Howto: je huis luxe en comfortabel maken doe je zo!

Wanneer je net als ik al in heel wat huizen hebt gewoond is het leuk om eens terug te kijken naar oude interieurfoto’s. Mijn eerste huis was ontzettend basic en als ik daar nu oude foto’s van terugzie begrijp ik niet hoe ik ooit voor die meubels heb kunnen kiezen. De huizen daarna heb ik vooral heel modern ingericht. Veel trendgevoelige items, overal quotes en vooral veel focus op ‘mooi’ in plaats van comfortabel of praktisch. Tegenwoordig denk ik daar wel anders over. Misschien is het de tijd waarin we leven of mijn leeftijd (ja, deze meid wordt oud) maar ik vind het belangrijk dat je huis een plek moet zijn waar je echt rust ervaart en je zo comfortabel mogelijk voelt. Dat betekent natuurlijk nog steeds dat ik graag bezig ben met interieurtrends en het erg leuk vindt om deze toe te passen maar ik probeer wel rekening te houden met het grotere geheel, dat moet namelijk rustig blijven. Veel vrouwen proberen hun huis (en vooral hun woonkamer) zo comfortabel, fijn en luxe aan te laten voelen en daar gaat het artikel van vandaag dus ook over. Hoe zorg je ervoor dat je woonkamer zo fijn en luxe mogelijk voelt?

1. Gordijnen

Begin bij de basis! Na het kiezen van een mooie vloer (ook heel belangrijk maar dit kan qua luxegevoel niet echt misgaan) zijn gordijnen vaak de volgende stap. Gordijnen zie je altijd en bepalen onbewust de ‘kwaliteit’ van je huis. Kies een mooie rustige kleur waar je nog lang blij mee zult zijn en ga voor kwalitatieve overgordijnen op maat. Je moet er namelijk elke dag tegenaan kijken! Kies niet alleen een kleur die er overdag mooi uitziet maar ook een die ’s avonds gezellig oogt. Een hele donkere kleur als zwart ziet er overdag misschien cool uit maar haalt ’s avonds veel sfeer weg. Een lichtgrijze of beige kleur zal dan weer prachtig staan bij je sfeerlampen ’s avonds.

2. Vintage items

Soms is het moeilijk om dat luxe-gevoel te creëren met de moderne, strakke meubels van nu. Dit kan je oplossen met mooie vintage items. Wanneer je bijvoorbeeld veel witte, strakke meubels in je woonkamer hebt staan zou je deze eens kunnen combineren met wat toffe items uit de kringloopwinkel. Wat dacht je van een oude platenspeler als eye-catcher? Of een mooie grote gouden schaal met daarop je favoriete parfum? Je strakke, koude woonkamer krijgt hierdoor meteen een meer luxe en warme uitstraling.

3. Less is more

Wanneer je luxe woonkamers bekijkt op Pinterest valt er een ding heel erg op: het zijn nooit volgepropte ruimtes en er slingeren nooit kleine decoraties rond. De meubels zijn met zorg op de juiste plek neergezet en alle troep is kunstig weggestopt in grote statige kasten. Zorg ervoor dat je je planken en tafels indeelt met items die je mooi vindt en niet alles maar volzet ‘omdat je het ergens kwijt moet’. Wanneer je op je bank zit in je woonkamer moet dit je een rustig gevoel geven en afleiding door kleine ‘frutsels’ helpt hierbij niet. Stop alles lekker weg zodat het voor het grootste gedeelte van je tijd uit het zicht is. Nog een tip: liever een paar grote items dan heel veel kleine. Zorgt ook meteen voor meer luxe.

4. Kussens

Wat hebben alle fantastische master bedrooms en luxe woonkamers met elkaar gemeen? Kussens! Zolang je maar genoeg kussens op je bed of je bank uitstalt krijg je vanzelf dat luxegevoel uit de woonbladen. Google maar eens ‘celebrity homes’ en je ziet werkelijk overal oneindig veel kussens voorbijkomen. Een mooie combinatie van kussens hoeft gelukkig ook niet veel te kosten, het gaat vooral om de juiste kleuren en patronen samenvoegen.

5. Spiegels

Wil je je huis luxe en groot laten ogen maar ben je helaas niet gezegd met een grote mansion? Met grote spiegels kan je je woonkamer of slaapkamer een stuk groter laten ogen! Bovendien geven grote spiegels de kamer meteen een luxe gevoel. Speel met vormen en materialen die goed bij jouw inrichting passen (bijvoorbeeld een houten rand wanneer je je interieur wat warmer wilt maken) en geniet van je grotere (nouja, zo lijkt het dan) kamer!

En, wat doe jij om je huis zo luxe en comfortabel mogelijk te laten voelen? Of houd je bijvoorbeeld meer van een rauwe urban jungle look? Laat het weten bij de comments!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

One Comment

  1. Marloes

    Hele leuke items zo bij elkaar! Mooi ook dat velvet <3

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.