Fashion

Mijn tips voor AliExpress

ali

Tot mijn grote schrik kwam ik er gisteren via Social Media achter dat heel veel van mijn lezers nog niet bekend zijn met AliExpress! Girlfriend, you’re missing out. Nu is het concept van Ali niet heel moeilijk, eigenlijk hetzelfde als dat van eBay, maar toch leek het me leuk om mijn tips eens op een rijtje te zetten. Ik heb de afgelopen maanden namelijk nogal wat besteld en weet er tegenwoordig wel het een en ander van. Benieuwd geworden? Klik dan snel verder!

1. Check de foto’s
Het allergrootste voordeel vergeleken met eBay (mocht je nog twijfelen) is absoluut het beoordelingsgedeelte van AliExpress. Bezoekers kunnen naast hun geschreven reviews namelijk ook foto’s achterlaten en dat vind ik echt super handig! We hebben nu wel vaak genoeg Facebookposts voorbij zien komen van meisjes die prachtige jurken bestelden en vervolgens een triest doorzichtig lapje stof opgestuurd kregen.. Vooral bij kleding dus echt goed de foto’s bij de beoordelingen checken! Daar zie je vaak genoeg aanfoto’s voorbijkomen om een goede indruk te krijgen van het daadwerkelijke kledingstuk. De verkopers die veel verkopen hebben vaak de meeste reviews (en dus ook foto’s) en deze hebben dus ook altijd mijn voorkeur!

2. Speel met zoekopdrachten
Dat de verkopers op AliExpress geen perfect Engels spreken is niet erg maar het kan soms wel wat verwarring opleveren met bepaalde zoekopdrachten. Speel zoveel mogelijk met de zoekwoorden om tot een zo gunstig mogelijke prijs te komen! Dat betekent dat je voor een glitterjurk niet alleen op ‘sequins dress’ kan zoeken maar ook op bijvoorbeeld ‘glitter’ en ‘prom’. Je zult zien dat er veel meer producten op AliExpress staan dan je denkt wanneer je dit doet!

3. Cheat met zoekopdrachten
Ben je niet op zoek naar de normale kledingstukken maar namaakproducten? Die ga je niet vinden wanneer je op de merknamen zoekt. Gebruik, net zoals bij de vorige tip, even je creativiteit wanneer je zoekt naar merkitems. Converse schoenen worden dan bijvoorbeeld ‘white sneaker star’ en de welbekende Dior oorbellen worden ‘big pearl earrings’. Dit komt omdat verkopers natuurlijk geen namaak mogen verkopen en ze meteen gevonden (en dus gepakt) worden wanneer ze merknamen gebruiken. De complete geheime lijst kan je trouwens hier terugvinden.

4. Meld je aan bij de bekende groepen
Hoe ik aan al mijn koopjes kom? Een hoop vind ik zelf natuurlijk maar veel items pik ik ook van de welbekende groepen op Facebook! Ik zou je aanraden om sowieso even de ‘BEST ALIEXPRESS BUYS’ facebook te gaan volgen zodat je automatisch alle budget buys van anderen voorbij ziet komen! Krijg je inspiratie (en een volle postbus) van! (:

5. Keep it under 22
Om nare verassingen achteraf te voorkomen is het slim om nooit boven de 22 euro te gaan zitten per bestelling. Meerdere dingen bij een verkoper? Koop ze dan altijd apart of in twee delen! De verzendkosten zijn meestal toch gratis dus neem geen risico’s wanneer dit niet hoeft. In Nederland mag je tot 22 euro per zending importeren zonder BTW (Belastingdienst) en zo voorkom je ook eventuele inklaringskosten (Douane).

Wat is jouw gouden tip voor bestellen bij AliExpress?
En bestel jij vaak op dit platform? Happy shopping! <3

10 thoughts on “Mijn tips voor AliExpress”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.