KIKO Velvet Mat Lipstick

foto1

Als sinds Ilse Delange met knaloranje lippen bij The Voice of Holland verscheen was ik vastberaden een kleur te vinden die daarop leek. De oranje kleur kreeg ik maar niet uit mijn hoofd en toen ik er dan eindelijk een vond bij de KIKO store in Valencia kon ik mijn geluk natuurlijk niet op! Benieuwd naar deze shockerende kleur met matte finish? Lees dan snel verder!

foto2

foto3

Ik ga het vandaag hebben over de KIKO Velvet Mat Lipstick in kleur 604. De lipsticks uit deze lijn zijn (obviously) mat en voor een hoeveelheid van 3,5 gram betaal je op dit moment €6,90. Niet súper budget, wel betaalbaar.

foto4

foto5

Hoe mooi is de vormgeving wel niet?! Ik was in ieder geval helemaal hooked toen ik de lipsticks zo stijlvol naast elkaar zag staan. De verpakking is praktisch, stijlvol en heeft ook iets moderns. I like! Met een glimmende rosé-gouden verpakking zit je bij mij eigenlijk altijd wel goed ;-)

foto6

Het KIKO logo wat gegraveerd staat in de lipstick zelf vind ik ook erg chique ogen.

foto8

Swatches! Je ziet hier de enorme pigmentatie en de matte finish. Wel had ik het idee dat de lipstick niet erg lekker over mijn hand ‘gleed’ maar dat kan natuurlijk ook een voordeel zijn voor de houdbaarheid wanneer hij eenmaal is aangebracht op je lippen. Matte lipsticks zijn eigenlijk altijd wel een stuk droger maar houd hier dus wel rekening mee.

lipswatch

En natuurlijk ook nog een foto van hoe de lipstick er op mijn lippen uitziet. Ik ben op dit moment een beetje verkouden en dan oogt mijn huid altijd nóg witter en krijg ik hier en daar een rode gloed. Ik denk dat deze kleur me iets mooier zou staan wanneer ik iets bruiner ben. Gelukkig ga ik in April naar Ibiza en dan neem ik deze kleur dus ook zeker mee ;-)

Eindoordeel:

De lipstick is betaalbaar (€6,90 voor 3,5 gram), is erg gepigmenteerd, blijft lang zitten en heeft een prachtige verpakking. Wel merk ik na een paar uurtjes ‘dragen’ dat er wat ophopingen en korreltjes beginnen te onstaan. De lipstick blijft dus wel lang zitten maar is na een paar uurtjes toch echt toe aan een touch-up.

Deze lipstick krijgt van mij een 8/10!

Heb jij al een oranje lipstick in huis?

KIKO is o.a. te koop bij de KIKO stores in Frankrijk, Duitsland en Spanje maar is sinds kort ook online te bestellen.
Misschien vind je dit ook leuk:

24 Comments

 1. Susan

  Wat een kleur zeg! lekker opvallend maar je komt er wel mee weg. Tof!

 2. Amy

  Mooie verpakking! Ook een mooi kleurtje (:
  Amy onlangs geplaatst…Recept: Citroen cake van FoodglossMy Profile

 3. willemijn

  super tof!
  het in niet iets voor mijn, past niet bij mij.
  echt heel mooi, dat wel! ;)

 4. Isabel

  Heel pretty! Staat je nu al goed :)
  Isabel onlangs geplaatst…Tattoo inspiratie #1 tekst, symbolen & reizenMy Profile

 5. Miranda

  Wat een mooie kleur. Ik denk niet dat ik hem zelf snel zal dragen, maar wauw hij ziet er zo wel gaaf uit. Ook fijn dat hij goed blijft zitten en dat hij zo mooi gepigmenteerd is. Ik ben steeds meer benieuwd naar Kiko.
  Miranda onlangs geplaatst…Instagram #16My Profile

 6. femketje

  wauwie :D echt een mooie tint!

 7. Kelly

  Wat een tof kleurtje! Ik vind deze kleur ook al erg tof staan met je witte winter huidje hoor hihi ;)
  Kelly onlangs geplaatst…Lazy Sunday #2My Profile

 8. Melike

  Jemig wat goed gepigmenteerd! X

 9. Martina

  Wauw die swatch alleen al… Erg moo!
  Martina onlangs geplaatst…26 Januari 2014 – Parfum eye candyMy Profile

 10. Daphne

  Prachtige lipstick!
  Daphne onlangs geplaatst…Action lipsticksMy Profile

 11. Marissa

  Mooi kleurtje! Eens wat anders!
  Marissa onlangs geplaatst…Kruidvat oogcrème gevoelige huidMy Profile

 12. Jitske

  Prachtig! Wat een mooie huls ook!
  Jitske onlangs geplaatst…Haul: Eindhoven en MaastrichtMy Profile

 13. wies

  Felle kleur en mat klinkt als liefde in mijn oren. Wat een prachtig exemplaar.
  Ik heb nog altijd niets van Kiko..
  wies onlangs geplaatst…Lioele Triple the Solution BB cream reviewMy Profile

 14. Rachel

  Ik houd niet zo van oranje lipstick
  Rachel onlangs geplaatst…My favorite TV SeriesMy Profile

 15. Marieke

  Ik heb ook precies deze! Ik hou wel van een felle lipkleur. Eigenlijk moet ik ‘m weer vaker dragen. Ik grijp nu vaker naar paars terwijl deze oranje kleur zo lekker fris staat :)
  Marieke onlangs geplaatst…Minder puistjes! Avène eau thermale TriAcnéalMy Profile

 16. Angela

  Wat een gave kleur! Deze zou mij niet staan haha. Ook heerlijk dat je naar Ibiza gaat!
  Angela onlangs geplaatst…OUTFIT | AmsterdamMy Profile

 17. Kelly

  Gave kleur is dit!
  Kelly onlangs geplaatst…REMINDER | ELF WINACTIE.My Profile

 18. Merel

  Ik moet die kleur echt niet dragen, maar hij is wel prachtig, hoor! Ik heb inderdaad ook zo’n lipstick in die verpakking van KIKO, wauwieee. Elke keer weer een feest :).
  Merel onlangs geplaatst…MIJN SUPER STEDENTRIP VERANTWOORDE VETERBOOTIES VAN INVITOMy Profile

 19. Jana

  Wat een bijzondere kleur! Staat inderdaad heel mooi bij een gebruinde huid denk ik!
  Jana onlangs geplaatst…MM: Essence – What’s my name?My Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.