LED strips toepassen in je interieur | 3 tips!

Wanneer je je huis aan het inrichten bent denk je wellicht niet meteen aan LED strips. Toch kunnen deze LED strips een hele leuke toevoeging zijn binnen je interieur! Zo zijn er een aantal manieren te noemen waarmee je je huis direct een stuk meer luxe kan laten ogen. LED strips hoeven ook helemaal niet duur te zijn en zijn gemakkelijk online verkrijgbaar, bijvoorbeeld in deze webshop. Ik heb mijn drie favoriete toepassingen vandaag voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

1. Trap

Laten we starten bij de basis, LED strips heb je in allerlei soorten en maten en voor de bevestiging heb je ook heel veel verschillende led profielen. Wanneer je wel eens op zoek bent gegaan naar inspiratie voor je trap op Pinterest ben je sowieso al een luxe verlichte trap tegengekomen. De Amerikanen zijn er gek op en deze manier van verlichten komt tegenwoordig ook steeds vaker terug in huizen in Nederland. Je tredes bevatten dan stuk voor stuk allemaal een kleine licht strip. Niet alleen maak je van je trap op deze manier een eye-catcher, het is ook nog eens een stuk veiliger om je treden te verlichten. Een trede missen zal op deze trap namelijk een stuk moeilijker gaan. Ook bij huizen met kleine kinderen is deze toevoeging van licht dus erg populair.

2. Wandplanken

Een tweede manier om je huis op te leuken met led-strips is door ze onder je wandplanken te bevestigen. Heb je bijvoorbeeld een rijtje wandplanken onder elkaar opgehangen en staan hier fotolijsten op? Dan is zo’n led strip helemaal een leuk idee. Je foto’s worden op deze manier namelijk van verlichting voorzien en zullen nog meer opvallen binnen de kamer. Ook gaat het glas mooi schitteren door de verlichting en dit zorgt voor een erg luxe look.

3. Hoofdbord

Nog zo’n hit uit Amerika: je hoofdbord verlichten met een LED strip naar keuze. Je bevestigt de LED strip dus bovenop en aan de zijkanten van je hoofdbord zodat deze een luxe streep met licht bevat. Wit is hiervoor nog altijd het meest geliefd maar wanneer je de rest van je slaapkamer ook lekker kleurrijk hebt ingericht kan je natuurlijk ook losgaan met kleuren als oranje, geel of roze! Het is ook mogelijk om de strip áchter je hoofdbord te plaatsen voor een extra luxe (want waar zit dan die lamp?!) eindresultaat.

En, heb jij al LED strips gebruikt in jouw huidige woning? En op welke manier heb jij de strips toegepast? Ik ben benieuwd! Laat het achter in een reactie onder deze blogpost.

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.