Portugal – Fotoverslagje!

portugal fotos

Zoals jullie weten ging ik een weekje naar portugal en daarvan ben ik net weer thuisgekomen. Het was heerlijk! We hebben iedere dag een heerlijk zonnetje gehad en konden gewoon in t-shirts buiten lopen. Ik heb een klein fotoverslagje gemaakt zodat jullie en kleine indruk krijgen van wat ik allemaal heb gedaan :)

portugal 2

Het hotel! We verbleven in Hotel Paraiso Albufeira. De kamers waren ontzettend groot (ik had een appartement samen met mijn ouders en had gewoon mijn eigen badkamer!) Het zwembad was ook erg mooi en groot. Mensen lagen hier overdag gewoon te zonnen in hun bikini (!!) maar dat waren voornamelijk huppelende engelsen met grote knotten op hun hoofd die volgens mij voor het eerst de zon zagen. Doesn’t matter. Ik vond het wel tof aangezien nederland op dat moment met dikke jassen rondliep.

portugal 3

Hierboven zie je de oude stad van Albufeira. Het heeft wel iets hoor, dat lege strand met immens grote rotsen! In de zomer zal het hier vast en zeker een gekkenhuis zijn qua toeristen, het strand is namelijk prachtig. De terrasjes zaten trouwens gewoon vol, links zie je de kerstman met zijn saxofoon nog even haha! Het blijft een aparte ervaring, kerst in de zon..

portugal 5

Na een paar dagen besloten we een auto te huren en het eiland te gaan verkennen. We reden eerst naar Lagos, een gezellig plekje met aan het einde een prachtig strand. Ik moest mezelf natuurlijk ook even in dit fotoverslag zetten ;-) Wel een beetje jammer dat er een vuurtoren uit mijn hoofd groeit.

portugal 6

Links zie je Sagres, het uiterste puntje van Europa! Aan de overkant zou Amerika moeten zitten, daar zie je overigens niets van want je ziet alleen een oneindige zee. Naar beneden kijken was trouwens doodeng maar wel adembenemend.  Rechts zie je een gerecht wat ik bestelde in de oude stad: Spaghetti met garnalen, tomaten & rucola. Yum!

kiko

En natuurlijk moest er ook even geshopt worden! In Portimao heb je een ontzettend groot winkelcentrum met winkels zoals Primark, Kiko, Stradivarius, Bershka en meer. Ik kocht onder andere bovenstaande Kiko goodies maar daarover later meer :) Het luchtje kocht ik niet maar besloot ik wel op de foto te zetten zodat ik hem niet zou vergeten. Hij was erg lekker!

Dat was het alweer! Ik heb niet alles op de foto gezet maar zo krijg je wel een beetje een indruk van mijn vakantie. Portugal is prachtig, de mensen ontzettend aardig en ik ga in de zomer zeker nog eens terug. Zijn jullie al eens in Portugal geweest?

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

6 Comments

 1. Josephine

  Aaah nee hou op over dat winkelcentrum in Portimao. We hadden de hele dag lopen zoeken, maar konden geen een winkel vinden dus toen gingen we in de avond met de taxi weer naar Albufeira… reden we erlangs -.-. Ziet er zo tof uit, ik herken het ook een beetje :)

 2. Martina

  Ik ben daar ook geweest in de zomer, was superleuk :)

 3. Anna

  Aah, wat een geluk om even in het buitenland te mogen zijn! Ik mis de zon zo… Mooie foto’s :)

 4. Mieke

  Ik ben zelf 8 jaar geleden naar portugal geweest. Wij (mijn moeder, oma en ik) verbleven in lagos. En wij zijn ook in sagres en portimao geweest. Erg mooi land..

 5. Iris

  Op Internet heb ik opgezocht waar er een Primark is in Portugal. En op Internet stond dat er alleen een is in Lissabon? Maar in Portimao is er dus ook een Primark? Is die groot? Ik ga namelijk eind juni naar Albufeira. Raad je het me aan om een dagje te shoppen daar?

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.