Met deze tuinmeubelen maak je van jouw tuin een Pinterest paradijs!

Hoewel ik gek ben op Pinterest veroorzaakt het platform bij mij zo nu en dan ook wel wat jaloerse gevoelens. Die perfecte woonkamers, slaapkamers en tuinen kan je namelijk helaas niet binnen één klik naar je eigen woning verplaatsen. Gelukkig kunnen we wel ons best doen om de plaatjes hier en daar wat na te maken en daar gaat de blogpost van vandaag dus ook over! Het is namelijk zomer en dat betekent dat we weer lekker aan de slag kunnen met onze buitenruimtes (wanneer je deze hebt natuurlijk). Wil jij jouw tuin, balkon of dakterras binnenkort gaan omtoveren tot een echt Pinterest paradijs? Lees dan snel verder.

1. Hoge kwaliteit

Wanneer je van jouw tuin een echt Pinterest paradijs wilt maken hoef je gelukkig niet voor alles de hoofdprijs te betalen. Wel is het belangrijk om een goede basis te creëren met tuinmeubelen van goede kwaliteit. Wanneer het om accessoires gaat zie je namelijk minder snel kwaliteitsverschil maar op het gebeid van tuinmeubelen is dit wel het geval. Kies voor mooie luxe tuinmeubelen en plaats deze op een plek waar ze mooi in het zicht staan. Mooie tuinmeubelen mogen gezien worden! Een goed voorbeeld van luxe tuinmeubelen zijn Max & Luuk tuinmeubelen. Wanneer je de foto’s van deze tuinmeubelen ziet snap je direct wat ik bedoel. Heb je jouw set gevonden? Kleed dan vervolgens de rest van je tuin aan met een bijpassende mix van mooie luxe én low-budget accessoires en je bent helemaal klaar voor die heerlijke zomeravonden in de tuin.

2. Dezelfde stijl

Wil je echt indruk maken met jouw tuin en jouw gasten het idee geven dat je jouw tuin door een interieurstyliste hebt laten inrichten? Zorg er dan voor dat je van tevoren een duidelijk plan maakt voor de stijl van je tuin en koop vervolgens alleen meubelen en accessoires die echt binnen deze stijl passen. Zo zullen jouw items elkaar alleen maar gaan versterken.

3. Comfort

Je kunt je tuin nog zo prachtig hebben ingericht, wanneer je geen comfort ervaart zal je er alsnog niet heel vaak te vinden zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor je gasten. Je wilt toch juist dat je gasten zich thuis voelen en nooit meer naar huis willen? Precies! Zorg dus naast een mooi geheel ook voor comfort door middel van fijne tuinkussens, comfortabele stoelen en genoeg ruimte voor servies. Een mooie parasol om ’s middags de harde zonnestralen te blokkeren is ook een geweldige aanvulling voor je buitenruimte.

4. Verlichting

Wanneer je regelmatig foto’s bekijkt op Pinterest weet je dat de mooiste tuinen altijd fantastisch verlicht zijn. Niet gek aangezien verlichting een ontzettend belangrijke rol speelt voor de sfeer van je tuin. Zorg dat je een goede mix realiseert tussen praktisch licht (voor wanneer je aan het einde van de avond de tafel wilt leegruimen) en sfeervol licht. Met sfeervol licht heb ik het dus over de gezellige welbekende lichtslingers maar ook zeker over windlichten en kleinere kaarsjes. Succes gegarandeerd!

5. Originele toevoegingen

We zijn natuurlijk zo gek op de plaatjes die we op Pinterest zien omdat we op die plaatjes een inkijkje krijgen in een wereld die eigenlijk veel te perfect is. De tuinen zijn perfect opgeruimd, de kleedjes liggen perfect ‘slordig’ en ook staan er altijd oneindig veel kaarsen aan die voor een fantastische sfeer zorgen. Wat ook opvalt is dat er op de foto’s op Pinterest altijd items te zien zijn die nét een tikje over de top zijn. Om een echte Pinterest tuin te creëren zal je dus zelf ook wat extra moeite moeten doen. Gelukkig kan je in de winkels in Nederland steeds vaker toffe items vinden om je tuin net dat beetje extra te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een doorzichtige limonadetap met verse citroenen en stukjes aardbei? Of een grote luxe champagnekoeler voor naast je tuinset? Zo wordt jouw tuinfeestje uiteindelijk vanzelf een onvergetelijke avond!

Wat zou jij nog graag willen aanpassen aan jouw tuin? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.