Nieuwjaarsschoonmaak – vijf krachtige tips!

Jahoor, het is eindelijk 2020! Het voelt misschien nog een beetje gek om het daadwerkelijk uit te spreken maar het is inmiddels echt zo. De scholen zijn weer begonnen en de mensen die school-af zijn moeten helaas ook weer gewoon aan de slag bij hun baan. Heel veel vrouwen in Nederland pakken het nieuwe jaar aan als een goede reden om hun huis weer even flink op orde te brengen. De zogenaamde nieuwjaarsschoonmaak dus! Zo kom je ’s avonds na je lange werkdag (of schooldag) thuis in een lekker opgeruimd en fris huis. Fijn toch? Vandaag geef ik je mijn tips waarmee jij je huid ook helemaal ready kunt maken voor dit nieuwe jaar. Overal een doekje overheen halen spreekt natuurlijk voor zich en daarom zijn deze tips net wat anders. Laten we snel beginnen!

1. Start met de problemen waar je dagelijks tegenaan loopt

Het is natuurlijk de bedoeling dat we eindigen met een beter huis dan voorheen. Schoner is absoluut fijn maar een wat meer praktisch huis kan ook een doel zijn van deze nieuwjaarsschoonmaak. Erger je je al jaren aan de indeling van je keukenkasten? Haal dan eerst alle kasten eens leeg en gooi weg wat je niet meer nodig hebt. Maak de kastjes daarna blinkend schoon (juist die binnenkanten!) en zet dan je spullen weer netjes terug op de plek waar jij ze graag ziet. Koken wordt een stuk leuker wanneer je een mooie opgeruimde en praktische keukenkast hebt!

2. Je binnenmilieu verbeteren

Wanneer je last hebt van kleine vliegjes in huis ligt het natuurlijk voor de hand om je fruitmand eens goed schoon te maken en het oude fruit weg te doen. Blijven de vliegjes toch komen? Dan is er misschien iets anders aan de hand. Door Pinterest zetten veel meiden hun huis graag vol met mooie planten en hoewel dat esthetisch natuurlijk prachtig kijkt loop je wel het risico dat er rouwvliegjes in je huis terechtkomen. Check dus ook zeker even bij je planten of je symptomen van rouwvliegjes tegenkomt. Controleer bijvoorbeeld de onderkant van de bloempot aangezien hier vaak de kleine vliegjes, eitjes en larfjes te vinden zijn. Juk! Kleine vliegen bestrijden vraagt om wat kleine acties maar kan veel opleveren voor je binnenmilieu en natuurlijk je nieuwjaarsschoonmaak in het algemeen!

3. Uitpuilende opbergkasten

Het blijft gek hoe iemand nog zoveel opbergkasten kan hebben maar dat ze toch allemaal propvol blijken te zitten. We willen natuurlijk het liefst dingen bewaren voor ‘wanneer je ze ooit toch nodig hebt’ maar wanneer je kritisch kijkt bewaren we soms ook dingen die volledig nutteloos zijn. Loop eens goed je kasten na op spullen die je eigenlijk prima weg kunt doen (naar de kringloopwinkel bijvoorbeeld) en je zult zien dat je ineens wél weer overzicht hebt in je kasten. Maakt je leven weer een stuk makkelijker.

4. Meer rust creëren in je woning

Met de presteerdruk van deze tijd is het enorm belangrijk dat je ’s avonds thuiskomt in een huis waar je optimaal kunt opladen. Dat je huis er schoon uitziet en lekker fris ruikt is natuurlijk heel fijn maar op het gebied van inrichting valt er ook veel vooruitgang te behalen. Zo is het bewezen dat we veel meer rust ervaren in ons eigen huis wanneer alle spullen die niet voor het uiterlijk zijn gekocht ook daadwerkelijk uit het zicht staan. Zet dus niet al je kleine ‘troepjes’ netjes op een rij op de tv-kast maar stop ze lekker weg in een lade of opbergkast. Zo heeft je brein er geen last van en kan je lekker optimaal opladen in je fijne huis.

En dat waren de tips van vandaag alweer! Heb jij dit jaar al een grote schoonmaaksessie uitgevoerd? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

One Comment

  1. Rosanne

    Het eerste wat ik heb gedaan is al die zooi in mijn kastjes opruimen haha! Het geeft overigens wel heel veel rust en ik heb het gevoel dat ik met een leeg hoofd het nieuwe jaar ben begonnen.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.