Persoonlijk

Moet je perfect zijn als beautyblogger?

Gerelateerde berichten

48 Reacties

 1. Kelly

  Wat een goed artikel heb je geschreven Sharon! Ik ben het op heel veel punten ook met je eens! Waarom zou je je anders voordoen dan je bent, omdat je opeens een ´voorbeeldfunctie´ hebt? Ik vind niet dat ik, als blogger een voorbeeldfunctie ben. Het is voor mij gewoon een hobby en ik wil er eigenlijk helemaal niet overnadenken of het wel ‘kan’ om bij de Primark te winkelen, of om lekker cocktails te instagrammen.
  Kelly onlangs geplaatst…Oolaboo Skincare Oil Control Cream & ConcealerMy Profile

 2. Danielle

  Ik snap je punt! Ik ben ook begonnen met bloggen als hobby en doe dat nu nog steeds. Dat ik zo ver ben gekomen is eigenlijk geluk. Ik vind het leuk om te doen en ik denk dat niemand begonnen is met bloggen om ‘Oprah’ uit te hangen. Ik vind net zoals jou dat je gewoon jezelf moet zijn. Tuurlijk mag je dan roken en geen make-up dragen.
  Danielle onlangs geplaatst…Filmpje: Sale ShoplogMy Profile

 3. martina

  ik vind het logisch dat beautybloggers niet perfect zijn, hallo we zijn allemaal mensen! Ik snap het idee van voorbeeldfunctie wel, die krijg je onbewust als je een platform hebt en je mening geeft over dingen. Sommige mensen zijn daar wel gevoelig voor! alleen je kunt nooit iedereen tevreden stellen en moet je je eigen ding kunnen doen!

  aan de andere kant.. Als het je werk is dan probeer je je zo goed mogelijk te presenteren, want dat zou je normaal gesproken ook doen ;)

  dus ik zou zeggen; zeker niet perfect zijn, wel bewust zijn van je
  publiek ;)

  trouwens dat van niet bij de primark mogen kopen vind ik onzin! net alsof jij in je eentje de wereld kan verbeteren….
  martina onlangs geplaatst…18 Juni 2013My Profile

 4. femketje

  Ik vind niet dat we perfect moeten zijn, dat kan ook niet.. aan het einde van de dag zijn we allemaal gewone mensen ;3 ♥
  femketje onlangs geplaatst…NOTD 18/6; Holo Sparkle Is Très Chique!My Profile

 5. Milou/ LounaBeauty

  AMEN!

  Ik ben het met je eens. Ik vind dat een beautyblogger zeker niet perfect hoeft te zijn. Vind sowieso dat de meeste onder een hele grote loep worden gelegd. Zo zonde.
  Milou/ LounaBeauty onlangs geplaatst…LoaviesMy Profile

 6. Maxime

  Goed artikel inderdaad
  Ik vind dat je als beautyblogger, net als de rest van heel Nederland, moet doen waar je je goed bijvoelt. Dus inderdaad roken wanneer je dat wilt, zonder make-up voor de camera, whatever. Wat ik niet goed vind is als je (jonge)meiden zou aansporen dingen te doen, dat moet je nooit doen. Ieder z’n eigen ding, ieder z’n eigen keus

  XO

 7. kimberly

  Geweldig artikel Sharon! Blij dat jij dit onder ogen brengt. Zo zag ik laatst een foto voorbij komen van een beautyblogger op Instagram. Een foto waarop een pakje peuken te zien was en die reacties die daarop kwamen, beschamend! Rook jij? Je rookt toch niet als beautyblogger? Exact hetzelfde zoals jij het hier verwoord. Het bleef niet bij 2 reacties, heel instagram liep over en er ontstond een discussie. Gosh! Een beautyblogger is toch niet anders dan anderen? Waarom moet een beautyblogger zich netjes aan de regels houden, geen alcohol en geen sigaret? Shut up! Laatst plaatste ik een diary online waarin een foto stond van 5 euro. Deze 5 euro kreeg ik van Aviko naar aanleiding van een klacht (te weinig vlees in mijn maaltijdje ;)) Ik ontving een reactie van iemand die mij een monster noemde omdat ik vlees eet. Een écht mens eet geen vlees en een blogger (om het goede voorbeeld te geven) al helemaal niet. Sure. Ik weet niet wat het is, maar ik blijf erbij, beautybloggers zijn niet anders dan anderen en kunnen dus ook doen wat zij het liefste doen, ookal is dat ieder weekend stomdronken worden met 50 sigaretten in je mik om maar een voorbeeld te noemen. :-)
  kimberly onlangs geplaatst……and that’s who I am – TagMy Profile

