cursus verkopen

Ben jij ergens heel erg goed in en vind je het leuk om andere mensen te leren hoe zij hun skills kunnen verbeteren op dit gebied? Denk dan eens na over het aanbieden van een online cursus. Het zal je verbazen hoeveel mensen dagelijks via het internet op zoek gaan naar informatie om beter te worden in een bepaald vakgebied. De kans is groot dan mensen ook op zoek zijn naar jouw unieke informatie en tips!

5. Copywriting

We shoppen meer online dan ooit en dat betekent voor veel winkeleigenaren dat de focus op hun online omgeving steeds groter wordt. Dit betekent ook dat de vraag naar goede en uitgebreide teksten op de productpagina’s van deze webshops steeds groter wordt. Ben jij goed in het schrijven van teksten en vind je het leuk om op deze manier wat bij te verdienen? Kijk dan eens rond op Indeed binnen het vakgebied ‘copywriter’. Daar kom je dagelijks toffe copywriting opdrachten tegen van ondernemers die misschien wel op zoek zijn naar jou.

En, heb jij eigenlijk een side-hustle op dit moment? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen op dit gebied!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.