Het leed dat (weer) op jezelf wonen heet

losangeles

Zoals jullie weten ben ik twee maanden geleden verhuisd en woon ik weer in een prachtige stad (Nijmegen!) maar daarvoor zat ik alweer een paar maanden bij mijn ouders. Ik ben de eeuwige verhuisvrouw dus weet van beide situaties meer dan genoeg maar toch was het weer even wennen toen ik na de verhuizing alleen in mijn nieuwe huis achterbleef. Ik woon in een zelfstandige studio (ook wel een eenkamerappartement genoemd) en dat is toch net even anders dan bij pappie en mammie thuis. Ik deel vandaag met jullie mijn 7 teleurstellende punten die me (weer!) het meest zijn opgevallen de afgelopen weken. Here we go!

1. Mam, mag ik vanavond bij jullie komen eten?

Ja, eten. The usual. Waar ik in Amsterdam helemaal fitgirl iedere avond aan de zelfgebakken groentes met kip zat betrap ik me hier in Nijmegen toch wel steeds vaker op de magnetronmaaltijd. Zelf koken kost gewoon enorm veel (afwas)tijd ok?! Ik maak dus ook geregeld een tripje naar de pizzeria.

2. Ik heb toch veel meer kleding? (oja, in de wasmand)


Ik vond het in het begin ontzettend vervelend dat ik niet meer iedere maandagochtend een schoon stapeltje kleding op mijn slaapkamerstoel terugvond. Dat je kleding niet ineens vanzelf weer naar Robijntje gaat ruiken mag je nu ineens mooi zelf gaan oplossen. Natuurlijk voel je je wel even een superhero wanneer je dan eindelijk weet hoe de wasmachine werkt maar ideaal is het natuurlijk allemaal niet.

3. Meid zonder tijd


Ik zet tegenwoordig automatisch drie wekkers wanneer ik de volgende dag op tijd wakker wil worden en wanneer mijn telefoon niet aan de lader ligt kan ik uit angst niet in slaap komen. Stel je voor dat je je verslaapt omdat je telefoon uitvalt of omdat die ene wekker het spontaan niet doet?! Er is niemand om je nog even last-minute wakker te maken..4. Pinterest Puinzooi


Met een schoonmaakverslaafde moeder in huis lijkt het misschien alsof rotzooi nooit echt uit de hand kan lopen maar helaas, schijn bedriegt. Die huizen op Pinterest bereik je niet alleen met mintgroene kussens en koperen kaarsenhouders maar helaas ook met verdomd hard werken. Stofzuigen, je bed opmaken, ramen lappen, kussens weer netjes op de bank neerleggen.. Gelukkig ben ik inmiddels wel een pro geworden in fastcleaning voordat er bezoek langskomt, dat scheelt.

5. De koelkast.


Ik vertik het om mijn gasten te moeten vertellen dat ik alleen Ranja in huis heb (oh students be like haha..) en doe dus ook vrij goed mijn best om de koelkast vol te houden maar ook ik kom weleens in situaties terecht waarbij je denkt jezus, ik had vandaag toch echt boodschappen moeten doen. Toch even langs de appie op station dan maar?

6. Verantwoordelijkheidsgevoel

Ja jongens, dat ik dit woord toch nog ooit zou gaan gebruiken he? Waar je thuis altijd kwaad werd op je aanstellerigere moeder die zei dat je rustiger moest doen voor de buren weet je nu eindelijk waar de vrouw het al die tijd over had. En daarom loop je dus ’s nachts muisstil door de gangen en draai je geen knalharde Eminem meer na 22:00. Zodat de buren (ook) een fijne nachtrust zullen hebben.7. De verzameling van lege wijnflessen op het balkon.

“Dronk ik thuis ook zoveel?”

Woon jij al op jezelf? En herken je jezelf in mijn zojuist genoemde punten?
Laat het achter bij de comments!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

19 Comments

 1. Mariska

  Zo herkenbaar haha! Vooral 2 pff.. stomme was altijd ;-)

 2. Larissa

  Heel herkenbaar! Ik woon dan niet alleen maar met huisgenoten maar voor mij was het ook erg wennen hoor! Vooral het zelf koken en wassen inderdaad haha!

 3. Jennifer

  Leuk geschreven! En ook herkenbaar voor mij toen ik op kamers ging! Vooral 4 en 7!

 4. Yara

  Heel leuk artikel dit! Vaker doen!

 5. Quinty

  Ohhhh yep the Pinterest lie. Daar heb ik nog steeds moeite mee om het zo mooi te houden ja! Leuk artikel ;-)

 6. Léonie

  Haha dit is zo herkenbaar! Mijn oma kwam net eventjes langs dus ik vroeg of ze iets wilde drinken. ‘Ja, wat heb je?’. Momenteel alleen limonade, haha. Heel leuk geschreven!

 7. femketje

  haha zooo herkenbaar :D ben nu alweer 8 jaar uit huis maar zou nooit meer terugwillen!

  1. Sharon

   Ik wil ook echt niet meer terug hoor! heerlijk die vrijheid ;-)

 8. Engelina

  Dat van de was is zo herkenbaar. De andere punten heb ik eigenlijk geen last van, ( op het ranja aanbieden na dan ) Omdat ik zelf bijna geen fris meer drink.

 9. Mariska

  Hahaha, nooit naar de glasbak lopen :P Ik doe nooit boodschappen, doe alsof ik heel veel heb. Ik heb limonade, ik heb water, ik heb thee, ik heb (houdbare) melk…

  Ging je kleding maar vanzelf naar robijntje ruiken :'(

  1. Sharon

   I know!! Limonade water thee is voor mij ook herkenbaar hoor hahaha!

 10. Dana

  Leuk om te lezen! Alsnog wil ik uit huis hoor :)

 11. Annabel

  Allemaal zo herkenbaar!! Ik woon samen met mijn vriend, maar ja, als je allebei lui bent en gern zin hebt om te koken of schoonmaken of strijken… Haha! Veel plezier met weer uit huis wonen!
  Liefs XXX

 12. Irina

  Haha heel erg herkenbaar voor de momenten dat ik alleen thuis was wanneer mijn ouders op vakantie waren!
  Ben benieuwd hoe dat gaat wanneer ik echt uit huis besluit te gaan…

  1. Sharon

   hahaha gelukkig is het ook heel leuk om op jezelf te wonen! komt vast goed! :D x

 13. Mariëlle

  Haha ondanks dit lijkt het me heerlijk om een eigen plekje te hebben!

 14. Jolien Nathalie

  Ik wouw dat het allemaal herkenbaar voor me was, helaas ben ik veeeel te verantwoordelijk opgevoed geweest, ik heb precies wat gemist haha ;)

 15. Nadia

  Ehm.. niet echt herkenbaar :’) Ik vind het helemaal prima om lekker te koken, op tijd wat wasjes te draaien, de kussens op de bank de leggen en mijn bed op te maken hihi.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.