 8. Kimberley

  Ik vind dat iedereen gewoon z’n ding moet kunnen doen. Leven en laten leven :) Persoonlijke blogs zijn juist leuk! Goed artikel.
  Kimberley onlangs geplaatst…Sleek Face & Body Highlighter – Peach ShimmerMy Profile

 9. Marije

  Wauw goed geschreven! Denk er hetzelfde als jij over. Iedereen mag zichzelf zijn en doen wat hem of haar gelukkig maakt. Toch merk je dat er veel jongere meisjes blind hun favoriete blogger volgen en alles doen wat hij/zij doet/zegt… ik vind dat wij mensen zelf goed kunnen nadenken, iets of iemand blind volgen is nooit goed (naar mijn idee)

 10. Lisanneleeft

  Dat is ook het stomme: het wordt steeds extremer door die eat clean hype. Je kan straks niks meer instagrammen wanneer het niet meer binnen een clean dieet past :p

  Aan de andere kant snap ik het ook wel! Extreem voorbeeld: als je de hele dag door peuken instagramt wanneer je veel jonge volgers hebt, zullen ze toch wel extra snel naar de sigaretten grijpen. Maar ja, als een beautyblogger het niet doet zien ze het misschien ergens anders wel?

  EN, andere mensen met een voorbeeldfunctie (celebs) geven ook vaak niet het goede voorbeeld…
  Lisanneleeft onlangs geplaatst…Aangeleerde eigenschap: optimismeMy Profile

  1. Lisanneleeft

   Oja; ik wilde nog even zeggen dat ik dit een erg goed artikel vind!
   Lisanneleeft onlangs geplaatst…Aangeleerde eigenschap: optimismeMy Profile

 11. Alyssa

  Het viel me bij al vaker op bij grotere bloggers dat ze zo ontzettend kritisch in de gaten worden gehouden. Soms schrok ik gewoon van bepaalde comments en reacties. Bloggers zijn ook gewoon mensen. Die niemand iets verplicht zijn. Natuurlijk is het mooi als er een bepaald goed voorbeeld wordt gegeven, maar die keuze is aan de blogger, Het valt me op dat het meestal jongere bezoekers zijn die kritisch zijn over zulke dingen.
  Alyssa onlangs geplaatst…DIY: HeadbandMy Profile

 12. aniek

  Ik vind het juist leuk als bloggers foto’s op bijvoorbeeld instagram zetten als ze uitgaan etc. Dan zie je hoe ze buitenom het bloggen zijn (en hoe ze eruit zien met uitgaan qua make-up haha). Ik vind zeker niet dat bloggers niet zouden mogen roken, ze hoeven geen voorbeeld te zijn, dat is hoe andere mensen hun zien denk ik.

 13. Marieke

  Een voorbeeldfunctie vind ik te ver gaan, maar als je als blogger je leven op het internet gooit, dan zal daar altijd over beoordeelt worden. Maar het laat ook zien dat het oké is om een onzuivere huid te hebben, dat het oké is om af en toe flink te schransen bij de Mc D. Ik vind het lastig als bloggers zo enthousiast zijn over clean eten, sap vasten of veel sporten. Het is oké dat zij die keuze maken maar dankzij het enthousiasme springt het snel over naar andere mensen. En ja, de jonge meisjes zijn het makkelijkst beïnvloedbaar. Maar ook zij zijn niet achterlijk. Ik hoop altijd maar dat iedereen zelf zijn keuzes blijft maken. En ik kies voor een glas rosé en een stukje brownie.
  Marieke onlangs geplaatst…Stap voor stap look, groene gradiënt!My Profile

