Je eigen bruidsmake-up doen – 5 tips

Trouwen, voor heel veel mannen en vrouwen is dat na al die tijd nog steeds het mooiste wat er is. Samen met de mensen waar je het meeste van houdt vier je op één prachtige dag (vanaf die dag vooral altijd jullie dag!) de liefde en dat is natuurlijk prachtig. Je hebt maandenlang websites bezocht voor trouwinspiratie en besloten hoe je deze mooie dag zou willen vormgeven. Alles klopt inmiddels. Je hebt je outfit volledig voor elkaar, uit verschillende trouwlocaties jouw droomlocatie uitgekozen en aangekleed, een geweldige taart laten maken, de planning tot in de puntjes uitgewerkt en ga zo maar door. Het enige wat nog mist? Je bruidsmake-up! Kies jij voor een visagiste of doe je tijdens je grote dag je eigen make-up? Dat laatste komt namelijk tegenwoordig steeds vaker voor. Of je het nu doet om geld te besparen (en je je bruiloft bijvoorbeeld klein en intiem wilt houden) of omdat je graag zoveel mogelijk op jezelf wilt lijken, of je nu wel of niet je eigen bruidsmake-up gaat doen is volledig jouw keuze. Ga jij binnenkort jouw eigen bruidsmake-up doen en vind je het fijn om nog wat tips te lezen? Lees dan snel verder!

1. Bepaal op tijd wat je wilt

Bij een belangrijke dag als je bruiloft komt er al genoeg op je af waar je je zorgen over moet maken en je make-up wil je niet op die last-minute lijst hebben staan. Bedenk dus ruim van tevoren welke look je graag zou willen dragen gedurende je bruiloft en geef jezelf een aantal keren een proefmake-up zodat je weet dat alles een makkie wordt op de dag zelf. Experimenteer bijvoorbeeld met verschillende lipsticks en oogschaduws en maak na elke optie foto’s van jezelf. Hoe vind je dat je overkomt op deze foto’s? Deze foto’s geven je een gemakkelijk voorproefje van je uiteindelijke look op je trouwfoto’s.

2. Basis is alles

Investeer in een goede foundation en zorg dat deze (zo goed als) perfect matcht bij je huidskleur. Focus hierbij vooral op de kleur van je nek. In het dagelijkse leven is het natuurlijk niet erg om een klein verschil te zien maar wanneer het gaat om je peperdure trouwfoto’s is dat voor veel mensen een ander verhaal.

3. Water, water en nog eens water

Deze beautytip is er een om het hele jaar door te volgen want (genoeg) water drinken is elke keer opnieuw een cadeau voor je huid. Veel water drinken tijdens de dagen voorafgaand aan je bruiloft is dus ook erg belangrijk. Scrubs, primers en serums zijn namelijk mooie producten om je basis te verbeteren maar er kan daadwerkelijk niets op tegen een gehydrateerde (en dus stralende!) huid. Koop dus zo snel mogelijk die gezellige literfles en houd je aan de aanbevolen hoeveelheid water per dag.

4. Waterproof is je vriend

Je hebt waarschijnlijk al goed nagedacht over een waterproof mascara maar vergeet ook zeker de rest van je make-up niet. Hoe meer producten tegen een stootje kunnen hoe groter de kans wordt dat je volledige look de hele dag op zijn plek blijft zitten. Vergeet ook niet een stevige finish spray aan te schaffen om je make-up look goed vast te zetten.

5. Neem de producten mee naar je locaties

Hoewel we er natuurlijk vanuit gaan dat jouw make-up onverwoestbaar op zijn plek blijft zitten is het toch wel een heel fijn idee dat je eventuele foutjes ook nog kunt oplossen op de locatie zelf. Neem dus altijd een tasje met producten mee als je naar je trouwlocatie gaat. Dan komt het sowieso goed!

En, zou jij overwegen om voor je bruiloft je eigen make-up te doen? Ik ben benieuwd naar jullie mening en/of ervaringen!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.