Hoe word je (weer) blij van je kledingkast?

Kleding kopen is voor veel vrouwen niet alleen een praktische activiteit maar ook grote hobby. Met urenlang struinen door winkelstraten maak je mannen wellicht niet blij maar veel vrouwen mag je er ’s nachts voor wakker maken. Mij ook! Wanneer je graag kleding koopt is het alleen wel net zo belangrijk dat je alles uit dit kledingstuk kunt halen en daar komt je kledingkast (en hoe je daarmee omgaat) om de hoek kijken. Je kunt namelijk zoveel meer uit je kleding halen dan je denkt! Lees snel verder voor vijf korte maar praktische tips.

1. Maandelijks organiseren

Niets zo verschrikkelijk als (veel) nieuwe kleding kopen maar niets kunnen terugvinden in je kast. Horror! Om ervoor te zorgen dat je kunt blijven genieten een overzichtelijke kast moet je dus regelmatig tijd steken in het organiseren van je kast. Het geeft veel rust om je kleding op kleur te hangen en verschillenden soorten kleding bij elkaar te leggen of hangen. Hang broeken, blouses en t-shirts dus niet door elkaar heen maar hang bijvoorbeeld je blouses netjes naast elkaar op terwijl je je t-shirts en broeken daarboven opgevouwen (het liefst ook nog op kleur!) op een stapel bewaart. Dat zorgt niet alleen voor rust tijdens je hectische ochtenden, het is ook nog eens verdomd fijn om naar te kijken.

2. Op tijd weg(geven) of customizen

Om ervoor te zorgen dat je een goed beeld hebt van alle leuke kledingitems in je kast is organiseren natuurlijk belangrijk maar kleding weggeven net zo. Wanneer je truien in je kast laat liggen die je al jaren niet hebt gedragen nemen die alleen maar plek in en daar heeft niemand iets aan. Draag je iets dus niet meer? Verwijder het dan uit je kast. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de kleding waar je niet meer zo enthousiast van wordt te customizen. Dit kan bijvoorbeeld door aan de slag te gaan met een schaar en je naaimachine (zodat je van die ene trui een spencer kan maken bijvoorbeeld!) maar ook met toffe labels. Van die ene saaie spijkerbroek kan je namelijk een echte eye-catcher maken met een paar opvallende labels. Kleding labelen kan dus ook een oplossing zijn om weer happy te worden van je kledingkast. Wil je voorkomen dat je ergens op uitgekeken raakt? Ga dan vooral voor tijdloze items. Een voorbeeld daarvan zijn deze tijdloze schoenen.

3. Verlichting

Blij worden van je kledingkast kan natuurlijk alleen maar wanneer je ook daadwerkelijk kunt zien wat er in je kledingkast ligt. Staat jouw kledingkast in een donkere hoek of vind je het gewoon leuk om een glamorous effect te creeeren? Voeg dan lampen toe aan de binnenkant van je kledingkast. Deze kan je tegenwoordig bij veel woonwinkels terugvinden, bijvoorbeeld bij IKEA. Zo heb je elke keer wanneer je je kledingkast opent een prachtig overzicht op al je kleding.

4. Verschillende seizoenen

Eigenlijk is het heel simpel: in de zomer ga je niet gelukkig worden van het zien van die dikke, zware wintertruien. Die liggen dus ook alleen maar in de weg! Vouw ze dus netjes op en leg ze in een opbergbak achterin je kast of onder je bed. Onnodige items liggen op deze manier mooi uit het zicht en je hebt ruimte over voor (nieuwe…) zomerkleding!

5. Hangers

Vind je het lastig om rust te houden in je kledingkast en wil je een permanente oplossing hiervoor? Zorg dan in ieder geval voor dat je allemaal dezelfde kledinghangers in je kast hebt hangen. Verschillende hangers zullen namelijk altijd voor een rommelig effect zorgen in je kledingkast en dat wil je juist voorkomen.

En, wat zijn jouw tips om (weer) blij te worden van je kledingkast? Laat jouw tip achter in de comments!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.