Hoe ontspan jij tijdens het thuiswerken?

Wist je dat vrouwen op kantoor langer de tijd nemen om te ontspannen dan wanneer zij thuis aan het werk zijn? Bijna negen op de tien vrouwen neemt tijd voor zichzelf als ze thuis werken, maar deze persoonlijke tijd is korter dan wanneer ze op kantoor werken. Het laatste onderzoek van dōTERRA onthult hoe Nederlandse vrouwen ontspannen; geur, muziek en kleding blijken de drie belangrijkste elementen te zijn voor het creëren van een ontspannen atmosfeer. Meer lezen over wat er uit dit onderzoek kwam? Lees dan snel verder!

Dit onderzoek, uitgevoerd in opdracht van dōTERRA Europe, een geïntegreerd gezondheids- en welzijnsbedrijf en leider in de wereldwijde markt voor essentiële oliën, ondervroeg 2000 vrouwen en ontdekte hoe ze genieten van momenten voor zichzelf en wat deze momenten inhouden.

Het zojuist genoemde onderzoek wijst uit dat ze graag naar muziek luisteren (68 procent), comfortabele kleding aantrekken (55 procent) en geurkaarsen of etherische oliën gebruiken (53 procent) om een ontspannen sfeer te creëren.

“De nieuwe wereld heeft geleid tot nieuwe manieren van leven en belangrijke veranderingen in de mentaliteit, inclusief hoe we onze tijd indelen en tijd voor onszelf nemen”, zegt Isabel Bicanic, directeur van Europe Central bij dōTERRA. “dōTERRA moedigt een holistische benadering van welzijn aan, inclusief tijd nemen voor zelfzorg, wat van het grootste belang is in onze moderne wereld.” Als het gaat om het nemen van persoonlijke tijd, geeft 38 procent van de vrouwen aan dat ze elke dag een moment nemen. 24 procent zegt dat ze dit meerdere keren per week te doen en negen procent zegt dat ze maandelijks tot nooit een moment voor zichzelf nemen.

De vijf belangrijkste manieren waarop respondenten aangeven te ontspannen, zijn slapen (75 procent), luisteren naar muziek (64 procent), naar buiten in de natuur (45 procent), een bad nemen (43 procent) en lezen (41 procent). Uit het onderzoek bleek dat 18-24-jarigen het meest ontspannen door te slapen, 78 vergeleken met 47 procent van 55 jaar en ouder. Vrouwen van 55 jaar en ouder brengen liever tijd door in de natuur (73 procent) vergeleken met slechts 41 procent van de 18-24-jarigen. 68 procent geeft aan dat geur een belangrijke rol speelt om te ontspannen. Met name de groep 24-34 jaar gebruikt daarom olie of kaarsen: 41 procent. Opvallend is dat de generatie 55+ minder belang hecht aan geur om te ontspannen en van deze doelgroep gebruikt nog geen derde oliën of kaarsen.

“Het is duidelijk dat geur een belangrijke rol speelt bij ontspanning bij vrouwen, vooral millennials, de generatie die zich het meest bewust is van zelfzorg en de elementen die daaraan kunnen bijdragen”, zegt Bicanic.

Werken en ontspannen

Tijdens thuiswerken zeggen negen op de tien vrouwen een moment voor zichzelf te nemen: 46 procent doet dit regelmatig. Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen thuis minder tijd nemen om te ontspannen dan wanneer ze op kantoor werken of wanneer collega’s in de buurt zijn: 47 procent zag een afname. 15 procent van de ondervraagde vrouwen zag zelfs een afname van van ontspannende momenten van een uur of meer wanneer ze thuis werkten in vergelijking met op kantoor.

Top vijf manieren om te ontspannen tijdens het thuiswerken

Onder 18-24 jarigen zijn sociale media het meest populaire tijdverdrijf tijdens het ontspannen (54 procent) tijdens thuiswerken. Het zetten van thee of koffie komt op de eerste plaats bij zowel 34-44-jarigen (53 procent), 45-54-jarigen (66 procent) en 55-plussers (63 procent). Wandelen is met 64 procent het populairst onder de 45-54-jarigen. De leeftijdsgroep van 25-34 jaar gebruikt het vaakst kalmerende geuren: 33 procent, ten opzichte van 19 procent 55-plussers.

