Philips Lumea: Final update!

eindoordeel1

Zoals jullie weten ben ik nu al een flink aantal weken bezig met het testen van de Philips Lumea. Een apparaat waar ik bij het starten van deze test enorm sceptisch en dus ook heel benieuwd naar was. Zouden de haartjes echt wegblijven? Zou het apparaat pijn doen en hoelang zou je van je gladde benen kunnen genieten? Vandaag het eindoordeel dus lees snel verder!

EINDOORDEEL2

Toen ik het apparaat voor het eerst in mijn handen hield had ik meteen een aantal vragen en hoe kan ik jullie beter informeren dan juist die vragen in deze post te beantwoorden! Ik had vijf brandende vragen en die lijst bestond uit:

Doet het gebruiken van de Philips Lumea pijn?
Absoluut niet. Ik was ook een tikje bang toen ik de eerste flits op mijn been zette maar verassend genoeg voelde ik helemaal niets van pijn. Je voelt een lichte aanraking (net zoals een vriendin met haar vinger tegen je been zou tikken) maar verder echt helemaal niets. Weleens je oksels of bikinilijn laten harsen? Met dit apparaat hoef je die belachelijke pijn gelukkig nooit meer te ervaren!

Na hoeveel sessies merk je al verschil?

Ik zelf begon verschil te merken tussen de tweede en de derde sessie in. Grote haarvlaktes bleven leeg en de haartjes die terugkwamen waren ook een stuk zachter dan voorheen. Ik heb het apparaat inmiddels vier keer gebruikt en merk dat ik nu al makkelijk een paar weken zonder scheren kan. Voorheen had ik ’s ochtends mijn benen geschoren en voelde ik ’s avonds alweer lichte stoppels, bizar he?!

Is het geschikt voor iedereen?
De Philips Lumea werkt volgens IPL technologie en dit betekent dat het apparaat reageert op het kleurpigment van huid en haar. Hoe groter het kleurverschil tussen deze twee, hoe beter. Heb je dus een lichte huid met bruine haartjes? Top! Getinte huid met zwarte haren? Ook no problem. Lees van tevoren wel even goed de informatie op de website door of laat je adviseren in de winkel. Mocht het zo zijn dat het apparaat bij jouw huid & haarcombinatie niet optimaal zal werken (wat heel weinig voorkomt) is het natuurlijk zonde om aan te schaffen.

Is het apparaat schadelijk voor je huid?
Absoluut niet. Ik las ook dat een aantal meiden benieuwd waren naar de schadelijkheid wat betreft je ogen (omdat je in jouw schoonheidssalon bijvoorbeeld wel een bril moet dragen) maar omdat de Philips Lumea alleen zal flitsen wanneer het volledig in contact staat met de huid zullen er geen enkele stralen vrijkomen die in je ogen terecht kunnen komen. Wanner er ook maar een klein lichtstreepje openblijft zal het apparaat niet flitsen! Prima bescherming dus en niets om je zorgen over te maken.

Is het apparaat zijn prijs waard?
Die vraag heeft natuurlijk geen vast antwoord aangezien iedereen een ander budget (en een andere mening over het besteden hiervan) heeft maar toch ga ik hem proberen te beantwoorden. Voor mij is dit namelijk een ja aangezien ik op een snelle manier, pijnloos en zonder onhandige afspraken bij een schoonheidsspecialiste wekenlang van de haargroei op mijn benen af ben. Natuurlijk zul je bij het afrekenen van het apparaat even twijfelen of je er wel goed aan doet maar wanneer je eenmaal de korte broekjes uit de kast trekt en je geen zorgen hoeft te maken over stoppels, korstjes, botte scheermesjes en wondjes zul je de Philips Lumea ENORM dankbaar zijn!

EINDOORDEEL3

Kan ik je dit apparaat dus aanraden? Absoluut! Natuurlijk is dit apparaat een uitkomst voor meiden met dikke, zwarte haargroei maar ook voor de wat fijnere haartjes bij de rest van vrouwelijk Nederland zal dit apparaat een super toevoeging voor de zomer zijn. Het is pijnloos, snel, super gebruiksvriendelijk en het apparaat is zo stevig gebouwd dat het gemakkelijk jaren mee zal gaan. Ik ben fan! Klik hier om meer te lezen over de Philips lumea en laat je overtuigen!

Ben jij al benieuwd geworden naar dit apparaat of heb je hem misschien al in huis?
Laat het achter bij de comments!

Advertorial

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

11 Comments

 1. Kayleigh

  Lijkt me super fijn!

 2. Tessa

  het is dat de prijs me een beetje tegenhoud anders had ik hem gelijk gekocht! ik ga er nog even over denken.. bedankt voor je review!

 3. Rio

  Ik snap niet waarom mijn reactie verwijderd is, ik volg je al enorm lang en kijk met plezier je video’s, maar opbouwende kritiek is toch niks mis mee? Zou graag iets van je terug horen

  Liefs

 4. Annemarie

  Ik was hier super enthousiast over en benieuwd naar, maar nu lees ik inderdaad op de website dat het bij mij waarschijnlijk niet goed zal werken (Ik heb hele lichte blonde haartjes) Jammer! (Top review trouwens, heel duidelijk)

 5. beautifulday4makeup

  Als ik mijn benen scheer, heb ik vaak last van irritatie. Dit lijkt mij wel een interessante uitkomst…

 6. Rachel Kromdijk

  Ik heb hem nu ook en ga deze week mijn derde sessie doen, ik heb zelf best snel haar groei en ook donker maar ik begin nu ook plekken te zien waar amper haar komt, top dus maar ben nog niet helemaal tevreden, ik denk dat ik na de 6e sessie pas echt verschil ga zien. Verder doet het laseren bij mijn oksel wel pijn? Hele vervelende pijn of iemand met een elastiekje erop knalt.. ik ben benieuwd hoe het verder bij mij gaat uitpakken

 7. Lois

  Fijne review!
  Even een tip voor als je denkt om ook hier aan te beginnen; begin een paar weken na de zomer. Je huid mag namelijk niet recentelijk in contact met de zon zijn geweest als je dit gaat doen.
  Wanneer je aan het begin van de herfst met behandelen begint hoef je je hier geen zorgen om te maken en tegen de tijd dat het zomer is ben je zo goed als haar-vrij :)
  (Ik heb er net eentje aangeschaft en dit is mijn plan, hopelijk werkt het net zo fijn als bij jou!)

 8. Lisette

  “De Philips Lumea werkt volgens en dit betekent dat het apparaat reageert op het kleurpigment van huid en haar.”

  Volgens wat werkt het? Volgens mij ben je hier een woordje vergeten?

  Fijne review trouwens, dankjewel!!

 9. Emilia

  Ik wil hem echt al jaren! Hij wordt gelukkig steeds goedkoper, thanks voor je review.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.