Ontspannen in je eigen huis doe je zo!

Voel jij je eigenlijk volledig ontspannen in je eigen woning? Dit is namelijk dé plek waar je jezelf zou moeten kunnen zijn en waar je je volledig zou moeten kunnen ontspannen. Het is daarom ook enorm belangrijk om zo nu en dan eens extra moeite te steken in het realiseren van een ontspannende omgeving in je eigen huis. Op deze manier kan je jezelf namelijk veel beter ontdoen van de dagelijkse stress en dat is natuurlijk hartstikke belangrijk in de (drukke) tijd waarin we leven! In dit artikel geef ik je enkele tips waarmee je beter zult kunnen ontspannen in je eigen huis.

Breid je zithoek uit met een heerlijke hangmat

Een gezellige en comfortable ruimte kan bijdragen aan een ontspannen sfeer. Zorg dus ook voor comfortabele stoelen en kussens en pak hier lekker in uit. Vind jij het bijvoorbeeld heerlijk om in een hangmat een boekje te lezen aan het einde van de dag? Schaf dan gewoon die hangmat van je dromen aan! Hangmatten zijn namelijk echt niet alleen voor op vakantie. Ze liggen natuurlijk heerlijk maar staan ook nog eens super hip in je woonkamer (of tuin..).


Hierboven zie je de Tones of Poppyseed hangmat van Luilak. Een echte eye-catcher toch? De makers gebruiken maar liefst 500 gram garen per vierkante meter voor deze heerlijke hangmatten en dit levert een heel dichte stof op met een stevige structuur. Je zult hierdoor dus ook lang van je nieuwe fijne hangmat kunnen genieten. Je hoeft ook geen hele middag in te plannen voor het ophangen van je nieuwe hangmat, de hangmatten van Luilak hang je namelijk erg gemakkelijk op tussen bomen, palen of muren!

Creëer een rustige omgeving

Een van de belangrijkste factoren om op te letten wanneer je je beter wilt kunnen ontspannen in je eigen huis is natuurlijk de omgeving. Om een ontspannen sfeer te realiseren moet je ervoor zorgen dat je huis schoon en opgeruimd is. Kies voor zachte en rustgevende kleuren op de muren en houd de decoratie minimalistisch. Zorg ook voor voldoende natuurlijk licht want dat kan bijvoorbeeld weer goed helpen bij het (onbewust) verbeteren van je humeur!

Maak gebruik van geur

Geuren kunnen een enorme invloed hebben op ons humeur en je voelt je natuurlijk ook gewoon direct beter wanneer je woonkamer ruikt naar een heerlijke luxe spa. Maak gebruik van geurkaarsen, geurdiffusers of etherische oliën om een ontspannende sfeer te creëren in de ruimtes waar je vaak komt. Kies voor geuren zoals lavendel, kamille, vanille of jasmijn. Die staan namelijk bekend om hun kalmerende eigenschappen!

Speel ontspannende muziek af

Muziek kan ook absoluut bijdragen aan ontspanning. Kies voor rustgevende muziek zoals klassiek, jazz of spa-muziek om het gewenste effect te creëren. Zet het geluid niet te hard en vermijd muziek met veel zang of harde beats aangezien dit je juist onrustig kan laten voelen in plaats van ontspannen.

Geen tijd? Dan moet je tijd maken!

Dat dagelijkse momentje van ontspanning heb je keihard nodig dus plan hier dus ook echt tijd voor in! Maak het jezelf gemakkelijk en zorg dat je niet gestoord kunt worden. Neem bijvoorbeeld een warm bad, lees een boek of kijk een ontspannende film. Yoga kan ook wonderen doen voor je gemoedstoestand.

Maak gebruik van alle mogelijkheden van 2023

Jazeker, technologie kan óók bijdragen aan ontspanning! Er zijn tal van apps en gadgets beschikbaar die je kunnen helpen ontspannen, zoals meditatie-apps, white noise video’s en massage-apparaten. Maak hier dus ook zeker gebruik van wanneer dit voor jou werkt.

Maak je huis dus een heerlijke oase van rust

Ontspannen in je eigen huis is essentieel voor je welzijn en mag dus ook absoluut niet vergeten worden. Gelukkig is het ook niet zo moeilijk om een ontspannende sfeer te creëren in je eigen woning. Door te zorgen voor een rustige omgeving, een gezellige zithoek, luxueuze geuren, ontspannende muziek en een dagelijks momentje vrij zal je voortaan veel beter tot rust kunnen komen. Vergeet dus vooral niet om genoeg tijd vrij te maken voor jezelf en te genieten van de fijne (en belangrijke!) momentjes voor jezelf.

Wat doe jij eigenlijk wanneer je echt even wilt ontspannen maar dan wel in je eigen woning? Ik ben benieuwd!

Afbeeldingen: Luilak

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.