De vijf belangrijkste manieren waarop vrouwen ontspannen tijdens het thuiswerken:
Social media – 49 procent
Koffie of thee zetten – 48 procent
Muziek maken of luisteren – 45 procent
Korte wandeling maken – 39 procent
(Online) shopping – 32 procent

Top vijf manieren waarop vrouwen ontspannen tijdens het werken op kantoor

Als ze op kantoor werken, zegt 13 procent dat ze geen tijd nemen om te ontspannen. Vrouwen van 55+ zijn meer geneigd om door te werken: 32 procent zegt geen rustmomenten te nemen. Wanneer mensen vanuit kantoor werken, nemen ze ook minder tijd om van de natuur te genieten. Wandelen is gebruikelijk bij slechts 29 procent van de 45-54-jarigen, vergeleken met 64 procent bij thuiswerken. Het gebruik van kalmerende geuren is ook minder populair op kantoor: slechts zes procent gebruikt ze wanneer collega’s in de buurt zijn, vergeleken met 28 procent die zei dat ze geuren thuis gebruiken.

De top vijf manieren waarop vrouwen ontspannen tijdens het werken op kantoor:

Social media – 37 procent
Koffie of thee zetten – 37 procent
Korte wandeling maken – 30 procent
Muziek maken of luisteren – 24 procent
(Online) shopping – 16 procent

Top 10 manieren waarop vrouwen ontspannen in hun vrije tijd

Als vrouwen niet aan het werk zijn, staat koffie of thee zetten niet meer in de top vijf manieren om te ontspannen. Het doen van een dutje is daarvoor in de plaats gekomen. Sociale media blijven de belangrijkste manier waarop vrouwen zich ontspannen.

Social media – 59 procent
Muziek maken of luisteren – 53 procent
(Online) shopping – 47 procent
Een dutje doen – 47 procent
Korte wandeling maken – 44 procent
Koffie of thee zetten – 41 procent
Tijd voor een beauty routine – 37 procent
Sporten – 36 procent
Lezen – 35 procent
Kalmerende geuren – 31 procent

“Een ontspannen sfeer draagt ​​bij aan het algehele welzijn”, zegt Bicanic. “Nu vrouwen na de pandemie terugkeren naar het kantoor, zoeken ze naar andere manieren om te ontspannen en hebben ze meer tijd voor zichzelf nodig. Het is geweldig om te zien dat geur een sleutelrol speelt bij ontspanning en dat vrouwen kalmerende geuren gebruiken om te ontspannen als onderdeel van hun holistische zelfzorgroutines.”

Door vooruitstrevende verantwoorde inkoop handhaaft dōTERRA de hoogste niveaus van kwaliteit, zuiverheid en duurzaamheid in samenwerking met lokale telers over de hele wereld via Cō-Impact Sourcing. De dōTERRA Healing Hands Foundation, een geregistreerde 501(c)(3) non-profitorganisatie, biedt middelen en hulpmiddelen aan wereldwijde inkoopgemeenschappen en liefdadigheidsorganisaties voor zelfredzaamheid, gezondheidszorg, onderwijs, sanitaire voorzieningen en de strijd tegen mensenhandel. Door de levensverbeterende voordelen van essentiële oliën, verandert dōTERRA de wereld één druppel, één persoon, één gemeenschap tegelijk. Ga voor meer informatie naar de website van dōTERRA.

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

  1. Lia

    Een kopje thee helpt altijd het beste bij mij met ontspannen.

  2. Sabine

    Ik gebruik dit product https://www.flinndal.nl/nachtrust-en-stress/antistress en dat helpt het beste bij mij, of starten met een ademhalingsprogramma in de ochtend.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.