Herinneringen weergeven in je woonkamer – 5 originele manieren

Herinneringen maken heeft bij mij altijd boven het kopen van spullen gestaan. Mooie herinneringen blijven namelijk altijd heel veel waard. Grappig genoeg kan je die herinneringen dan wel weer vereeuwigen door middel van spullen. Veel mensen nemen graag een souvenir mee van vakantie of laten hun favoriete vakantiefoto afdrukken op een canvas. Toch zijn er ook veel andere manieren om je herinneringen een plek te geven en dus weer te geven in je huis. Kan jij nog wel wat inspiratie gebruiken hiervoor? Lees dan snel verder.

Mooie accessoires uit andere landen

Veel mensen denken bij souvenirs aan kitscherige peper en zout setjes maar er zijn gelukkig ook stijlvolle manieren om een souvenir in je woonkamer te verwerken. Sla de volgende keer de traditionele souvenir-shops eens over en kijk eens rond in de échte plaatselijke (interieur)winkels. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vaas, spiegel of kandelaar. Zo kan je een mooi item van je vakantie aan je interieur toevoegen – en kan je blijven terugdenken aan die mooie vakantie – maar verpest je niet je met zorg ingerichte woonkamer met een niet passend felgekleurd souvenir. Win-win!

Polaroids

Polaroids kom je natuurlijk al wel vaker tegen in huis maar juist in een digitale tijd als nu is het erg leuk om polaroids in huis op te hangen. Foto’s die ergens achterin de filmrol van je telefoonrol staan vergeet je namelijk snel terwijl je polaroids een mooi plekje in je woonkamer kunt geven. Je hoeft de fotorolletjes ook niet te laten ontwikkelen in een winkel of de foto’s laten printen door een extern bedrijf. Je kunt ze direct neerzetten op een mooie plek naar keuze!

Asbeeldjes

Wanneer het gaat om herinneringen van mensen die er niet meer zijn kan je natuurlijk ook kiezen voor verschillende manieren om deze persoon te blijven herinneren. Zo kiezen veel mensen voor een mooie foto of plaatsen ze de urn van deze persoon op een mooie plek. Wanneer je niet graag een traditionele urn in je huis plaatst kan je echter ook voor andere manieren kiezen om het as een mooi plekje te geven in je huis. Asbeeldjes zijn daar een voorbeeld van. Gedenkbeelden kopen kan tegenwoordig op veel plekken, ook online.

Vakantiepotjes

Wil jij blijven terugdenken aan al je vakanties en vind je het leuk om dit op een originele en consistente manier te doen? Maak dan een speciaal vakantiepotje voor elke vakantie! Met een simpele Mason Jar (verkrijgbaar bij Xenos bijvoorbeeld), een paar handjes zand en schelpjes van het strand en een mooie foto waar jij en je medereizigers opstaan kom je al heel ver. Stop de ‘ingrediënten’ in de pot en zet het doorzichtige vakantiepotje bijvoorbeeld in een mooie vitrinekast zodat je elke keer terugdenkt aan die leuke vakantie.

Herinneringenbox

Ook een herinneringenbox is een mooi idee om herinneringen van een bepaalde gebeurtenis in te bewaren. Zo kan je bijvoorbeeld een speciale doos aanschaffen en inrichten voor je bruiloft. Hierin bewaar je dan vervolgens de uitnodigingen, de props van de Photobooth, het fotoboek van jullie bruiloft en andere items waar je direct gelukkig van wordt wanneer je ze weer ziet en/of oppakt. Decoreer de doos aan de buitenkant met bijvoorbeeld mooie sierlijke letters van jullie namen én jullie trouwdatum en leg de doos daarna op een mooie, opvallende plek. Zo denk je telkens terug aan jullie mooie dag!

Heb jij eigenlijk herinneringen in huis weergegeven door middel van een souvenir of een ander item? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.