Mooi zijn zonder make up

Mooi zijn zonder make up lijkt soms een onmogelijke opgave. Zoals jullie weten breng ik elke ochtend met alle liefde een laagje make-up aan op mijn gezicht. De wallen onder je ogen verdwijnen met concealer als sneeuw voor de zon en je ogen spreken nou eenmaal wat meer na een laag mascara. Heerlijk, zo’n snelle oplossing! Make-up is in mijn ogen praktisch, leuk en fijn (bijvoorbeeld om je meer zelfverzekerd te laten voelen) maar absoluut niet noodzakelijk om je mooi te voelen. Zo zijn er genoeg vrouwen die liever geen make up gebruiken omdat ze bijvoorbeeld allergisch zijn, snel puistjes krijgen van foundation of het gevoel van make up op de huid niet fijn vinden. Dit artikel is voor jullie! Met deze tips kan je mooi zijn zonder make up. En houd je nu wel van een goede plamuurlaag op z’n tijd maar wil je ook mooi zijn zonder make up? Dan mag je ook meelezen.

Mooi zijn zonder make up is namelijk super makkelijk!

Lashlifting

Lashlifting was in 2018 een enorme trend. Opvallende wimpers maken de ogen nou eenmaal een stuk sprekender! Door middel van lashlifting blijven je wimpers voor een langere tijd (6 tot soms wel 8 weken) omhoog staan. Omdat ze vanaf de wortel omhoog worden gezet lijken je wimpers ook meteen een stuk langer. Zo heb je dus ook zonder mascara een prachtige oogopslag. Benieuwd hoe zo’n behandeling verloopt? Linda schreef een blogpost over haar eigen Lash Lift behandeling.

Meer slapen & water drinken

Veel meiden gebruiken foundation en concealer om hun wallen weg te werken. In plaats van je wallen proberen te verbergen kun je dit probleem natuurlijk ook meteen bij de basis aanpakken. Dit betekent (in de meeste gevallen) langer slapen op een goed matras zoals het Emma matras (check hier mijn Emma matras review) en meer water drinken! Genoeg slapen ligt natuurlijk voor de hand maar ook genoeg water drinken is heel belangrijk voor de huid. Als je de modellen van Victoria’s Secret ook maar een beetje volgt weet je dat water altijd hun eerste tip is voor een mooi uiterlijk. Voor dat extra stukje motivatie zou je eigenlijk even ‘water drinken verschil huid’ moeten intypen bij Google afbeeldingen. Het verschil (in o.a. wallen) is enorm. Koop een leuke fles voor on the go en voor je het weet drink jij zonder moeite twee liter water per dag!

Goede huidverzorging gebruiken

Wanneer je geen make up draagt wil je natuurlijk dat je huid er op haar best uitziet. Dat kan niet als je niet goed voor je huid zorgt. Reinig je gezicht ’s ochtends en ’s avonds en zorg voor een goede vochtinbrengende crème gebaseerd op jouw huidtype. Wanneer je gezicht er een beetje dof uitziet zonder make up kan een dagcrème er ook voor zorgen dat je er wat frisser uitziet. Ik ben zelf verslaafd aan de huidverzorging van Filorga. Krijg je snel uitslag of andere nare bijwerkingen van huidverzorging? Ga dan voor een natuurlijke huidverzorging. Verzorg je huid goed ladies!

Lippenbalsem

Niemand werd ooit knapper van droge lippen. Lippenbalsem valt in mijn ogen nog net niet onder make up en mocht van mij dus ook nog net in dit artikel voorkomen. Verzorg je lippen met een fijne vochtinbrengende lippenbalsem (het liefst eentje die echt intrekt en niet alleen een laag op je lippen legt). Een fijne bijkomstigheid is natuurlijk het subtiele gezonde glansje. Deze vind ik erg fijn.

Wenkbrauwen verven

Wil je graag ‘s ochtends de deur uit lopen zonder make up maar vind je je gezicht zonder make up wel erg kaal? Wenkbrauwen maken vaak een enórm verschil. Een hele simpele manier waarmee je je wenkbrauwen voor een langere tijd kan laten spreken is het gebruiken van een wenkbrauwverf! Dit kan bij een schoonheidsspecialist of gemakkelijk thuis in je badkamer met een pakje wenkbrauwverf.

En dit waren mijn tips alweer voor het populaire topic mooi zijn zonder make up! Ze zijn allemaal vrij makkelijk toepasbaar en ook niet al te duur. Mocht je nou helemaal all the way willen gaan kan je natuurlijk ook je dagelijkse make up op je gezicht laten tatoeëren. Heb jij nog een andere goede tip? Deel ‘m met ons in de comments!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.