Glühwein maken: de do’s & don’ts!

Zoals jullie weten ben ik gek op wijn en varieer ik graag tussen verschillende druiven, landen en temperaturen. Zo drink ik mijn rode wijn in de zomer bijvoorbeeld gekoeld maar in de winter zo nu en dan graag verwarmd. Je kunt natuurlijk wel raden waar ik het over heb bij dat laatste: glühwein! Maar hoe maak je nou een echt lekker glas glühwein en waar moet je op letten tijdens het maken en het serveren van dit drankje? Dat lees je in dit artikel.

1. Kies het juiste recept

Glühwein klinkt misschien makkelijk maar het proces houdt meer in dan alleen het opwarmen van rode wijn. Kies dus voor een goed recept en houd je hier ook aan. Laat geen ingrediënten weg en laat de ingrediënten ook lang genoeg intrekken voor het beste resultaat. Dit gluhwein recept is bijvoorbeeld een aanrader. Dit recept bevat namelijk de juiste ingrediënten en is ook nog eens makkelijk te volgen.

2. Rode wijn is rode wijn

Stap je de supermarkt of wijnhandel in voor een fles rode wijn voor je glühwein? Laat je niet verleiden tot het aanschaffen van een hele dure wijn. Dat is namelijk echt nergens voor nodig. Koop een simpele wijn die je normaal ook lekker vindt (een simpele en betaalbare Merlot bijvoorbeeld) en laat de ingrediënten hun werk doen. De ingrediënten bepalen namelijk voor een héél groot gedeelte de uiteindelijke smaak van je glühwein. Lekker laten staan dus die dure fles van 45 euro.

3. Kies de juiste glazen

Je denkt er misschien niet over na maar glühwein die net uit de pan komt is natuurlijk enorm heet. Daar kunnen dunne, koude wijnglazen dus ook niet zo goed tegen en dat kan gevaarlijk worden. Gebruik dus ook glazen welke gemaakt zijn van wat dikker glas (hoe dikker hoe beter) en dompel ze eerst even onder in lauwwarm water (onder de kraan bijvoorbeeld) om het contrast van koud water naar extreem heet water niet te groot te maken. Welke glazen je uiteindelijk kiest is aan jou. Veel mensen serveren glühwein graag in een whiskeyglas en vind ik persoonlijk ook perfect werken.

Wat vind jij eigenlijk van glühwein? Kan jij ook niet wachten totdat we dit drankje straks weer bij elke kerstmarkt kunnen bestellen of drink jij je rode wijn toch liever op kamertemperatuur? Laat het achter in de reacties!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.