Fred van Leer, Sushi & Nieuwe schoenen

Fashion Lifestyle

Een tijdje terug ging ik met Lizzy & Emilia naar een event van Packmee, at ik sushi en ontving ik (n.a.v. het event) gisteren ook nog eens nieuwe schoenen met een persoonlijk berichtje van Fred van Leer. Enough to tell! Laten we maar even beginnen bij het concept van Packmee, aangezien ik denk dat veel van jullie deze organisatie nog niet kennen. Let’s get started!

gebruikie

Ik denk dat we het allemaal wel herkennen: lang niet alles wat we in onze kast hebben hebben liggen dragen we ook echt. Wist je dat 70% van de Nederlanders 5 tot 20 ongedragen kledingstukken in de kast heeft hangen? Doodzonde! Nu heb je natuurlijk de keuze om de kleding te doneren aan een goed doel maar die organisaties zitten lang niet altijd in de buurt en wanneer je geen auto tot je beschikking hebt houdt het al snel op.

packmee11

Packmee maakt dit een stuk gemakkelijker. Je kunt je kleding vanaf nu namelijk kosteloos meegeven aan een pakketbezorger van PostNL! Nooit meer sleuren met grote zakken, altijd een opgeruimde kast en natuurlijk het allerbelangrijkste: je steunt het goede doel. Packmee werkt samen met KIKA en Stichting Kinderpostzegels en zo kun je dus heel gemakkelijk een steentje bijdragen. We kregen die dag de kans om eens achter de schermen te kijken bij een kledingsorteerbredrijf en persoonlijk vond ik dit super interessant! Het proces van hoe de kleding binnenkomt tot aan het samenpersen van de grote pakketten is echt heel indrukwekkend en ik heb mijn ogen uitgekeken. Wat een enorm bedrijf was dat zeg!

packmee12

Wat ik vooral tof vind is dat Fred van Leer dus sinds kort ambassadeur is van het merk. Hij was er die dag (vanzelfsprekend) ook bij en sprak met veel enthousiasme over zijn passie voor mode en hoe hij door Packmee nu ook betrokken wordt bij het tweede leven van de kleding. Fred is trouwens net zo leuk in het echt en ik waardeer het dus ook zeker dat ook hij zich nu inzet voor een goed doel. Voor meer informatie over Packmee en hoe het proces in zijn werk gaat kun je het beste even kijken op de website.

foto3

Nu zul je denken: wat hebben nieuwe schoenen dan in hemelsnaam te maken met een bedrijf dat kleding op laat halen voor het goede doel? Dat was eigenlijk puur toeval. Fred van Leer is op dit moment druk bezig met zijn nieuwe webshop looktoday en om ons een beetje te belonen voor de blogposts (die ik sowieso wel had geschreven hoor, haha!) zouden we een paar schoenen opgestuurd krijgen. Speciaal uitgekozen voor ons door Fred van Leer himself!

foto1

Ik ontving bovenstaande schatjes. Hoewel ik ze zelf nooit uit het schap getrokken zou hebben vind ik ze enorm tof. Gek eigenlijk! Ik deed ze gisteravond voor het eerst aan en dacht meteen “Goh, eigenlijk zijn ze wel heel erg tof”. Scheelt natuurlijk ook dat ze mijn favoriete kleur bordeauxrood bevatten en geweldig lekker zitten. Ik ben helemaal gelukkig met mijn nieuwe aanwinsten!

Wat doe jij eigenlijk met kleding die je niet meer draagt?

23 thoughts on “Fred van Leer, Sushi & Nieuwe schoenen”

  1. Wat een mooi concept. Ik heb inderdaad ook nog kleren in mijn kleren kast hangen die ik al heel lang niet heb gedragen. Zo heb ik nog een paar slee hakken die totaal niet lekker lopen. Soms komt het nog wel voor dat en item die ik een jaar niet heb gedragen opeens mij. Lievelings stuk wordt. Dus ik ben altijd voorzichtig met kleren weg geven :-)

  2. Wat een mooi initiatief is Packmee. Ik ben ook zo’n persoon die een flink aantal ongedragen kleren in haar kast heeft hangen. Regelmatig ruim ik mijn kledingkast op en geef ik alles wat ik amper draag weg, lever het in bij H&M of breng het naar de humana bak. Dit idee is ook erg handig! En wat een gave schoenen heb je gekregen. Ik zou ze ook nooit uitzoeken omdat ik ze ‘to much’ vind. Juist daarom vind ik ze ook weer enorm gaaf! Stiekem zou ik ze zelf denk ik ook graag dragen.
    Natascha onlangs geplaatst…Shoplog MallorcaMy Profile

  3. Ah, ik vind dit echt een heel erg mooi initiatief! En op deze manier kunnen heel erg veel mensen bijdragen aan iets waar veel mensen ook écht iets aan hebben. Ik vind het zó fijn en goed om te zien dat dingen als dit wel echt nog voorkomen en dat ze verspreid worden op zo’n groot medium als de bloggerswereld! Vaak wordt er gewoocht echt te weinig aandacht aan ideeën als dit geschonken en dat vind ik zonde! Heel erg tof dus dat jij hier wel moeite in steekt, Sharon! (: Liefs! X
    Laura | Lauresque onlangs geplaatst…OUTFIT | FESTIVAL-PROOFMy Profile

  4. Wat een goed initiatief, dit is echt ideaal. Als ik mijn kast weer opruim, zal ik hier zeker aan denken…Je nieuwe schoenen zijn super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.