Met 5 simpele tips je energierekening verlagen – Start vandaag!

Het is inmiddels bij (bijna) iedereen bekend dat onze energierekeningen alsmaar hoger en hoger worden. De mensen die voorheen nergens op hoefden te letten omdat ze geen ‘gekke’ dingen deden moeten nu plotseling wél hun best gaan doen om de energierekening een beetje betaalbaar te houden. En dat is natuurlijk even wennen wanneer je hier nooit eerder aandacht aan hebt besteed. Ben jij ook zo geschrokken van de huidige energieprijzen en wil je graag weten hoe je jouw bedrag een stukje omlaag kunt brengen? Lees dan snel verder.

1. Warmte in de winter

Waarschijnlijk maak je je op dit moment niet zoveel zorgen om je verwarming maar daar komt straks natuurlijk verandering in wanneer het weer wat kouder begint te worden buiten. Dan wil je waarschijnlijk wél je verwarming lekker hoog zetten zodat je van top tot teen warmte zal ervaren. Wist je dat je lichaamswarmte vooral uit je voeten en handen komt? Wanneer je dus de focus op het verwarmen van je handen en voeten legt pak je het probleem dus niet alleen bij de kern aan, je kunt er ook nog eens geld door besparen. Je verwarming hoef je namelijk een stuk minder hoog te zetten wanneer je een trui met (erg) lange mouwen draagt en jezelf een paar (of meerdere..) lekkere wollen huissokken cadeau doet. Fijne huissokken kan je bijvoorbeeld aanschaffen bij Apollo sokken. Bekijk op deze pagina’s eens welke leuke huissokken heren kunnen dragen en welke huissokken dames kunnen dragen. Heb jij het ’s nachts al snel koud en vind je het moeilijk om in een koude ruimte te slapen? Denk dan eens na over bedsokken om ook dát probleem op te lossen.

2. Laat luie gewoonten voor altijd achter je

Het ligt natuurlijk voor de hand dat je lampen die je niet meer nodig hebt beter zo snel mogelijk uit kunt zetten na gebruik. Toch laten nog heel veel mensen onnodig lampen branden in een kamer waar zij op dat moment niet zijn. Zonde! Alle beetjes helpen namelijk wanneer je je energierekening wilt verlagen en daarnaast heb je natuurlijk helemaal geen licht nodig in ruimtes waar je toch niet (meer) bent op dat moment.

3. Stand-by? Niet goed genoeg!

Wellicht heb je al eens gehoord van zogeheten ‘sluipverbruikers’. Dit zijn apparaten die wanneer ze niet gebruikt worden op de stand-by modus blijven staan maar ook dán nog steeds stroom verbruiken. Wanneer je deze apparaten niet op stand-by laat staan maar echt volledig uitschakelt kan dit voor sommige huishoudens zelfs een besparing van wel honderd euro opleveren! Vind je het vervelend om ’s avonds tien verschillende apparaten uit het stopcontact te moeten halen? Een stekkerdoos kan dit probleem voor je oplossen.

4. Wissel je oude apparaten in voor energiezuinige apparaten

Maak jij veel gebruik van je droger en is deze al een tijdje aan vervanging toe? Vergeet dan tijdens het zoeken naar een nieuw model niet te kijken naar het energielabel. In een ideale situatie kies je voor een apparaat met het label A+++. Dit is de meest zuinige optie van dit moment.

5. Minder warm water gebruiken

Vind jij het heerlijk om dagelijks lang onder de douche te staan? Dan kan het verstandig zijn om toch eens door te zoeken naar een andere vorm van ontspanning. Wanneer je dagelijks een stuk minder warm water gebruikt bespaar je namelijk jaarlijks ook een flink bedrag. Dat wordt dus óf minder lang douchen óf een waterbesparende douchekop aanschaffen.

Heb jij nog andere (simpele) tips om je energierekening te verlagen? Laat ze hieronder achter in de comments!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.