Nieuwe schoenen zo lang mogelijk mooi houden – 5 tips!

Nieuwe schoenen kopen is voor heel veel vrouwen een heerlijke activiteit. Gezellig winkelen met vriendinnen in een leuke stad naar keuze en héél veel verschillende schoenen aanpassen is natuurlijk ook ontzettend leuk. Wanneer je ’s avonds dan eindelijk thuis aankomt en je je gloednieuwe schoenen uit de bijbehorende schoenendoos haalt zal hoogstwaarschijnlijk de wens ontstaan om je nieuwe parels zo lang mogelijk mooi te houden. Dat willen we allemaal toch? Of je nu een goedkoop of een duur paar hebt aangeschaft, wanneer je blij bent met je nieuwe schoenen wil je ze zo lang mogelijk mooi houden. In de blogpost van vandaag geef ik je vijf kort maar krachtige tips waarmee jouw schoenenkast nu én in de toekomst een genot voor het oog zal zijn.  

Geen (zweet)afdrukken meer

Niets zo onaantrekkelijk als een duidelijke voetafdruk in dat ene geliefde nieuwe paar schoenen. Wanneer je last hebt van zweetvoeten vraag je je waarschijnlijk ook regelmatig af wat te doen tegen zweetvoeten. Begrijpelijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel oplossingen te vinden voor dit probleem en een goede spray doet bijvoorbeeld al wonderen. Schaf dus een fijne spray aan en gebruik deze voordat je in je prachtige nieuwe schoenen stapt. Zo voorkom je geurtjes én een lelijke afdruk!

Festivals

Natuurlijk wil je shinen op dat eerstvolgende festival en ik kan me voorstellen dat je graag moeite besteedt aan je outfit. Hoewel schoenen hier ook zeker bij horen raad ik je wel aan om vanaf nu een duidelijk onderscheid te maken tussen je mooiste schoenen die niet tegen water, modder en/of drankvlekken kunnen en de schoenen die gemakkelijk met een doekje schoon te vegen zijn. Heb je geen schoenen die in de laatste categorie vallen? Ga dan eens specifiek op zoek naar schoenen waarbij viezigheid geen probleem is en benoem deze schoenen tot je festivalschoenen. Dan kan je de dag na een festival gewoon genieten van de herinneringen en hoef je geen tranen te laten om je – alweer – verpeste schoenen.

Sneakergum

Ben jij fan van witte sneakers maar vind je het vervelend dat er zo snel vlekken verschijnen op deze schoenen? Kijk dan eens naar een zogeheten ‘sneakergum’. Dit is een ideaal product waarmee je binnen een handomdraai vlekken van je witte schoenen (sneakers in het specifiek) kunt verwijderen. Echt een musthave voor elke sneakerfan!

Berg je schoenen netjes op

Festivals zijn natuurlijk rampzalig voor de look van je schoenen maar een rommelige opbergplek is dat net zo goed. Op elkaar gestapelde en bij elkaar ‘gepropte’ schoenen worden er namelijk echt niet mooier op. Investeer jij dus graag in mooie (en dure) schoenen? Bezuinig dan ook niet op het opbergsysteem. Zorg dat je schoenen netjes naast elkaar neergezet kunnen worden en dat ze op geen enkele manier druk ervaren. Een mooi opgeruimd opbergsysteem voor schoenen zoals je ze bijvoorbeeld bij IKEA ziet is daarnaast ook nog eens heerlijk om naar te kijken.

Hulp inschakelen

Merk je dat de zolen van je geliefde paar laarzen wat dun beginnen te worden of sta je sinds kort niet meer zo comfortabel op je hakken omdat ze wat los lijken te raken? Dan is een tripje naar de schoenmaker geen overbodige luxe. Hij of zij kan jouw schoenen waarschijnlijk zonder moeite redden en dat betekent dat je nog wat langer van ze kan genieten. Wel zo fijn voor je portemonnee als je op deze manier geen nieuwe schoenen hoeft te kopen!

Wat doe jij eigenlijk om jouw schoenen zo lang mogelijk mooi te houden? Deel hieronder nu jouw tips zodat we elkaar kunnen helpen!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.