Last week’s movies

collagefilms2

Vroeger keek ik bijna iedere week wel een film. In de tijd dat er nog videotheken bestonden dan. Op vrijdagavond samen met mijn moeder net voor sluitingstijd nog even snel langs de videotheek voor een paar goede films die we dan samen achter elkaar afkeken onder het genot van een grote bak popcorn. Ik kan me nu niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst een filmverhuur-winkel heb gezien. De magie van het ‘huren van een film’ is er in ieder geval een beetje vanaf. Nu heb ik natuurlijk wel Netflix, maar door de jaren heen ben ik meer een serieliefhebber geworden. Vorige week vond ik het weer eens tijd worden voor een paar films en nu leek het me leuk om deze met jullie te delen. Are u ready?

1. Raise your voice

Mag ik u voorstellen: mijn lievelingsfilm toen ik een jaar of twaalf was. Hij moet hier zelfs nog ergens in huis liggen in een illegaal hoesje wat nog in elkaar geknutseld is door een vader van een paardrij-vriendinnetje van toen (oh waar blijft de tijd). Stiekem vind ik het nog steeds een erg leuke film. De film gaat over Terry, een meisje dat dolgraag naar de zomercursus van een ‘Performing Arts High School’ wil maar een vader heeft die haar liever in zijn kleine dorpje houdt. Ik ben natuurlijk een beauty-blogger maar muziek is nog steeds een belangrijk onderdeel van mijn leven. Hilary zet de rol goed neer en de nummers tussendoor maken de film erg vermakelijk. Toch wel gek om Hilary Duff weer even ‘jong’ te zien. Ik volg haar sinds een tijdje weer op twitter en zie nu geregeld foto’s van haar man en kind voorbij komen. Toen ik 12 was was Hilary eigenlijk ook nog maar een klein meisje. De film komt uit 2004. Op de kleding en het haar van Oliver James (op wie ik toen trouwens smoorverliefd was) moet je dus maar niet teveel letten.

2. Dunya & Desie

Dunya & Desie is ook een film die ik al eerder had gezien! Ook weer een heel leven terug leek het wel maar daarom des te leuker. Ik keek hem samen met twee vriendinnen als ‘grapje’ maar ik vond de film eigenlijk nog best vermakelijk. Heerlijk fout, overdreven maar toch ook wel heel erg lief. Toen Desie daar tussen alle gewaden en hoofddoekjes in haar roze bikini op het strand lag moest ik toch wel weer even hard lachen. En Theo Maassen natuurlijk, met zijn puppy’s…

3. Enchanted

Na Dunya & Desie keken we enchanted. Ik vind deze film echt nog steeds briljant. Wie ooit het concept van deze film heeft bedacht mag heel trots zijn op zichzelf. De film lijkt in eerste instantie een typische Disney-film. Giselle ontmoet haar Prince Charming en nadat ze elkaar exact 5 minuten kennen komen de trouwplannen al naar boven. De boze heks steekt hier alleen een stokje voor en stuurt Giselle naar “het land waar er geen happily ever after” bestaat en onze prinses komt terecht in.. jawel, NYC.

4. Clueless

Clueless keek ik gisteravond en oh wat heb ik er weer van genoten. Wat kan ik er over zeggen.. Onmisbaar in je opvoeding maar ook zeker een fijne leerles voor je kledingkast. Misschien nog wel beter dan mijn oh-zo geliefde Mean Girls (en dat zegt iets!!). De “As if”‘s zullen je nog dagenlang achtervolgen en je krijgt spontaan zin om jezelf in een geel geruit pakje met zwarte kniesokken te hijsen. Het lijkt me zo tof om een lookbook-video te maken van deze film..

Heb jij deze films al gezien? En welke films heb jij de afgelopen weken met plezier bekeken?
Misschien vind je dit ook leuk:

18 Comments

 1. Valerie

  Raise your voice was altijd mijn favo film!
  Valerie onlangs geplaatst…Tag – Create it your wayMy Profile

 2. Wies

  Ik ben zondag naar Guardians Of The Galaxy geweest in de bioscoop. Ik had er niet zoveel verwachtingen van maar ik vond hem onwijs leuk! Ik keek vroeger Dunya & Desie de serie wel eens op tv, heerlijk fout inderdaad.

 3. Manon

  Leuke films, Raise your voice heb ik een paar keer gezien.

 4. Idhuna

  Leuk artikel! Raise your voice is ook echt grappig haha :)
  Idhuna onlangs geplaatst…Update blog!My Profile

  1. Joyce

   Nou de film is inderdaad fantastisch maar niet grappig hoor…..

 5. Nikki

  Ja hoor ik heb Raise Your Voice op dvd! Ontzettend vaak gekeken en wat heb ik vaak gehuild! Ik vond het toch altijd zo zielig. Ik vond de hilary Duff films altijd heel leuk. Ik heb er dan ook meerdere.
  Nikki onlangs geplaatst…Swatches: BE Creative Make Up 029 SoftMy Profile

 6. Daphne

  Haha, Raise Your Voice keek ik ook heel wat aantal jaren geleden, wat een leuke film vond ik dat toen!
  Daphne onlangs geplaatst…New inMy Profile

 7. Neeltje | Thoughts in Style

  Ah Dunya en Desie keek ik vroeger zo vaak haha. x
  Neeltje | Thoughts in Style onlangs geplaatst…Ready? Steady? Cook! | Summer DinnerMy Profile

 8. Eilish

  Enchanted is zo goed! Die 1e zegt me niets, straks eens opzoeken!

 9. DaphneB

  Haha Raise your voice blijft stiekem erg leuk!

 10. Eline

  Welke film is die van het plaatje rechts onderin?
  Het zijn namelijk exact dezelfde kleren die Iggy Azalea draagt in haar clip van ‘fancy’ haha

 11. Eline

  Oh nevermind. T is dus clueless.

 12. Jill

  Haha de film van Dunya en Desie is zo ontzettend leuk! Ik geloof dat ik die film nog met mijn moeder in de bioscoop heb gezien.
  Jill onlangs geplaatst…Mijn Miskopers & Herontdekte Aanwinsten!My Profile

 13. femketje

  ik heb die ook allemaal al gezien :3 theo maassen is zo grappig in die film XD
  femketje onlangs geplaatst…NOTD 26/8; Gold & White Wedding Nails.My Profile

 14. Angela

  Je hebt echt super leuke films gezien! Enchanted vind ik altijd zo’n leuke film!
  Angela onlangs geplaatst…Tumblr Tuesday #10My Profile

 15. Miranda

  Raise Your Voice, was ‘vroeger’ ook mijn lievelingsfilm en heb hem nog steeds ergens als video liggen. Helaas hebben we geen videorecorder meer, maar krijg spontaan zin om hem weer eens te kijken. Ik volg ook sinds kort Hilary weer (instagram) en och, wat is ze mooi en heeft ze het goed voor elkaar. Leuk artikel! Liefs

 16. Iris Visser

  Clueless lijkt me erg leuk! Liefs’ Iris
  Iris Visser onlangs geplaatst…Kiko 331 Violet & 385 Pastel BlueMy Profile

 17. Anke Bekkers

  heeii, raise your voice is al vanaf mijn twaalfde ongeveer mijn lievlingsfilm ik kan hem 100 keer kijken en hem nog steeds leuk vinden. grappig dat meer mensen hem als lievelingsfilm hebben ik dacht namelijk dat het niet een heel bekende film was.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.