 14. Joyce

  Goed artikel! Ik snap aan de ene kant de ‘voorbeeldfunctie’ wel. Maar ik denk vooral; waarom moet je je anders voordoen daarom? Je bent wie je bent en dat wil je toch juist laten zien? Wat maakt het uit dat je af en toe een sigaretje rookt en een wijntje drinkt, bovendien koopt iedereen de Primark leeg, dat doen kinderen tegenwoordig ook wel zonder jouw filmpje te kijken!
  Joyce onlangs geplaatst…Esprit wishlistMy Profile

 15. Yara

  AMEN!!!
  Ik vind het allemaal zo’n bullshit, dat ‘perfecte’ leventje, be who ya wanna be! Fuck the world! Natuurlijk ben je een voorbeeldfunctie en als jij als beautyblogger een dikke verslaving hebt, is het niet héél erg goed voor de kinders die op je blog kijken. Alleen…. Zij kijken op je blog omdat zij jóú leuk vinden. Rook jij? Nou prima, dan ben je leuk genoeg.
  Al dat geblaat laatste tijd wordt alleen maar erger. Ik zie soms ook reacties op instagram staan bij bloggers waar je nekharen van overeind gaan staan.
  Yara onlangs geplaatst…ASK ME ANYTHING – ANTWOORDENMy Profile

 16. Nancy

  Leven en laten leven. Een blogger is gewoon een mens met, net als ieder ander, gewoontes. Wat ik wel belangrijk vind is dat een beautyblogger gewoon verzorgd is. Wat ze verder doen qua roken, een wijntje, wel of niet gezond eten, zal mij een worst wezen ;)

 17. Miranda

  Wat een goed artikel. Ik ben het met je eens. Je moet dingen doen waar je zelf achter staat en ik vind het juist leuk om persoonlijke dingen te zien. En net wat jij zegt het is je hobby en om je dan anders voor te doen, nee. Wanneer iemand een wijntje drinkt , why not? En waarom zal iedereen gezond moeten eten of niet mogen roken. :)
  Miranda onlangs geplaatst…Review: Essence – match 2 cover concealerMy Profile

 18. Alexandra

  Wauw, dit heb je echt heel goed omschreven. Ik heb hier gewoon geen toevoegingen op en zou het niet beter kunnen verwoorden!

  Xx Alex
  Alexandra onlangs geplaatst…BEAUTY: Mijn favoriete lipproductenMy Profile

 19. Lifesplash

  Ur sooo true! Bloggers zijn ook maar mensen en ik denk doordat je veel dichter staat bij je bezoekers dan bijvoorbeeld celebrity’s je band ook beter kan worden en dat zo speciaal is aan bloggers. Daarnaast doe je bloggen voor de lol, als je hem of haar niet leuk vindt bezoek je dat blog niet. Je luistert ook niet naar iemands muziek als je het niet leuk vindt, toch? :)
  Lifesplash onlangs geplaatst…OUTFIT | Neon maxi skirtMy Profile

 20. Cynthia

  Heel goed artikel! Ik vind het net lek da beautybloggers niet perfect zijn, daardoor kan ik mezelf beter identificeren met jullie :) jullie zijn net als ik maar dan met een hele leuke hobby.. Ps: je hebt ook fans vanuit België ;)

 21. Tugce

  Super goed verwoord! Ik vind dat je gelijk hebt. Dat ik een blog heb betekend niet dat ik gelijk een grote zus ben op het internet! :)
  Tugce onlangs geplaatst…SPAM JE BLOG + BLOGLOVIN’My Profile

 22. Jessica

  Ah op dit artikel zat ik al een tijdje te wachten. Ik vind het maar een raar fenomeen dat je als blogger opeens geen primark of h&m kleding meer zou mogen kopen omdat het kinderarbeid zou zijn. Betalen de mensen die daar over vallen dan het geld voor duurdere items (en ik geloof niet dat die allemaal niet op precies dezelfde (goedkope!) manier geproduceerd worden).. leef en laat leven toch. Als jij het niet okay vind, prima. Maar laat een ander gewoon in zijn of haar waarde.

