lifestyle Persoonlijk

Musical TAG

collage

Op mijn vorige TAG kwamen zoveel leuke reacties dat ik vanochtend besloot er gewoon weer een te doen! Ik ging dus fanatiek op zoek naar een nieuwe geschikte vragenlijst en kwam zo (via Anne!) terecht bij de Musical Tag. Are you kidding me?! Een TAG gebaseerd op een van de leukste dingen in het leven? Die moest ik gaan doen. Ik heb er namelijk belachelijk veel gezien in mijn leven en kan er dus ook redelijk wat over kwijt.

Welke musicals heb je gezien?
Ok, bereid je voor… het zijn er heel erg veel. Het is allemaal begonnen door mijn moeder, die sleepte me toen ik 8 was al mee naar Aida. Inclusief seksscenes, geweld en vooral een hoop gescheld terwijl ik nog gewoon op de basisschool zat, ja. Daarna was ik hooked en.. nouja hier de (niet zo subtiele) lijst van musicals die volgden:

– The Lion King
– De kleine zeemeermin
– Mary Poppins
– Wicked
– We Will Rock You
– Hair
– High School Musical
– Doornroosje
– Assepoester
– Ciske de Rat
– Joseph
– Sound of Music
– Tarzan
– The Wiz
– Evita
– Annie
– Doe Maar de musical
– Footloose
– Jesus Christ Superstar

Wat was de eerste musical die je zag?
Aida dus! Zonder twijfel nog steeds de mooiste die ik ooit zag. Wat hoop ik toch intens dat deze musical nog ooit terug mag komen.. Grappig ook om Antje Monteiro nu zoveel in ‘The Voice’ te zien door haar dochter die op dit moment meedoet aan het programma. Niemand die ‘Mijn pakkie an’ beter had kunnen vertolken dan zij. En de rol van Aida is natuurlijk ook gewoon grandioos neergezet door Chaira Borderslee. De CD ligt (nog steeds) bij mijn moeder in haar auto en we schreeuwen nog geregeld mee met alle liedjes ;-)


Welke musical heb je als laatste gezien?
Wicked in 2012 volgens mij.. ik realiseer me nu hoe ontzettend lang het alweer is geleden dat ik een musical heb gezien haha! Het aanbod van de laatste jaren sprak me niet zo aan denk ik.. oh well. Er staan nu gelukkig alweer een hoop mooie musicals op de planning ;-) Naar Wicked heb ik trouwens ook heel lang uitgekeken en ik was ontzettend blij dat ik hem eindelijk in ons eigen landje eens kon gaan bekijken. Heerlijke musical!

Wie is je favoriete musicalacteur en actrice?
Pffff moeilijk deze! Ik ben niet het type dat speciaal voor ‘iemand’ naar een musical gaat. Ik vind het juist ook wel leuk om me te laten verassen door iemand anders dan bijvoorbeeld een Chantal Janzen (hoewel ze natuurlijk wel extreem goed is hoor, daar niet van).

Welke acteur of actrice hoef je niet perse in een musical te zien?
Heb ik eigenlijk ook niet!

Welke musical heeft je het meeste verrast?
Ciske de Rat! Ik was dat weekend toevallig met mijn ouders in Scheveningen en hoewel we er lage verwachtingen van hadden besloten we de musical toch maar een kans te geven. Thank god i did want hij was echt fantastisch! Veel humor maar ook scenes waarbij ik het moeilijk droog kon houden.. oh well. Ook heeft Footloose me erg verrast. Kim-Lian en William Spaaij hebben daar echt laten zien hoe goed ze zijn in hun vak!

Welke musical vond je tegenvallen?
Hair. Vooral omdat ik veel te jong was voor een musical die engels bleek te zijn (dat vergat mijn moeder me te vertellen…) en de helft van de show iedereen naakt was. Weird. Very weird. Ook vind ik The Lion King nog altijd overrated.

Heb je een musical meerdere keren gezien?
Joseph! Deze zag ik eerst met een vriendin en daarna met mijn moeder.

Wat is je favoriete musicalnummer en CD?
Oh dit is een hele moeilijke. Ik zal er een paar met jullie delen:

Van welke musical baal je dat je hem niet hebt gezien?
Belle en het beest en Phantom of the Opera. Hopelijk kan ik de Phantom ooit nog eens gaan bekijken in Londen!

Naar welke musical kijk je uit?
Dreamgirls & Billy Elliot sowieso! Billy Elliot misschien nog wel het meest aangezien ik een beetje twijfel over de cast van Dreamgirls.. we gaan het zien :-)

Wat zijn je vijf favoriete musicals?
Als ik dan absoluut moet kiezen…

1. Aida
2. Ciske De Rat
3. Wicked
4. Mary Poppins
5. Footloose

En dat waren de vragen alweer! Heb jij al veel musicals gezien in je leven?
Welke was jouw favoriet? Ik ben benieuwd!

22 thoughts on “Musical TAG”

 1. Wat onwijs leuk dat je mijn verzonnen Musical Tag hebt ingevuld! Super leuk ook om te lezen. Nu vind ik het nog erger dat ik Aida nooit heb gezien haha. Maar die komt vast nog eens terug. En om antwoord op je vraag aan Sigrid te geven: Soldaat van Oranje is zéker de moeite waard!
  Evelien onlangs geplaatst…De Gewoon Nederlands TagMy Profile

 2. MUSICALLL, ik hou er zo van. Soldaat van Oranje is echt de moeite waard, hij is niet goedkoop maar het is de beste musical die ik tot nu toe heb gezien, sterk verhaal dat je echt raakt. Zelf Twijfel ik inderdaad ook over de cast van Dreamgirls. Stiekem hoop ik dat Mathilda ook nog naar Nederland komt. Uit mijn hoofd weet ik dat ik er 25 heb gezien, waarvan een aantal meerdere malen, oeps.

 3. Ik heb ook een enorme musicalverslaving! Mijn favoriet is wicked, was enorm onder de indruk van willemijn verkaik. Afgelopen weekend ben ik dan ook bij musicals in concert geweest in het Ziggo dome, dat was echt geweldig! Ik kijk ook enorm uit naar billy elliot :)

 4. Ik heb er nog niet zoveel gezien, Tarzan, Evita en We will rock you redelijk recent.als kind Carmen en Fame in Londen. In Londen zou ik wel meer willen zien, dat was een leuke ervaring. In Nederland vinden ik musicals vaak wat saai. We will rock you vond ik echt een gedrocht. Soldaat van Oranje en Hazes wil ik nog heel graag zien.

 5. Soldaat van oranje is by far mijn favoriet! Echt een aanrader! Verder vond ik Ciske de rat en wicked ook hele goede musicals! Als ik jou was zou ik nog proberen naar soldaat van oranje te gaan; sterke cast, prachtig decor & mooie liedjes! (:

 6. Mijn favoriete musical ooit is sowieso the Phantom of the opera, met Ramin Karimloo als the Phantom. Wauw, dat was echt een van de meest geweldige dingen ooit.

 7. ooh Aida!!!!! Ik was ook 9 toen mijn ouders me meenamen, en kan nog steeds alle liedjes meezingen.
  Ik betwijfel nog steeds of ik het verhaal al snapte, maar ik vond alles zo mooi :)!

 8. Pingback: Musical tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge