Recent bekeken films

Lifestyle

collagefilms

Ik kijk de laatste tijd weer wat meer films en vind het stiekem toch wel erg leuk om na een gemiddelde van twee uur te kunnen genieten van een echt ‘einde’ in plaats van de eeuwige “wat komt er in de volgende aflevering” spoilers die je te zien krijgt bij series. Ik heb in December weer een aantal films gezien en die ga ik vandaag met jullie bespreken!

Gooische vrouwen 2
Toen Gooische vrouwen voor het eerst op TV kwam was ik eigenlijk helemaal niet zo’n fan. Veel vriendinnen keken het wel maar ik was op de een of andere manier niet echt geinteresseerd in het leven van Cheryl en haar rijke vriendinnen. Boy was I wrong! Toen ik een week ziek op de bank lag en bij de plaatselijke bibliotheek uit verveling maar voor Gooische Vrouwen seizoen 1 t/m 3 koos wist ik niet wat me al die tijd bezielde. Ik was binnen een klap fan en moest alle andere afleveringen ook zien. Binnen een week heb ik toen volgens mij de hele serie afgekeken haha! Toen de eerste film uitkwam was ik natuurlijk ook door het dolle heen en heb ik me helemaal stuk gelachen om het gooische stel. Een paar weken terug zag ik de tweede film en hoewel hij helemaal anders was dan ik had verwacht heb ik me toch goed vermaakt die avond. Ik kon het absoluut waarderen dat de makers dit keer voor een wat meer serieuze aanpak zijn gegaan maar de humor van de oorspronkelijke opzet niet zijn vergeten. Ja, ik vond het zeker een mooie afsluiting van de reeks. Het einde laat een optie voor een derde film natuurlijk wel volledig in rook opgaan maar dat vind ik niet erg, ik denk dat dit voor Gooische Vrouwen een mooie afsluiting was!

Exodus: Gods and Kings
Deze film wordt ook wel omschreven als een bijbels-drama en bij het horen van dat genre heb je mij al binnen. Piramides, rampen, goden, paarden en zwaarden.. het zat er allemaal in. De film is gebaseerd op het bijbelverhaal maar is hier en daar natuurlijk wel een tikje aangepast. Ik bekeek de film in 3D en hoewel ik me daar in eerste instantie helemaal niet op had voorbereid vond ik het uiteindelijk een super toffe bijkomstigheid! Ik bekeek de film samen met mijn ouders in de bioscoop (waar ik trouwens nog werd herkend door een bezoeker, hoi Merel!) en het leek heel even alsof je echt ergens tussen het droge zand en de paardenhoeven verstopt zat. De styling en het decor is trouwens ook echt fantastisch gedaan. Zeker een aanrader deze!

De Eetclub
Ik had al van meerdere mensen gehoord dat deze film een beetje vaag in elkaar zat. Mijn nicht vond het boek erg goed maar de film viel dan weer erg tegen. Ik had het boek nooit gelezen maar besloot de film, die ik toevallig tegenkwam op Netflix, gewoon een kans te geven. Wat ik ervan vond? Mwa. Leuk vermaak voor een doelloze doordeweekse dag maar meer ook niet. Het duurde minstens een uur voordat ik eindelijk doorhad wie nu eigenlijk bij wie hoorde (seriously, swingers-overload) en soms gebeurde alles zo snel achter elkaar dat ik even niet meer wist wat er nu eigenlijk aan de hand was. Ook vond ik het einde een beetje lame. Te vergezocht misschien. Zoals ik al zei leuk voor een vrije maandagavond maar meer ook niet.

RTL4 – Sneeuwwitje
Jaaaa! Toen ik zag dat er een nieuwe RTL4 film zou komen was ik door het dolle heen. Assepoester (vorig jaar ook uitgevoerd door RTL4) vond ik oprecht heel leuk om naar te kijken en toen ik hoorde dat Susan Visser dit keer een hoofdrol te pakken had kon mijn geluk niet op. Susan Visser zelf, haar rol als Anouk.. ik vind beide echt geweldig. Toen ik afgelopen donderdag dus vol goede moed voor de buis ging zitten had ik dus ook alle vertrouwen in de film! Wat zal ik er eens van zeggen… een tikje teleurgesteld is misschien toch de juist omschrijving. Natuurlijk kan je sowieso al niet al te veel verwachten van een film vol BN’ers geproduceerd door een super commerciële zender maar toch, ik vond hem uiteindelijk een beetje cheap overkomen. Het begin was leuk, de rest een beetje afgeraffeld en het einde leek er wel even snel aangeplakt te zijn. Het happy ending gedeelte duurde denk ik niet langer dan zo’n 5 seconden en dat ging mij net iets te snel. Oh well, hopelijk maken ze er volgend jaar gewoon iets beters van ;-)

Heb jij de afgelopen tijd nog goede films gezien? Laat het weten in de comments!
Goede filmtips zijn natuurlijk altijd welkom :-)

15 thoughts on “Recent bekeken films”

  1. Ik ben zelf niet zo van de nederlandse films, dus ik heb al deze films niet gezien. Exodus wil ik trouwens nog wel graag gaan kijken. Ik heb zelf de Hobbit 3 gezien in december, als je de andere 2 niet heb gezien niet zo leuk. Maar aangezien ik Lord of The Rings ook geweldig vond, moest ik natuurlijk ook de Hobbit triologie kijken.
    Akosua onlangs geplaatst…Is het de hype waard? | Carmex LipbalsemMy Profile

  2. Ah superleuk dat je het ook nog zegt haha, ik ga vanavond waarschijnlijk naar Exodus (ik mag gratis, een voordeel als je bij take ten werkt!), ik ben benieuwd! Leuke blogpost!

    xxxxx Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.