Haal alles uit je vakantie in Italië!

Het is hartje winter en het vriest buiten. Kortom de ideale tijd om alvast vooruit te kijken naar de zomervakantie. Of misschien wil je wel in het voorjaar al lekker naar Italië. Het land van zon, wijn en vooral heel veel lekker eten! Het is mogelijk om op verschillende manieren het land te ontdekken, zoals met je eigen auto of een camper. Wil je zo snel mogelijk van het goede Italiaanse leven genieten, dan kun je ook een Fly & drive Italië reis boeken. Het geeft heel veel rust en je hebt de ruimte om het land op eigen houtje te verkennen.

 Vliegen en rijden

De naam zegt het eigenlijk al, met een Fly & drive reis vlieg je naar je vakantiebestemming toe en daar staat dan al een auto op je te wachten om de rest van je vakantie te gebruiken. Dit kan een personenwagen zijn, maar ook een camper. Deze boek je meteen bij de rest van de vakantie, samen met verschillende accommodaties, zodat je tijdens je roadtrip door het Italiaanse landschap wel overal kan genieten van een goede slaapplaats en heerlijk diner natuurlijk. Terwijl je van accommodatie naar accommodatie reist, kom je de mooiste bezienswaardigheden tegen.

 Op je eigen tempo

Het fijne aan een Fly drive is dat je op je eigen tempo het landschap kan doorkruisen. Ook heb je alle tijd om een vulkaan, natuurgebied of stad te bezichtigen. Het enige wat je weet is dat je ’s morgens ergens start en aan het einde van de dag weer op een nieuwe locatie bent aangekomen. Het gevoel van backpacken, maar dan met een luxe auto. Dat is echt heerlijk.

 Veel te zien

Italië biedt zich natuurlijk voor een heerlijke strandvakantie, maar het land heeft nog veel meer te bieden. Het hele land lijkt wel een groot openluchtmuseum – en dat bedoelen we heel positief. Van de hak van de laars tot aan het puntje ervan is er heel veel te zien. Venetië bijvoorbeeld met al haar grachtjes en maskers, Rome met het Colosseum en Florence met haar Palazzo Vecchio… het zijn slechts drie steden met enkele bezienswaardigheden. De toren van Pisa, de stad Pompeii, de stallen van Siena, de haven van Napels en de rotsen van Vieste zijn ook echte must sees. Reizen per auto of camper maakt het extra fijn om al dit moois in je op te nemen.

Zuiden binnen handbereik

Nog een voordeel van een Fly & drive is dat je gemakkelijker een autovakantie maakt door het zuiden van Italië. Ga je alleen met de auto, dan ben je al heel wat dagen onderweg om op de plaats van bestemming te komen. Daarom slaan veel Nederlanders het midden en zuiden van het land over en blijven ze liever in het noordelijke gedeelte van het land. Begrijpelijk, maar je wil de rest toch ook een keer ervaren? Daarom pak je eerst het vliegtuig, zodat je daarna met de auto geniet van dit prachtige land.

 Goed voorbereid op weg

Omdat je een vliegvakantie met een autovakantie combineert, is het goed om even de verkeersregels van Italië door te nemen. Zo zijn er bijvoorbeeld milieuzones om rekening mee te houden en zijn er wegen waar je tol betaalt om er gebruik van te kunnen maken. Informeer jezelf goed over deze regels, zodat je goed voorbereid op reis gaat. Misschien moet je nog wat dingetjes regelen met het reisbureau om er zeker van te zijn dat je gewoon lekker van je autovakantie kan genieten, als je eenmaal uit het vliegtuig bent gestapt.

 Wat je vooral mee moet nemen

Natuurlijk neem je kleding mee op vakantie. Maar vergeet vooral niet om een fototoestel mee te nemen en de oplader van je mobiele telefoon. Van deze roadtrip wil je namelijk een fotoboek maken of mooie filmpjes voor social media. Neem ook een woordenboekje mee, voor als je geen bereik hebt om je vertaal-app te gebruiken. En vergeet je goede wandelschoenen niet. Tijdens je Fly drive reis wil je namelijk zoveel mogelijk zien en dat wordt dus ook veel wandelen. Wandelsokken zijn overigens geen overbodige luxe.

En verder…

Als je eens op een andere manier van een land wil genieten, dan kunnen we de Fly & drive naar Italië zeker aanraden. Boek je alles samen, dan staat je huurauto klaar en zijn alle accommodaties al besproken. Zo kun je onbezorgd genieten van al het moois wat Italië te bieden heeft. En dat is heel veel. Laat de voorpret beginnen en geniet al van je aanstaande vakantie in Italië.

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.