Je telefoon zo goed mogelijk beschermen – hoe doe je dat?

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik ga tegenwoordig nergens meer naartoe zonder mijn telefoon. Niet dat ik nou continu door Instagram wil bladeren of met mensen wil whatsappen (ik probeer juist minder tijd door te brengen op mijn telefoon) maar puur voor het veilige gevoel. Wanneer ik de weg kwijtraak of in een situatie beland waarbij ik hulp nodig heb kan ik dan in ieder geval altijd nog even Google maps inschakelen of een vriend of vriendin bellen. Mijn telefoon is zoals je leest best wel belangrijk voor mij en ik vind het dus ook belangrijk om mijn smartphones zo goed mogelijk te beschermen. Vandaag dus ook wat handige tips om je telefoon zo lang mogelijk mee te kunnen laten gaan. Dan ben jij helemaal voorbereid wanneer je binnenkort die nieuwste iPhone of die prachtige Samsung galaxy s21 fe gaat ophalen!

Voeg een screenprotector toe

Een van de meest kwetsbare onderdelen van je smartphone is natuurlijk het scherm. Deze kan met één val al barsten. Natuurlijk zijn er een aantal smartphones op de markt die je best wel een aantal keren kunt laten vallen zonder dat dit schade oplevert maar een goede screenprotector is hoe dan ook altijd een goed idee. Krasjes die veroorzaakt worden door sleutels of andere items uit je tas zijn dan namelijk ook verleden tijd.

Je batterij op de juiste manier gebruiken

Voor het beschermen van je smartphone moet je niet alleen aan de buitenkant denken maar ook zeker aan de binnenkant. Je batterij is bijvoorbeeld ook een kwetsbaar en zeer belangrijk onderdeel van je smartphone. Wat extra moeite doen om je batterij te gezond houden is dus zeker aan te raden. Het verschilt per smartphone hoe je het beste voor je batterij kunt zorgen maar over het algemeen is het vooral belangrijk om je batterij op de juiste manier op te laden. Zo is het voor veel smartphones niet ideaal om ze ’s nachts op te laden aangezien de batterij op deze manier te lang aangesloten blijft op stroom en zo dus oververhit kan raken.

Houd je telefoon schoon

Je wilt je telefoon niet alleen mooi houden aan de buitenkant maar ook zeker mooi (schoon) aan de binnenkant. Een paar stukjes stof uit je tas kunnen er namelijk al voor zorgen dat de opening van je oplader verstopt raakt en dus niet meer optimaal werkt. Pas dus ook op met het vervoeren van je smartphone in strandtassen vol met zand of handtassen met koekkruimels.

Voorkom waterschade

De meeste smartphones van tegenwoordig kunnen echt wel tegen een stootje maar je smartphone in aanraking laten komen met water blijft ook in 2022 nog altijd een slecht idee. Stop je telefoon dus niet in je broekzak wanneer je naar het toilet gaat, leg je smartphone niet in de badkamer wanneer je gaat douchen en probeer er ook geen drinken op te morsen tijdens de vrijdagmiddelborrel. Je telefoon zal je dankbaar zijn!

Vind jij het na deze tips nog steeds lastig om je telefoon heel te houden? Dan kan het verstandig zijn om niet voor de duurste smartphone op de markt te kiezen maar juist voor een betaalbare (maar goede!) smartphone zoals de Oppo A54s. Wanneer je je telefoon dan alsnog stukmaakt hoef je daar iets minder hard om te huilen dan het geval zou zijn bij een (hele) prijzige telefoon. Wel zo fijn!

Wat doe jij om je telefoon zo goed mogelijk te beschermen? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.