  Mensen moeten eens gaan nadenken voordat ze zo makkelijk op enter drukken. Zou je irl het tegen die persoon zeggen? nee? Houd dan ook op internet gewoon je mond dicht.. misschien dat we dan wat vaker dingen durven te delen zonder een shitload aan gezeur over je heen te krijgen….
  Jessica onlangs geplaatst…Dark Gray & Green EyesMy Profile

 23. Jeske

  Goed en leuk artikel! Ik ben het er helemaal mee eens!
  Jeske onlangs geplaatst…Nailart: Ombre Summer LeopardMy Profile

 24. Madelaine

  Volgens mij bestaat perfectie niet eens! Ik vind dat iedere beautyblogger lekker haar/zijn eigen leven mag leven en niet geleefd moet worden.

 25. Mieke

  Goed artikel! Ook besutybloggers zijn maar gewoon mensen, met hun goede kanten en zwakheden.
  Mieke onlangs geplaatst…Uniq One All in One Hair Treatment CoconutMy Profile

 26. Kimberly

  Dit vind ik echt een super goed artikel! Ik vind het zelf vreselijk als iemand zich beter voordoet dan die is, alles perfect en niks slechts etc. Ik vind het juist super als je eens een lekkere vette chocoladecake voorbij ziet komen waarvan je gaat watertanden in plaats van droge aardappeltjes met één klein worteltje erbij of een droogtoastje als ‘yumyumyum lekker hoor!’. Ik vind dat de dingen die je zelf leuk vind en niet perfect zijn je blog juist persoonlijker maken. Ik snap wel dat het stomdronken foto’s zetten van jezelf op internet nou niet echt goed is, maar met een wijntje kan wel.
  Kimberly onlangs geplaatst…Currently Love – Juni #2My Profile

 27. Nicole

  Echt een super goed artikel! Ik herken het wel een beetje, maar zolang je maar onthoudt dat bloggen echt iets van jezelf is, dat je het doet uit een hobby, dan hoef je je nergens verantwoordelijk voor te voelen. Wij zijn ook gewoon mensen, haha!
  Nicole onlangs geplaatst…HAIRCUT | EEN LANGE BOB!My Profile

 28. Myrthe

  Idd gewoon jezelf zijn en niet gemaakt perfect gaan doen.. Want dat is alles behalve perfect! Er zit idd een verschil tussen met een wijntje op een foto staan of totaal bezopen.. Ook roken moet gewoon kunnen maar dan zal ik niet op elke foto met een peuk in je hand staan.. Als jij af en toe geniet van ‘slechte’ dingen mag je dat best af en toe laten zien.. Als ze een voorbeeld willen hebben kunnen ze idd naar oprah kijken!
  Myrthe onlangs geplaatst…Glitter mat nail art!My Profile

 29. Ashleey

  Ik snap je punt, maar je hoeft niet per ce helemaal perfect te zijn
  Ashleey onlangs geplaatst…Unboxing – FarmalineMy Profile

 30. Ingeborg

  Ik ben zelf een beautyblogster en ik rook ook gewoon. Ik ben het helemaal met je eens, je moet gewoon jezelf zijn en blijven, dat maakt het leuk om een blog te lezen. Het word vanzelf saai als iedereen ‘netjes’ en ‘perfect’ is. Wat zouden ze trouwens verstaan onder perfect?! Aangezien iedereen een ander beeld daarvan heeft kan je nooit helemaal perfect zijn. Foutjes zijn mooi, leuk en grappig. Het is hetgene wat dingen onverwachts, spannend en spontaan maakt.
  Ingeborg onlangs geplaatst…Spam your uhhh, everything!My Profile

 31. Céline

  Tuurlijk heb je een voorbeeldfunctie als blogger. Zeker als je een wat populairdere blog krijgt. En ja, dan wil je het goede voorbeeld geven, maar dat betekend niet dat je je anders moet voor gaan doen dan je bent. Dan geef je toch weer een heel verkeerd voorbeeld?
  Want dat je jezelf moet accepteren zoals je bent en dat je daar trots op moet zijn is een boodschap die heel belangrijk is voor een heleboel jonge meiden denk ik en zolang je maar bewust bezig bent met alles wat je doet, laat je anderen ook op een bewuste manier hierover nadenken.
  je spoort dus enkel aan tot nadenken en tot het zijn van jezelf. Wat is daar mis mee?
  Céline onlangs geplaatst…Win: Een unieke blog lay-outMy Profile

