Gezonder leven – 5 simpele manieren om je gezondheid te verbeteren.

Gezonder leven is iets waar veel mensen zich mee bezig houden. Toch kan het af en toe best lastig zijn. We krijgen dagelijks te maken met veel slechte verleidingen en dan kan het moeilijk zijn om hier op de juiste manier mee om te gaan. Ben jij op zoek naar manieren waarmee je je gezondheid met kleine stapjes kunt verbeteren? Lees dan snel verder.

1. Meer water drinken

Wil je stapje voor stapje je levensstijl gaan veranderen? Start dan met het drinken van meer water. Vooral wanneer je op dit moment veel frisdrank drinkt zal deze verandering een groot verschil maken maar ook wanneer je bijvoorbeeld veel te weinig drinkt – maar wel altijd water – zal meer water drinken zeker een goed idee zijn.

2. Gevarieerd eetpatroon

Wanneer je al een tijdje (alleen) op jezelf woont en niet vaak voor andere mensen kookt kan je soms in een sleur belanden wanneer het om je avondeten gaat. Helaas is (heel) vaak hetzelfde eten helemaal niet goed voor je. Al helemaal niet wanneer je bijvoorbeeld meerdere dagen per week dezelfde soorten groente en fruit eet of nog erger, te weinig groente en fruit binnenkrijgt. Realiseer een gevarieerd eetpatroon voor jezelf en probeer je hier ook zo goed mogelijk aan te houden. Maak er bijvoorbeeld een sport van om elke week een nieuwe groentesoort uit te proberen en laat je verrassen door nieuwe smaken.

3. Minder liften, meer trappen

Het is natuurlijk algemeen bekend dat bewegen super goed is voor ons lichaam. Wekelijkse bezoekjes aan de sportschool zouden dus ook zeker een goed idee zijn. Heb je nooit veel om sport gegeven en vind je het nogal een grote stap om direct een abonnement bij de sportschool aan te vragen? Begin dan met kleine stapjes. Je kunt namelijk gedurende de dag op héél veel manieren actief bezig zijn. Je kunt bijvoorbeeld een stukje wandelen in je werkpauze, naar je werk fietsen in plaats van de auto pakken of tijdens het winkelen wat vaker de trap pakken in plaats van de lift. Voor extra motivatie raad ik je aan elke avond even naar je stappenteller (die op je telefoon bijvoorbeeld) te kijken. Het verschil in stappen zal je motiveren om er de dagen daarna óók voor te gaan.

4. Minder slechte gewoontes

Houd jij wel van een kroegentocht of rook je dagelijks meer sigaretten dan je zou willen? Stoppen met alcohol of het roken van sigaretten ligt dan natuurlijk voor de hand maar makkelijk is dit absoluut niet. Wil je toch gezonder gaan leven? Probeer dan je aantal glazen per week of het aantal sigaretten per week naar beneden te halen. Stoppen is natuurlijk de allerbeste optie om je gezondheid te verbeteren maar het halveren van bijvoorbeeld je alcoholgebruik is ook al een enorme stap vooruit.

5. Vitamines

Ben je wat vaker moe dan normaal, ziet je huid er de laatste tijd wat dof uit of heb je het bijvoorbeeld vaker koud dan je gewend bent? Misschien heb je wel een tekort aan bepaalde vitamines. Een voorbeeld hiervan is een tekort aan vitamine D, wat bij veel mensen voorkomt in de winter door een gebrek aan zonlicht. Bij heftige veranderingen is het verstandig om een bezoekje aan de huisarts te brengen maar het aanvullen van je vitamines kan daarnaast nooit kwaad. Een potje vitamine D haal je bijvoorbeeld gemakkelijk bij je plaatselijke drogist.

Ben jij veel bezig met je gezondheid en het verbeteren hiervan? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.