Hoe zorg je voor een snellere internetverbinding?

Zo maak je jouw internetverbinding sneller!

Wil je graag sneller internet? Om jouw internet sneller te maken, moet je eerst weten wat jouw huidige internetsnelheid precies is. Je kunt dit eenvoudig zien door online een speedtest te doen. Vervolgens kun je op zoek gaan naar providers die jou een snellere internetsnelheid kunnen bieden. In dit artikel voorzien wij je van enkele tips om jouw internet sneller te maken. Lees snel verder voor meer informatie en ga aan de slag met onderstaande tips.

Verbeter je Wifi ontvangst

Veel apparaten in huis zijn verbonden via de Wifi, wat ook wel een draadloos netwerk is. Mensen zeggen dan vaak dat ze last hebben van traag internet. maar dit is dan eerder trage wifi. Des te verder weg ze van de zender zitten, des te zwakker het signaal en ook de netwerksnelheid zal zijn. Bovendien heb je meer kans op verstoringen wanneer de wifi door het plafonds en betonnen muren heen moet. Het beste wat je kunt doen, is de router wat hoger plaatsen en bij voorkeur vlakbij de plek waar je zit. Zet hem niet ergens helemaal in een hoek aan de andere kant van het huis. Soms kan het ook helpen om de antenne in andere posities te draaien.

Zorg voor een up-to-date en onderhouden computersysteem

Niet alleen de internetverbinding is van belang voor snel internet. Ook hoe het met jouw pc gesteld is, is bepalend voor snel of langzaam internet. Daarom is het belangrijk om je computersysteem goed te onderhouden. Zo moet de de systeem drivers regelmatig onderhouden en het Windows Register. Je voorkomt op deze manier dat je pc traag wordt. Bekijk eens of er fouten in het register staan. Wat ook aan te raden is, is om je cache te verwijderen. Dit zijn alle opgeslagen gegevens van websites die je bezocht hebt, alsmede cookies.

Bekijk of er een virus of spyware op je computer zit

Wat er ook voor zorgt dat je internet traag is, zijn virussen en spyware. Dit geldt vooral voor spyware. Daarom is het erg belangrijk om te checken of je antivirus software nog up-to-date is en alle spyware uit de computer te verwijderen. Wanneer je computer besmet is met spyware en virussen, zorgt dit zowel voor traag internet als een langzame pc.

Ga aan de slag met bovenstaande tips en maak jouw internet nog sneller. Wil je profiteren van snel internet van een goede provider? Probeer dan eens internet van Delta!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.