Raamdecoratie trends van 2022

Wanneer je mij al een tijdje volgt weet je dat ik al heel wat keren ben verhuisd in mijn leven. Zo heb ik een tijdje in Breda gewoond, heb ik meerdere buurten van Amsterdam gehad en zit ik op dit moment alweer in mijn vierde (!) woning in Nijmegen. Wel is het zo dat ik eindelijk de woning van mijn dromen heb en hier zal ik dus ook nog wel een tijdje blijven. Ik heb er lekker veel ruimte, een dakterras, een prachtig uitzicht op de binnenstad én daarnaast natuurlijk het geluk dat ik op een toplocatie zit. Dat is trouwens wel wat minder fijn voor je portemonnee (want hallo winkels op loopafstand) maar verder is het natuurlijk heerlijk om zo midden in de stad te wonen. Een heerlijk appartement is het dus absoluut maar er zijn ook nog wel zeker wat aandachtspunten in deze woning waar ik de aankomende maanden mee aan de slag wil gaan. De slaapkamer upgraden is er daar een van en dan in het specifiek de gordijnen. Daar heb ik nu even een simpel wit gordijntje voorgehangen maar daar wordt natuurlijk niemand echt vrolijk van. Maar wat dan wel?! Tijd om de raamdecoratie trends van 2022 eens goed onder de loep te nemen!

1. Jaloezieën

De welbekende zwarte jaloezieën waren natuurlijk niet weg te slaan uit de interieurboeken van 2021 en ook in 2022 gaan we deze trend vaak naar voren zien komen. Ze geven je ietwat saaie woonkamer direct een meer moderne look én hoeven daarnaast niet veel te kosten. Je kunt natuurlijk kiezen voor witte of houtkleur jaloezieën maar vooral zwart zien we op dit moment veel naar voren komen. Koop bij een zwarte raamdecoratie wel een goede tool om het stof te verwijderen, stof is namelijk direct (overduidelijk!) zichtbaar op zwarte jaloezieën.

2. Donkere kleuren

Weg met al dat wit en lichtgrijs, donker it is! Donkere raamdecoratie maakt in 2022 zijn comeback en ik kan niet wachten. Of je nu voor jaloezieën, een vouwgordijn op maat of gordijnen met ringen gaat: donker is hot. Wat dacht je bijvoorbeeld van donkerbruin, donkerrood of smaragdgroen? Combineer de donkere kleuren met een velvet finish voor een chique resultaat. Ik ben zelf gek op smaragdgroen en ga denk ik daar eens naar kijken binnenkort. Ik houd jullie op de hoogte.

3. Duurzaam

Het is bijna 2022 en producten maar één keer gebruiken laten we graag achter in 2021. In 2022 gaan we dus ook veel duurzame en/of gerecyclede stoffen voorbij zien komen wanneer het om raamdecoratie gaat. En dat werd tijd! Erg fijn dat we nu ook voor duurzaam kunnen kiezen wanneer het om raamdecoratie gaat en dat je dan niet gebonden bent aan ‘suffe’ opties. Heel veel winkels beginnen dit in te zien en dat is natuurlijk een hele mooie ontwikkeling.

En, wat heb jij op dit moment voor je ramen hangen? Hecht jij veel waarde aan gordijnen of maakt het jou stiekem niet zoveel uit welke stof en/of kleur er voor je ramen hangt? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.