Het leed dat (weer) op jezelf wonen heet

Lifestyle

losangeles

Zoals jullie weten ben ik twee maanden geleden verhuisd en woon ik weer in een prachtige stad (Nijmegen!) maar daarvoor zat ik alweer een paar maanden bij mijn ouders. Ik ben de eeuwige verhuisvrouw dus weet van beide situaties meer dan genoeg maar toch was het weer even wennen toen ik na de verhuizing alleen in mijn nieuwe huis achterbleef. Ik woon in een zelfstandige studio (ook wel een eenkamerappartement genoemd) en dat is toch net even anders dan bij pappie en mammie thuis. Ik deel vandaag met jullie mijn 7 teleurstellende punten die me (weer!) het meest zijn opgevallen de afgelopen weken. Here we go!

1. Mam, mag ik vanavond bij jullie komen eten?

Ja, eten. The usual. Waar ik in Amsterdam helemaal fitgirl iedere avond aan de zelfgebakken groentes met kip zat betrap ik me hier in Nijmegen toch wel steeds vaker op de magnetronmaaltijd. Zelf koken kost gewoon enorm veel (afwas)tijd ok?! En het helpt ook niet mee dat ik een supermarkt op 2 minuten lopen heb waar ze prima hutspot in een plastic bakje verkopen.

2. Ik heb toch veel meer kleding? (oja, in de wasmand)


Ik vond het in het begin ontzettend vervelend dat ik niet meer iedere maandagochtend een schoon stapeltje kleding op mijn slaapkamerstoel terugvond. Dat je kleding niet ineens vanzelf weer naar Robijntje gaat ruiken mag je nu ineens mooi zelf gaan oplossen. Natuurlijk voel je je wel even een superhero wanneer je dan eindelijk weet hoe de wasmachine werkt maar ideaal is het natuurlijk allemaal niet.

3. Meid zonder tijd


Ik zet tegenwoordig automatisch drie wekkers wanneer ik de volgende dag op tijd wakker wil worden en wanneer mijn telefoon niet aan de lader ligt kan ik uit angst niet in slaap komen. Stel je voor dat je je verslaapt omdat je telefoon uitvalt of omdat die ene wekker het spontaan niet doet?! Er is niemand om je nog even last-minute wakker te maken..4. Pinterest Puinzooi


Met een schoonmaakverslaafde moeder in huis lijkt het misschien alsof rotzooi nooit echt uit de hand kan lopen maar helaas, schijn bedriegt. Die huizen op Pinterest bereik je niet alleen met mintgroene kussens en koperen kaarsenhouders maar helaas ook met verdomd hard werken. Stofzuigen, je bed opmaken, ramen lappen, kussens weer netjes op de bank neerleggen.. Gelukkig ben ik inmiddels wel een pro geworden in fastcleaning voordat er bezoek langskomt, dat scheelt.

5. De koelkast.


Ik vertik het om mijn gasten te moeten vertellen dat ik alleen Ranja in huis heb (oh students be like haha..) en doe dus ook vrij goed mijn best om de koelkast vol te houden maar ook ik kom weleens in situaties terecht waarbij je denkt jezus, ik had vandaag toch echt boodschappen moeten doen. Toch even langs de appie op station dan maar?

6. Verantwoordelijkheidsgevoel

Ja jongens, dat ik dit woord toch nog ooit zou gaan gebruiken he? Waar je thuis altijd kwaad werd op je aanstellerigere moeder die zei dat je rustiger moest doen voor de buren weet je nu eindelijk waar de vrouw het al die tijd over had. En daarom loop je dus ’s nachts muisstil door de gangen en draai je geen knalharde Eminem meer na 22:00. Zodat de buren (ook) een fijne nachtrust zullen hebben.7. De verzameling van lege wijnflessen op het balkon.

“Dronk ik thuis ook zoveel?”

Woon jij al op jezelf? En herken je jezelf in mijn zojuist genoemde punten?
Laat het achter bij de comments!

19 thoughts on “Het leed dat (weer) op jezelf wonen heet”

 1. Heel herkenbaar! Ik woon dan niet alleen maar met huisgenoten maar voor mij was het ook erg wennen hoor! Vooral het zelf koken en wassen inderdaad haha!

 2. Haha dit is zo herkenbaar! Mijn oma kwam net eventjes langs dus ik vroeg of ze iets wilde drinken. ‘Ja, wat heb je?’. Momenteel alleen limonade, haha. Heel leuk geschreven!

 3. Hahaha, nooit naar de glasbak lopen :P Ik doe nooit boodschappen, doe alsof ik heel veel heb. Ik heb limonade, ik heb water, ik heb thee, ik heb (houdbare) melk…

  Ging je kleding maar vanzelf naar robijntje ruiken :'(

 4. Allemaal zo herkenbaar!! Ik woon samen met mijn vriend, maar ja, als je allebei lui bent en gern zin hebt om te koken of schoonmaken of strijken… Haha! Veel plezier met weer uit huis wonen!
  Liefs XXX

 5. Haha heel erg herkenbaar voor de momenten dat ik alleen thuis was wanneer mijn ouders op vakantie waren!
  Ben benieuwd hoe dat gaat wanneer ik echt uit huis besluit te gaan…

 6. Ehm.. niet echt herkenbaar :’) Ik vind het helemaal prima om lekker te koken, op tijd wat wasjes te draaien, de kussens op de bank de leggen en mijn bed op te maken hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.