entertainment

Première Musical De Marathon

4

Afgelopen zondag was ik eindelijk weer aanwezig bij een musical! Ik was uitgenodigd voor de première van musical De Marathon en dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen. Samen met mijn moeder ging ik al vroeg op pad richting Rotterdam en na een fijn dagje shoppen was het dan eindelijk tijd voor de musical zelf. Benieuwd wat ik vond van deze musical? Lees snel verder!

1

Bij binnenkomst was het iedereen al meteen duidelijk dat dit geen krappe glitterjurkjes met oesters party zou gaan worden. In de uitnodiging stond natuurlijk al dat de dresscode ‘camping chique’ zou zijn dus iedereen wist gelukkig waar hij aan toe was. Heerlijk even geen gedoe om chique outfits dus!

2

En natuurlijk, moorkoppen in plaats van oesters en champagne. Ik was meteen al fan.

3
6

En toen was het tijd om te starten! Deze musical genaamd De Marathon is gebaseerd op de populaire film uit 2012 waarbij Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico samen in een garage werken waar de zaken helaas wat minder goed gaan. Het nieuwe Luxor theater in Rotterdam (waar de musical in première ging) beschrijft het stuk als volgt:

Gerard, Nico, Kees en Leo – vier Rotterdamse garagemonteurs – sleten tot voor kort hun dagen met bier, broodjes bal en sigaretten. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje… Gaat dat lukken? De vrienden gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Yusuf, oud-marathonloper, om de garage van hun makker te redden. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan het halen van de finish. Een ontroerend verhaal vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart – maar vooral de tong – op de juiste plek.

5

Tijdens de musical zelf mochten er helaas geen foto’s gemaakt worden maar tijdens het eindlied was hier gelukkig wel toestemming voor. Zien jullie Thomas Acda ook staan? Deze talentvolle man heeft alle songs van de voorstelling geschreven en oh wat waren ze mooi. De hele musical trouwens hoor, ik ben groot fan! Ik had er bewust voor gekozen om niet van tevoren de film te kijken en dat vond ik achteraf een prima keuze. Ik liet me dus verassen en heb echt drie uur lang zitten genieten van alle panterpakjes en platte humor maar ook zeker de gevoelige liedjes en prachtige vocals!

(En van Marco Borsato in een trainingspak een paar rijen voor me maar dat is natuurlijk niet cool om te zeggen)

Ik vind deze musical écht de moeite waard en kan je zeker aanraden hem eens te gaan bekijken bij een plek bij jou in de buurt! Op deze website kan je alle speeldata terugvinden inclusief de bijhorende prijzen.

Ben jij een beetje een musicalmens? En zou deze musical iets voor jou kunnen zijn?
Laat het weten in de comments!

7 thoughts on “Première Musical De Marathon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge