Op vakantie met een camper – Koop of huur je er een?

Terwijl ik dit artikel schrijf schijnen er voorzichtig wat zonnestralen mijn appartement binnen. Wat heerlijk, zo’n zonnetje in februari! Daardoor ga ik extra verlangen naar de lente en alle buitenactiviteiten die aan de lente (en zomer) verbonden zijn. Ik kan namelijk niet wachten totdat we er weer op uit kunnen trekken in de buitenlucht. Ben jij al begonnen met de voorbereidingen voor de warmere maanden van 2022? Aangezien we nog steeds in onzekere tijden leven zal het voor veel mensen interessant zijn om dit jaar niet met het vliegtuig maar met de camper op vakantie te gaan. Nu was dat voor veel mensen sowieso altijd al een geliefde optie (hallo vrijheid, natuur en gezelligheid!) maar nu we niet graag maanden van tevoren een vliegvakantie inplannen is op vakantie gaan met de camper al helemaal ideaal.

Ben jij een beginner wanneer het om campervakanties gaat? Dan kan het best lastig zijn om te besluiten wat voor jou de beste optie is. Ga je namelijk een camper huren of juist een camper kopen? Om het je een stukje makkelijker te maken heb ik vandaag de voordelen van allebei de opties voor je op een rijtje gezet. Lees dus snel verder.

De voordelen van een camper huren

Wanneer je net zoals ik in een appartement woont kan ik begrijpen dat je een beetje in paniek raakt wanneer je aan een camper denkt. Waar laat je zo’n enorm voertuig namelijk wanneer je al moeite hebt met het vinden van een opbergplek voor je stofzuiger? Gelukkig heb je daar geen last van wanneer je een camper huurt. Je levert hem namelijk gewoon weer in nadat je een paar weken weg bent geweest! Geen zorgen over stalling dus. Ook vinden veel huurders het een voordeel dat je je geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud van je camper. Wanneer je je uitgekozen camper gaat ophalen is deze sowieso helemaal klaar voor gebruik en kan je direct op pad.

Het grootste voordeel voor beginners is zonder twijfel het prijsverschil. Een camper kopen is namelijk een duur grapje wanneer je nog niet weet of op vakantie gaan met een camper wel iets voor jou is. Een camper huren kan dan de oplossing zijn.

De voordelen van een camper kopen

Houd jij van spontane uitjes en wil je dus ook direct in je camper kunnen stappen wanneer jij maar wilt? Dan kan je natuurlijk beter een eigen camper aanschaffen. Dan ben je namelijk niet afhankelijk van de beschikbaarheid van campers bij verhuurbedrijven. Voor veel mensen vergroot dit ook het gevoel van vrijheid. Je kunt namelijk weg wanneer je maar wilt en je kunt daarnaast de camper aanpassen naar jouw eigen smaak. Je voelt je natuurlijk extra thuis in een camper die je zelf hebt ingericht en/of aangepast. Wanneer je over het benodigde bedrag beschikt én de camper ergens kunt stallen zou ik dus zeker voor deze optie gaan.

Ben jij al eens op vakantie geweest met een camper? Of heb je wellicht al een camper in je bezit? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.