 32. maureenlisanne

  Wat een goed artikel en prachtig geschreven! Ik vind het je eigen keuze is als je rookt, maar het is natuurlijk niet het beste voorbeeld als beautyblogger, want het is natuurlijk ook zo slecht voor je huid! De recepten vind ik wel leuk, alleen niet te vaak en laat het passen bij je blog. Als het maar orgineel is vind ik blogs meestal gelijk leuk, blijf gewoon jezelf en laat dat zien!
  maureenlisanne onlangs geplaatst…Personal update | Schoolstress én nog meer drukte #1My Profile

 33. Anne Solveig

  Wat goed geschreven Sharon! Ben het helemaal met je eens.

 34. Shelley

  Wat een super artikel ! Het viel mij inderdaad ook heel erg op dat iedereen perfect wilt zijn. Ik vertel gerust aan mijn lezeressen dat ik idd rook en dat dit idd niet heel gezond en stom is. Ook heb ik overgewicht en dat komt omdat ik van goed en lekker eten houd :) oja en ik houd van feestjes die waar je niks meer van kan herinneren.

  Zo opgesomd lijkt het idd alsof ik een slecht voorbeeld ben maar iedereen heeft goede en slechte eigenschappen :)

 35. Deborah

  Goed artikel! Ik ben ook van het persoonlijke; ik vind het juist leuk om een blogger te herkennen vanwege ‘iets’, ik denk ook dat zoiets juist positief voor je uit kan pakken. Wel vind ik dat je als blogger wanneer je over een bepaald onderwerp schrijft (zoals detox-sapkuren), waar ook negatieve kanten aan vast zitten (minder energie, heel slecht wanneer je nog jong en dus in de groei bent) je het onderwerp ‘neutraal’ bekijkt en ook de minpunten aangeeft. Wat dat betreft, vind ik, moet je wel rekening houden dat je een bepaald bereik hebt en daarmee ook invloed op lezers. En voor de rest: een wijntje, sigaretje of aanverwanten (dozen chocolade, games (volgens sommigen ook not done voor beautybloggers), etc.) moeten toch prima kunnen?
  Deborah onlangs geplaatst…Hot or Not: Velvet nailsMy Profile

 36. Angelique

  Goed artikel en herken het ook wel heel erg. Wat mij de laatste tijd bij de meeste opvalt is dat iedereen tegen de blogger zegt:

  Je MOET de look namaken die je in filmpje … had!

  Of je moet dit, zus zo. Dan heb ik ook heel vaak dat ik op mijn handen moet gaan zitten, bloggers MOETEN niets, doen waar ze zin in hebben en vragen soms om de mening van de lezers.

  Vind het trouwens al anders wanneer iemand zegt, leuke look heb je in filmpje … zou je die eens na willen maken?

  Laten we het maar niet hebben over het gescheld en geruzie onder foto`s van andere..

  Aghja zo hebben we nog wel wat dingen. Jammer dat sommige zo kort door de bocht denken
  Angelique onlangs geplaatst…Balea DouchefoamMy Profile

 37. Mariska

  Voorbeeldfunctie vind ik overdreven inderdaad, je doet wat je leuk vind. En als jij rookt en houdt van een lekker glas wijn, waarom mag je dat dan niet? of je dat nu wel of niet op de foto zet?
  Je bent wie je bent vind ik!
  Mariska onlangs geplaatst…Swatch: Essence 91 Glamorous LifeMy Profile

 38. Jennifer

  Sharon, ik vind dat je echt zoooooo gelijk hebt! Goed dat je erover schrijft en je lezeressen hier bewust van maakt. Wij zijn ook maar gewoon mensen met de meest normale behoeften. Laat ons!
  Jennifer onlangs geplaatst…Photojournal Juni #01My Profile

 39. BirdPlanet

  AMEN! wat een goed artikel, je hebt het heel goed onder woorden gebracht. Het zou juist fijn zijn als bloggers wat minder ‘perfect’ zouden zijn, of zich minder perfect voor zouden doen. Een gezonde voorbeeldfunctie kan goed zijn, maar in veel gevallen worden lezers er juist onzeker door.
  BirdPlanet onlangs geplaatst…Plannen: zomerwerk in BerlijnMy Profile

 40. Kaylani

  Amen girl, amen! Mensen lijken vanalles van je te verwachten omdat je blogt, maar wij zijn tenslotte ook maar mensen :)


  Kaylani onlangs geplaatst…The New Black ombré FloydMy Profile

 41. Romy

  Ik vind de opmerking een beetje overdreven dat het oke is als haar vriendin naar de primark gaat, maar dat het bij jou not done is.
  Plaats lekker een foto met een glas wijn in de hand en shop bij de primark, ik vind namelijk niet dat je hierdoor mensen op een negatieve manier beïnvloed.

