Je huis klaarmaken voor gasten – 5 quick tips!

De mensen in mijn omgeving weten dat ik het liefst meerdere dagen per week vrienden over de vloer heb. Samen spelletjes spelen, borrelen, een glas wijn drinken voordat we samen de stad inlopen… ik vind het heerlijk. Met een woning midden in de stad is het ook niet gek dat er zo af en toe onaangekondigde gasten voor de deur staan en dat kan soms wat chaos opleveren. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat het huis er altijd goed (vooruit, toonbaar!) bijstaat. Om dit te realiseren houd ik me dus ook aan een aantal regels en gebruik ik af en toe wat praktische trucs tijdens een speedy schoonmaakrondje. Kan jij ook nog wel wat tips gebruiken om je huis er (op een snelle manier!) toonbaar uit te laten zien? Lees dan snel verder.

1. Alles voor een goede eerste indruk

Wat is de eerste ruimte waar je gasten hun ogen op werpen? Juist, de gang! Dat is namelijk de eerste kamer die je gasten zullen betreden en in dit geval is het aan jou om een ‘wow’ of een ‘oh’ te creëren. Natuurlijk ga je voor de eerste reactie en om die reactie te bereiken kan je een aantal tips toepassen. Zo is een mooie aankleding natuurlijk belangrijk maar wordt het door je gasten ook gewaardeerd wanneer je hal rust uitstraalt. Verberg in de zomer dus je winterjassen lekker in een box onder je bed, zorg ervoor dat schoenen van jou of je huisgenoten niet rondslingeren bij de deurmat en probeer vooral te voorkomen dat je hal een overduidelijke praktische opbergplek wordt. Een goede eerste indruk helpt natuurlijk enorm voor de algemene indruk die gasten uiteindelijk van je volledige huis hebben.

2. Zorg voor een lekkere geur

Wist je dat een simpele geurverfrisser ons brein flink voor de gek kan houden? Wanneer je ergens binnenkomt en de ruimte naar fris beddengoed ruikt denken we automatisch ‘beter’ over de eigenaar van het huis wanneer het om schoonmaken gaat. Wanneer je haast hebt of wanneer er onverwachts gasten over de vloer komen heb je wellicht geen tijd om het hele huis te poetsen en dan is een lekkere geurverfrisser echt een uitkomst. Spray away dus!

3. Stofzuig de looproutes

Komen er onverwachts vrienden bij je eten en heb je geen tijd om het hele huis te stofzuigen? Focus je dan op ruimtes waar jullie zonder twijfel doorheen zullen lopen en/of gaan zitten. Ronddwarrelend stof op je vloer straalt natuurlijk weinig goeds uit dus hup, snel een rondje door de belangrijkste kamers!

4. Haal de prullenbakken leeg

Je denkt er misschien niet direct aan maar prullenbakken (en dan in het specifiek de prullenbakken die vol of bijna vol zijn) kunnen ook een hoop verpesten. Niet alleen is het geen fijn gezicht wanneer een van je gasten snel iets wil weggooien maar vooral de geur is een echte moodkill. Voorkom dus een afleidende afvalgeur en zet de vuilniszakken wanneer mogelijk buiten voordat je gasten je huis betreden.

5. Voorkom rondslingerende items

Soms heb je een poetssessie van twee uur achter de rug, heb je al je was weggewerkt en al je prullenbakken netjes leeggemaakt maar is het eindresultaat nog niet bevredigend genoeg. Oogt jouw huis nooit echt opgeruimd ook al doe je zo enorm je best? Het kan zijn dat je hier en daar toch te veel spullen in het zicht hebt staan. Heeft iets geen decoratieve functie? Probeer deze items dan zoveel mogen weg te stoppen achter deuren of in manden. Dit creëert niet alleen rust in je huis maar op deze manier krijgen je spullen ook direct een vaste plek. Opgeruimd staat netjes!

En, is jouw huis eigenlijk altijd opgeruimd of ben je ook wel eens geschrokken van ongepland bezoek? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.