Een kleine hal inrichten – 3 tips!

Voordat ik in mijn huidige appartement woonde hoefde ik me nooit zorgen te maken om de hal, ik had er namelijk geen! Ik had grappig genoeg altijd woningen waarbij je of direct in de woonkamer binnenstapte of direct in de keuken terechtkwam. In mijn huidige woning heb ik wel een kleine maar fijne hal en hoewel ik die ruimte een lange tijd heb gelaten zoals hij was is het dan nu eindelijk tijd geworden om ook deze ruimte aan te pakken. Het was dus ook tijd om op zoek te gaan naar inspiratie. Hoe richt je zo’n hal nou leuk in wanneer je maar over een kleine ruimte beschikt? Ik kan inmiddels drie belangrijke tips met je delen. Lees snel verder.

1. Behoud je loopruimte

Een kleine hal inrichten is helemaal niet zo moeilijk, je moet alleen met een paar punten rekening houden. Zo is het belangrijk om de functie van de hal goed in je achterhoofd te houden. Je hal is er namelijk om je huis binnen te komen (vanzelfsprekend!) en van de ene naar de andere ruimte te komen maar ook om gasten te ontvangen en hun jassen aan te nemen. Vergeet dus niet dat het erg fijn is om genoeg loopruimte over te houden. Ga dus niet direct los met grote ladekasten maar kies bijvoorbeeld voor een mooie subtiele sidetable. Deze kan je gemakkelijk online vinden, bijvoorbeeld bij Sidetablewinkel.nl. Zet vervolgens wat mooie accessoires op je sidetable en hang er een spiegel naar keuze boven om het geheel af te maken. In veel gevallen is dat al genoeg om je hal gezellig te laten ogen zonder veel ruimte te verliezen. Op dit moment zijn vooral sidetables in een zwarte kleur óf sidetables met zwarte accenten erg gewild. Hier vind je een aantal opties: https://www.sidetablewinkel.nl/sidetable-zwart/

2. Je kleine hal optisch groter laten lijken

Vind je je hal op dit moment erg klein en hokkerig ogen? Misschien ligt dit wel aan je kleurkeuzes. Wanneer je hal op dit moment namelijk donkere muren heeft maakt dit je hal misschien wel trendy maar weet wel dat je deze ruimte met witte muren een stuk ruimtelijker kunt laten ogen. Je kunt dus overwegen om de muren van je kleine hal wit te verven. Ook kan het verleidelijk zijn om elke centimeter van je hal te benutten maar ook dat doet niet veel goeds voor het eindresultaat. Juist door hier en daar een stukje muur en/of vloer vrij te laten creëer je optisch een grotere ruimte.

3. Maak gebruik van de muren

Ben je gek op accessoires maar heb je daar eigenlijk geen ruimte voor? Vergeet je muren niet! In jouw hal kan je wellicht geen (grote) kast of bankje kwijt maar elke ruimte knapt op van een aantal mooie fotolijsten of een mooie spiegel. Geef de moed dus niet op wanneer je op Pinterest rondstruint en allemaal grote meubelstukken ziet, die heb je namelijk helemaal niet nodig wanneer je je hal mooi wilt inrichten!

Ben jij op dit moment tevreden met jouw hal? En wat zou je eventueel nog willen aanpassen? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

One Comment

  1. Simone

    Goede tips! Ik heb in dit huis waar ik sinds oktober woon ook een hele lange maar wel hele smalle hal. Ik heb veel aan Pinterest gehad! Een smalle simpele schoenenkast wordt al snel heel leuk met nieuwe knopjes, een mooie spiegel erboven en wat mooie accessoires!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.