Het perfecte cadeau kopen? Zo bedenk jij een topcadeau!

Cadeaus kopen is ontzettend leuk om te doen. Niet alleen het kopen van het cadeau is erg leuk maar natuurlijk ook het geven van een cadeau. Veel mensen vinden cadeaus kopen zelfs leuker dan het ontvangen van een cadeau. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen te noemen want jawel, sommige mensen vinden het zoeken naar een cadeau een ware nachtmerrie. Soms is het zoeken naar een gepast cadeau ook gewoon erg moeilijk. Wat geef je namelijk aan iemand die alles al heeft? En welke kindercadeaus passen bij welke leeftijdscategorieën? In het artikel van vandaag geef ik je een aantal tips waarmee je dit proces wat gemakkelijker kunt maken.

1. Laat je inspireren door het internet

Wat een geluk hebben wij eigenlijk dat we zo gemakkelijk aan nieuwe informatie kunnen komen door middel van het internet. Dat is natuurlijk óók super handig wanneer je op zoek bent naar inspiratie voor een cadeau. Wanneer je bijvoorbeeld zoekt naar een cadeau binnen de categorie ‘cadeau 16 jaar zoon‘ kom je direct heel veel leuke opties tegen. Ook een cadeau voor moederdag vinden wordt een makkie wanneer je bijvoorbeeld op websites als Coolgift kijkt voor moederdag cadeau ideeën. Ook Pinterest is een prachtige website voor inspiratie op het gebied van cadeaus.

2. Vraag het aan naasten

Bij nieuwe relaties kan het zijn dat je nog geen goed beeld hebt van wat hij of zij nou leuk zou vinden om te krijgen. Wat dan heel erg kan helpen is contact zoeken met iemand die wél al een lange tijd in het leven van de ontvanger is. Deze persoon kan jou exact vertellen wat de persoon in kwestie leuk zou vinden om te krijgen. Dit werkt ook erg goed met ouders van jonge kinderen. Als ouder weet je namelijk vaak exact wat jouw kind op dat moment graag doet en/of zou willen hebben. Succes gegarandeerd!

3. Doe een check via Social Media

Wil je het sneaky aanpakken en de ontvanger (zonder hulp!) verrassen met een topcadeau? Doe dan een korte social media check! Wellicht heeft iemand wel een foto van zijn hobby of favoriete film op zijn of haar instagram staan en kan je daar een passend cadeau bij bedenken. De ontvanger zal het dan ook sowieso waarderen dat je tijd en aandacht in het cadeau hebt gestoken.

4. Geef een uitje

Je kunt natuurlijk denken in producten maar het is ook erg leuk om een uitje cadeau te geven. Met een avondje uit bij een bioscoop of restaurant maak je namelijk heel veel mensen blij. Kan je dus geen product bedenken voor de persoon in kwestie? Geef dan een leuk uitje cadeau.

5. En onthoud: it’s the thought that counts

Maak je je ontzettend veel zorgen over je cadeau en lig je er zelfs ’s nachts van wakker? Sta er dan even bij stil dat uiteindelijk vooral de gedachte achter het cadeau telt. De ontvanger zal het namelijk hoe dan ook waarderen dat je tijd en moeite hebt gestoken in het bedenken en kopen van een cadeau. En doet deze persoon dat niet? Dan moet je maar eens heroverwegen of je deze persoon überhaupt wel in je leven wilt houden. Dat jij moeite doet voor een passend cadeau is namelijk een geweldig gebaar waar de ontvanger je absoluut dankbaar voor mag zijn.

En, vind jij het eigenlijk moeilijk om cadeaus te bedenken voor iemand anders? Ik ben benieuwd naar jullie tips!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

One Comment

  1. Naomi

    De ene keer heb ik al maanden van te voren een idee wat ik diegene wil geven, en andere keren heb ik totaal geen inspiratie. Ik vraag het vaak inderdaad aan naasten of hun weten wat diegene graag zou willen hebben en bij twijfel is inderdaad een dagje weg altijd een goed idee!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.