Miskopen voorkomen doe je zo! | 3 tips

Toen ik laatst door mijn kledingkast keek merkte ik dat ik eigenlijk vrijwel alles in mijn kledingkast nog geregeld draag. Er zat geen enkel kledingstuk tussen waarvan ik dacht “ai, dat item had ik beter niet kunnen kopen” en geloof me, dat is zeker niet altijd het geval geweest voor mij. Miskopen voorkomen heb ik echt moeten leren en hoewel het tegenwoordig steeds meer vanzelf gaat houd ik me nog steeds aan een aantal regels. Wil jij in de toekomst voorkomen dat je met een miskoop thuiskomt en ben je benieuwd naar mijn werkwijze? Lees dan snel verder!

1. Kwaliteit over kwantiteit

Toen ik wat jonger was wilde ik vooral véél kledingstukken hebben maar tegenwoordig wil ik vooral kleding in mijn kast hebben hangen waar ik blij van word en waar ik lang plezier van kan/zal hebben. Kledingstukken die echt bij mij passen en die van hoge kwaliteit zijn dus. Dit is natuurlijk ook veel beter voor onze planeet, aangezien fast-fashion natuurlijk echt geen goede keuze is. Shirtjes van een fast-fashion keten die ik maar één keer draag zijn voor mij ook verleden tijd dus. Mocht je nog inspiratie zoeken op het gebied van mooie en kwalitatieve kleding kan ik je Studio Anneloes aanraden. Een Studio Anneloes broek staat door de kwalitatieve stof prachtig en gaat super lang mee. Ook een Studio Anneloes jurk kan je gedurende een langere periode blijven dragen door het tijdloze design en de prachtige stoffen van hoge kwaliteit. Je betaalt er net iets meer voor maar je hebt dan ook wel een item in huis waar je erg lang plezier van zult hebben. Deze kledingstukken blijven namelijk erg lang mooi. Kwaliteit over kwantiteit!

2. Maak een lijst van items die je écht nodig hebt

Deze tip heeft voor mij en mijn winkelgedrag echt een enorm verschil gemaakt. Ik kwam namelijk veel te vaak thuis met items die ik niet echt nodig had terwijl ik wel echt een tekort had aan andere soorten kledingstukken. Kijk dus eens kritisch naar de items die op dit moment in je kledingkast hangen en besluit welke kledingstukken je voorlopig echt niet hoeft te kopen en waar je juist wel wat uitbreiding kunt gebruiken. Heb je bijvoorbeeld oneindig veel tops maar merk je dat je de laatste tijd vaak misgrijpt op jeans? Dan weet jij bij deze wat je op je lijstje moet toevoegen.

3. Voorkom impulsieve aankopen

We hebben waarschijnlijk allemaal wel items in onze kast hangen waarvan we een beetje spijt hebben dat we ze gekocht hebben. Misschien was er wel een grote sale en was de korting op dat ene jurkje zo hoog dat je deze niet kon laten liggen of gingen de winkels bijna dicht en heb je dat ene paar schoenen toch maar gekocht ook al twijfelde je wel nog een beetje. Dat soort situaties helpen helaas niet wanneer je miskopen wilt voorkomen. Wil je toch shoppen tijdens de sale? Kijk dan naar items die je écht leuk vindt en dus ook uit het rek zou trekken wanneer ze niet afgeprijsd zouden zijn. Ook blijft de uitspraak “bij twijfel niet doen” nog altijd spot on!

Wat doe jij om te voorkomen dat je met een miskoop thuiskomt? Deel jouw tips en ervaringen in een comment onder deze blogpost!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.