 42. Wendy (B)

  Ik rook niet (nooit geprobeerd ook).
  Het stinkt dus ga ik het ook zo vaak mogelijk uit de weg.
  Ook is het zonde van het geld.
  Dat is natuurlijk mijn mening over roken he.
  Je kiest er zelf voor of je rookt of niet.
  Ik vind het zeker kunnen dat je een filmpje maakt waar je een huispak ofzo draagt en geen make-up.
  Waarom zou je opgetut (kleding en make-up) een filmpje moeten maken?

 43. Beautydagboek

  Ik ben vandaag voor het eerst op je blog en ik vind dat je goed punt aansnijdt. Als beautyblogger hoef je zeker niet perfect te zijn. Je laat zien wat er ’te koop’ in de wereld is, zowel letterlijk als figuurlijk. Je bent een mens en geen milieu-activist. Tuurlijk, een goed voorbeeld geven is altijd fijn, maar als je een keer laat zien dat je geen make-up op hebt of in joggingpak een filmpje opneemt, geeft juist aan dat niet iedereen perfect is, maar dat perfectie vaak gecreëerd wordt. Als dat geen goede onderliggende boodschap is dan weet ik het ook niet meer, haha!

  Leuke blog verder! Liefs Liset

 44. loes

  jho, ik bezoek een fashion/ beauty blog voor “inspiratie”/ revieuws en nieuwe dingen te ontdekken niet om me negatief te laten beïnvloeden? ik vind het erg ver gezocht en nouja een beetje simpel van van mensen om te zeggen dat iemand perfect moet zijn!

 45. Fashionshapedlovedrug

  Het geeft je juist karakter en ik denk dat dat je meer lezers boeit als je lekker jezelf bent met je eigen imperfecties dan wanneer je als een heilig boontje gezien wordt.. Persoonlijk vind ik van die schijnbaar ‘perfecte’ mensen minder boeiend dan iemand die ook haar imperfecties heeft :)
  Fashionshapedlovedrug onlangs geplaatst…Shoplog: H&M, Sting, Six, Only en E-bayMy Profile

 46. Lilly

  Ben eigenlijk heel tevreden over mijn uiterlijk en van onzekerheid heb ik nooit last. Ook kijk ik met veel plezier video’s van jullie beautybloggers en besef ik mij dat jullie ook gewoon normale meiden zijn die een hobby hebben. Wel word ik soms heel onzeker als ik naar Diana kijk, en dan kan ik mezelf soms helemaal niet mooi vinden. Weet dat zij een heel lieve persoonlijkheid heeft, maar soms zie ik zo weinig emoties in video’s dat het wel is op mij overkomt alsof sommige beautybloggers zichzelf heel mooi vinden. Of dat ik bijv. heel leuke reacties achterlaat en nooit iets terug krijg. Gelukkig ben ik oud (20jr.) en wijs genoeg om te weten dat jullie meiden dit niet zo bedoelen, maar voor mijn zelfvertrouwen is ’t niet altijd goed ;)

 47. jessica

  wauww dit was nu eens echt een GOED artikel ! en je hebt gelijk je zou geen voorbeeldfunctie moeten zijn dat is idd niet de reden waarom we hiermee starten. Ik ben nu zelf nog maar heel recent gestart en lees al jaren blogs/vlogs noem maar op. Ik kwam toevallig uit bij je blog en dit artikel sprak me echt aan dat ik het gewoon door men werk heen snel gelezen heb ;) Doe wat je wilt en wees verschillend ! Loved it ! ga je zeker blijve lezen x

Laat een antwoord achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.