Krullen langer laten zitten doe je zo! 5 simpele tips

Ik weet nog dat ik een aantal jaren geleden tijdens mijn eerste studie een klasgenootje had met prachtige losse pijpenkrullen in haar haren. Toen ze aangaf dat deze krullen ‘natuurlijk’ waren en dat ze er geen enkele stylingtool voor had gebruikt was ik natuurlijk wel een tikje jaloers. Wanneer ik mijn haren na het wassen laat opdrogen komen er namelijk helaas geen charmante krullen tevoorschijn. Eerder een soort beachy krul (waar sommige mensen dan weer veel moeite voor doen?!). Gelukkig leven we in een tijd waarin we onze haren heel gemakkelijk kunnen omvormen naar een haarstijl die we wél mooi vinden en daar ga ik het vandaag over hebben. Veel vrouwen zijn namelijk gek op krullen (of het nu om losse, casual krullen gaat of om de hele strakke krul) maar zijn nog altijd op zoek naar de juiste tips om krullen langer te laten zitten. Ben jij ook benieuwd? Lees dan snel verder. Je krullen langer laten zitten is namelijk helemaal niet zo moeilijk.

1. Voorbereiding is alles
Ik krijg als voormalig beautyblogger nog regelmatig de vraag van vriendinnen of ik voordat we naar een restaurant/kroeg/club gaan hun make-up en haar wil doen. Ik heb dus al heel wat soorten haren in mijn ‘stoel’ gehad en weet dus naast mijn eigen routine ook inmiddels wel wat wel en niet werkt voor andere mensen. Veel vrouwen geven van tevoren aan dat hun haren niet gemaakt zijn voor krullen. Wanneer ik dan vraag wat ze doen om hun haren voor te bereiden op de krul wordt al snel duidelijk dat er of geen of een verkeerde voorbereiding aan vooraf is gegaan. Dat ze bijvoorbeeld een zwaar serum gebruiken (killing voor krullen!) of een zware conditioner en daarna geen mousse of haarspray gebruiken. Wil je je haren de hele dag in model houden? Gebruik dan zo weinig mogelijk conditioner tijdens het wassen en kies na het wassen voor een sterke mousse. Gebruik deze mousse niet alleen op je aanzet maar ook over de gehele lengte van je haar en föhn je haar daarna droog. Welke föhn je hiervoor gebruikt is voor de houdbaarheid van je krullen niet heel belangrijk. Ik zou persoonlijk wel specifiek kijken naar föhns met enige vorm van hittebescherming. Dat is altijd beter natuurlijk. Wil je meer leren over het ‘preppen’ oftewel voorbereiden van je haar? Kijk dan eens een tutorial op YouTube. Daar staan er genoeg video’s over dit onderwerp!

2. Op welke dag kan je het beste je haren krullen?
Ook is de dag waarop je je haren krult erg belangrijk. Is het al even geleden dat je je haren hebt gewassen en zijn je haren al een beetje vet aan het worden? Dan loop je het risico dat je krullen eerder zullen uitzakken. Vet haar betekent namelijk dat je haar wat ‘zwaarder’ is door de aangemaakte oliën en dat zorgt er dan weer voor dat je krullen naar beneden zakken. Geen tijd meer om je haar te wassen tussendoor? Zorg dan voor een sterke droogshampoo en spuit hiermee vooral goed op de aanzet van je haar. Het beste om je haren te krullen vind ik vaak de dag nadat ik mijn haren gewassen heb. Ga je krullen zetten op de dag zelf? Zorg er dan voor dat je haren echt goed droog zijn. Wanneer ze nog een beetje nat zijn loop je niet alleen het risico je haar te beschadigen maar blijft je krul ook nog eens niet goed zitten.

3. Je krullen laten afkoelen
Wist je dat het ook erg belangrijk is om je krullen op de juiste manier te laten afkoelen? Of je nu met stijltangen gaat krullen of lekker traditioneel met krultangen, je krullen kan je het beste even laten afkoelen voordat je ze echt laat ‘hangen’ of uitborstelt. Nadat je de krul in je haar hebt gezet (ja, je doet dit dus al direct na het zetten van de krul, niet nadat je je hele haar hebt gedaan) rol je deze als het ware weer terug in een rondje, zoals je zou hebben bij een krulset. Vervolgens zet je deze vast met een klein schuifspeldje zodat de krul mooi blijft zitten in deze ronde, opgerolde vorm. Heb je de tijd? Ga dan even een halfuur tot een uur iets anders doen zodat je krullen goed kunnen afkoelen in deze vorm. Wanneer je je krullen loshaalt zal je merken dat ze echt veel minder zullen uitzakken.

4. Styling
Geen kapsel is compleet zonder een goede haarspray of gel om je kapsel vast te zetten! Wanneer je krullen zet in lang haar zou ik zelf gaan voor een goede haarspray. Geen slap gedoe, ga gewoon direct voor een intense spray met een goede hold. Probeer te voorkomen dat je de haarpray als een ‘helm’ op je haar aanbrengt maar ga echt elke krul van begin tot eind af. Zo zorg je voor de beste versteviging.

5. Gedurende de dag en/of avond
Wanneer het dan eindelijk zover is om de deur uit te stappen zijn er ook nog een aantal punten waar je rekening mee kan houden. Zo is het aan te raden om niet te vaak met je handen door je haren te gaan. Zo creëer je namelijk sneller vet haar en zoals je inmiddels weet staat vet haar gelijk aan uitzakkende krullen. Dat willen we niet! Ga je op de fiets naar je evenement? De harde wind kan er namelijk voor zorgen dat je krullen uitzakken. De beste manier om dit te voorkomen is dan eigenlijk om je haar even in een speld of knot te doen en pas bij aankomst je haar ‘los’ te laten hangen.

Je krullen langer laten zitten is dus eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, je moet je gewoon aan de juiste stappen houden én de juiste producten gebruiken. Heb jij nog een hele goede tip om je krullen te laten zitten gedurende de dag? Laat jouw tip dan achter bij de reacties! Ik ben benieuwd.

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

One Comment

  1. Melissa

    Als je wilt voorkomen dat je krullen verslappen op de fiets heb ik een tip: haal je krullen pas los op je eindlocatie. Wel even een mooie muts/hoed opdoen dan natuurlijk hahaha.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.