Paula’s Choice The Nude Mattes

Makeup

foto7

Zoals jullie weten ben ik gek op paletten. Ik heb er ondertussen al heel wat maar weet toch telkens weer een reden te verzinnen voor een nieuwe variant. Zo kocht ik het Naked palette van Urban Decay ‘omdat ik voor de eerste keer in Parijs was’, het Vice palette ‘omdat ik alweer in Parijs was’ en ga zo nog maar even door. Toen twee weken terug het ‘The Nude Mattes’ palette uitkwam van Paula’s Choice kon mijn geluk niet op en ik moest het palette dus ook zo snel mogelijk uittesten! Het palette is samengesteld door make-up artist en YouTube-held Wayne Goss en dat wekt nogal wat verwachtingen op. Is het palette ook echt de moeite waard? Lees snel verder!

foto1

foto3

Het oogschaduw palette komt in een kartonnen verpakking. Niet altijd even praktisch maar wel erg classy en chique. Wat je voor deze kartonnen verassing betaalt? €40 euro.

foto4

Hello there beautiful! Mijn mond viel open toen ik het palette voor de eerste keer opende. Wat een prachtkleuren en wat een variatie. Het perfecte palette voor overdag, op reis, ‘s avonds.. eigenlijk zijn deze kleuren perfect voor iedere gelegenheid. Ook komt het palette met een erg fijne oogschaduw-kwast die me qua kwaliteit en vorm erg doet denken aan Urban Decay.

foto5

Het palette bevat twaalf kleuren en deze variëren zoals je hierboven wel kan zien van lichtbeige tot diepzwart. Het valt me op dat elf van de twaalf kleuren echt matte-matte zijn en dat de derde kleur van het palette een klein glittertje bevat. Na wat research ben ik erachter dat dit de bedoeling was! De shimmerkleur is te gebruiken als highlighter.

foto6

Zien jullie wat ik bedoel? Mini glitters!

foto8

Tijd voor swatches! Ik zal heel eerlijk zijn: bij de eerste kleuren schrok ik. Het pigment was ver te zoeken en swatches maken bleek al helemaal moeilijk te gaan. Ik heb de kleuren op mijn hand gekregen maar besef wel dat dit 4 flinke lagen zijn. Gelukkig ging het al beter bij de derde kleur en werd het pigment daarna alleen nog maar beter.

foto9

De laatste zes kleuren uit het palette waren dan weer alles behalve teleurstellend! De bruine en grijze kleuren bevatten een flinke pigmentatie en de zwarte kleur aan het einde deed mijn mond alweer openvallen. Zo’n diepzwarte kleur ben ik nog nergens anders tegengekomen!

ooglook-1

Natuurlijk mocht een oogschaduw look gemaakt met dit palette niet ontbreken! Ik ging voor een smokey eye met bruin, grijs & zwart. Ik gebruikte hiervoor de 1e, 7e, 9e, 11e & 12e kleur uit het palette. Hoewel het matte kleuren zijn blenden ze erg fijn. Ze zijn een beetje korrelig maar wanneer je voor het aanbrengen je kwast even aftikt hoeft dit geen probleem te zijn.

Wat vind ik nu uiteindelijk van dit palette?

Als ik dit palette zou moeten beoordelen met een cijfer zou dat een 7 zijn. De verpakking is erg stijlvol, de kleuren mooi samengesteld en het kwastje is een leuk detail maar de pigmentatie van de eerste paar kleuren zijn gewoon niet meer dan ‘redelijk’ te noemen terwijl de lichte kleuren juist zo belangrijk zijn in een oogschaduw palette als deze. De laatste 9 kleuren zijn dan wel weer erg goed gepigmenteerd en dat maakt een hoop goed. Geen wow-factor, wel een fijn palette voor erbij.

Wat vind jij van dit palette van Paula’s Choice?

Het palette is o.a. hier te koop voor €40,00.

21 thoughts on “Paula’s Choice The Nude Mattes”

  1. Ik ben zelf echt fan van Wayne Goss, wat een geweldige make-up artist is hij (:
    Maar ik vind dit palette iets te naturel voor mij. Wel handige basic kleurtjes. Deze lijkt me wel fijner dan Naked 1 en 2 palettes omdat hij matte is.
    x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.