Gewoon Nederlands.

november 4, 2014Sharon

Het is alweer veel te lang geleden dat ik een TAG heb ingevuld. Normaal gesproken vind ik ze een beetje simpel (en lijken ze vooral ook allemaal op elkaar) maar vorige week kwam ik er een tegen bij Tedje die ik wél erg leuk vond. Ik ga vandaag namelijk de Gewoon Nederlands TAG voor jullie invullen! Wat zijn mijn favoriete Nederlandse gebruiken, winkels en BN’ers? we komen er vandaag achter!

1. Eén koekje bij de thee of meerdere?
Is meerdere koekjes bij alles ook een optie? Ik eet veel te veel koekjes namelijk. Chocolate chip cookies, Oreo’s , Prince Start rollen… en eigenlijk gewoon alle koekjes met veel chocolade. Mag ook zonder thee.

pannenkoeken

2. Wat is je favoriete stamppot?
Gek genoeg houd ik helemaal niet van stamppot! Begrijp me niet verkeerd, Nederland heeft genoeg lekker eten (pannenkoeken als avondeten bijvoorbeeld! dat mag in Amerika echt alleen maar als ontbijt!) maar stamppot is gewoon niet helemaal mijn ding. Geef mij dan maar een lekker bord Italiaans bijvoorbeeld.

3. Wat is je favoriete Nederlandse feestdag?
Ik denk dat ik dan voor Koningsdag ga. Toen we nog aan ‘koninginnedag’ deden was ik eigenlijk altijd in het buitenland of deed ik niet mee. De laatste koningsdag heb ik me daarentegen enorm goed vermaakt in Breda. Heerlijk hoe iedereen dan ineens zo vrolijk en spontaan is (ok, gedeeltelijk door de alcohol natuurlijk..) en er gewoon een leuke dag van wil maken. En het is natuurlijk wel echt Nederlands, Koningsdag.

koningsdag

4. Wat is je favoriete accent?
Pfff, eerlijk gezegd vind ik alle accenten wel iets hebben! Rotterdams en plat Amsterdams zijn denk ik wel mijn favorieten. Misschien omdat ik zelf uit Brabant komt en het nu wel een beetje gehad heb met die zachte G ;-) Merken jullie dit trouwens goed bij mijn video’s? Volgens mij is mijn zachte G wel een beetje aan het slijten namelijk als ik naar oudere video’s kijk!

5. Welk woord vind jij typisch Nederlands?
Bij gebrek aan inspiratie vroeg ik hulp aan google en kwam ik o.a. bij ‘patatje oorlog’ en ‘gratis’ uit haha! Tedje ging voor ‘gezellig’ en dat vind ik ook wel een goede.

6. Welk Nederlands gebruik vind je het leukst?
Dat wanneer we op de radio of op TV zijn gewoon woorden als ‘fuck’ en ‘kut’ kunnen zeggen wanneer we daar zin in hebben. In Amerika valt de helft al flauw van een ongeplande ‘shit’. Heerlijk toch die vrijheid!

pepernoten

7. Wat is je favoriete Nederlandse gezegde?
Bij deze vraag moet ik meteen aan Van Gaal denken die twee weken geleden “that’s different cook” gebruikte tijdens een interview haha! Ik vind zelf “De kat uit de boom kijken” wel een mooie. Leg dat maar eens uit aan iemand die geen Nederlands spreekt ;-)

8. Welke winkel van Nederlandse bodem vind je het leukst?
Action! Sowieso! Ik twijfelde nog even of deze winkel wel van Nederlandse bodem was maar de Action is in 1993 dus blijkbaar gewoon opgezet vanuit Enkhuizen. Tsja, what can i say, iedere keer wanneer ik er kom ga ik sowieso met twee tassen naar huis. Het is gewoon een heerlijke winkel met fijne budget items!

oranjegekte

9. Wie vind je de leukste BN’er?
Oei dat is een moeilijke! Er zijn zoveel leuke BN’ers! Mijn grote favoriet blijft denk ik toch wel Linda de Mol. Ze lijkt me een hele lieve en oprechte vrouw en ik kijk enorm op naar alles wat ze heeft bereikt. En haar schaterlach bij ‘Ik hou van Holland’ is natuurlijk ook het hoogtepunt van de zaterdagavond. Iets minder bekend maar wel net zo leuk vind ik Katja Herbers. Hoe zij ‘Joyce’ neerzet in de serie ‘Divorce’ vind ik een award waard (en mocht ze er ooit geen zin meer in hebben neem ik de rol graag over!!). De laatste die ik een ererol ga geven in dit artikel is Mr. Polska. Ja echt. Zijn sarcasme en humor maken het huidige seizoen van Expeditie Robinson echt nog een heel stuk leuker dan het al is.

10. Wat is je favoriete Nederlands-talige liedje?
Heel cliché maar ik heb de laatste paar weken ‘Zeg me dat het niet zo is’ in de versie van Ruben Hein op repeat staan. Ik vind ‘m zo lekker klinken en het nummer vind ik stiekem ook heel goed. ‘Stil in mij’ is ook zeker een kansmaker en de nummers van Eefje de Visser vind ik ook verfrissend. En BlØF natuurlijk, met BLØF zit je altijd goed.

11. Haring, ja of nee?
Nee! Ik ben gek op vis maar haring gaat er bij mij absoluut niet in. Voor garnalen, zalm en tonijn mag je me wél altijd wakker maken!

En dat was de TAG alweer! Neem hem vooral over, vind ik alleen maar leuk om te lezen.
Wat vind jij nou echt de kracht van Nederland?

Comments (20)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Prev Post

BE Creative Amazing Eye Shadow Palette

november 2, 2014

Next Post

Jij bent echt veel te wit voor die lipstick.

november 4, 2014