Redmi Note 9 Pro Review & WIN DEZE TELEFOON!

(Tip: de win-actie vind je onderaan dit artikel!)

Nog nooit had ik een telefoon met een Android besturingssysteem geprobeerd. Ik was erg gehecht aan mijn eigen telefoon (iets met een logo in de vorm van een stuk fruit) en kon me niet voorstellen dat er iets beters bestond. Met liefde betaalde ik elke keer opnieuw zo’n 800 tot 900 euro voor een nieuw model en verder kijken naar andere merken was er voor mij niet bij. Toen ik twee weken terug de kans kreeg om een telefoon van Xiaomi uit te proberen begon het toch een beetje te kriebelen. Zou deze telefoon met een startprijs van 269 euro stiekem ook gewoon kunnen voldoen aan al mijn wensen? Het was tijd om mijn vooroordelen eens aan de kant te zetten en in een compleet nieuwe telefoon te duiken.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Ik wil het vandaag met je hebben over de Redmi Note 9 Pro, de nieuwste smartphone van het merk Xiaomi. In thuisland China is dit merk al super populair maar ook in Nederland wordt er steeds meer over dit merk gepraat. Het merk staat bekend om zijn krachtige maar betaalbare telefoons. Klinkt goed dus! De Redmi Note 9 Pro is de grote zus van de Redmi Note 9. De Redmi Note 9 gaat over de toonbank vanaf 199 euro, de Redmi Note 9 Pro voor een bedrag van 296 euro. Dit zijn natuurlijk ontzettend lage prijzen en dit maakte mij erg benieuwd wat je hier nu uiteindelijk voor terug zou krijgen.

Het scherm van deze telefoon is 6,67 inch groot met een resolutie van 2400 bij 1080 pixels. Dit kan je misschien niet heel veel zeggen dus ik vertel je liever dat het een prachtscherm is. Kleuren zijn onwijs krachtig en helder en YouTube-video’s zien er super scherp uit op dit scherm. Ook is er een laagje Gorilla Glass 5 aanwezig waardoor je een stuk minder snel krassen op je scherm zult krijgen. Beide versies van deze telefoon starten met een opslag van 64GB, een prima opslag voor de gemiddelde gebruiker. Ik heb aan 64GB echt meer dan genoeg. Ben je een verzamelaar en heb je meer nodig? Dan koop je voor maar 30 euro meer (!!) de 128GB versie.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Nu is het natuurlijk leuk dat de smartphone er onwijs knap uitziet, een scherm heeft waar je U tegen zegt en een enorm geheugen heeft maar waar ik persoonlijk altijd naar kijk bij een smartphone is de camera. En daar kwam ineens de grote plot-twist dus ga er maar even voor zitten. Ik vind de camera van de Redmi Note 9 Pro namelijk betere resultaten opleveren dan de camera op mijn iPhone 11. Zo, dat was even een heftige uitspraak he? Ik zal dit even wat meer toelichten. Nu is het natuurlijk zo dat Apple hele goede telefoons maakt, dat weet ik als jarenlange gebruiker als geen ander. Waar ik zelf het meest blij mee ben is de portret-functie op de nieuwere telefoons van Apple. Het enige wat me nog een beetje stoort zo af en toe is dat deze functie nog niet helemaal vlekkeloos werkt. Zo zijn er nog geregeld vage randen aanwezig bij objecten of lijken sommige objecten wat in elkaar over te vloeien in plaats van dat de camera ze hun scherpe rand laat behouden en de achtergrond mooi onscherp maakt. Bij de portretfunctie van de Redmi Note 9 Pro levert dit veel minder problemen op. De foto’s komen er werkelijk fantastisch uit en dat voor een smartphone van 269 euro?! Ik laat je even een paar voorbeelden zien:

Dit is toch bizar?

Ik vind het dus echt geweldig dat je voor 269 euro een mooi uitziende telefoon kunt kopen met veel geheugen, een kraakhelder scherm en een nóg betere camera. Ik kan me voorstellen dat deze telefoon voor heel veel mensen een hele goede keuze gaat zijn. De prijzen en uitvoeringen van de Redmi Note 9 Pro zijn dus als volgt:

+ Redmi Note 9 Pro 6GB RAM / 64GB opslag – 269 euro
+ Redmi Note 9 Pro 6GB RAM / 128GB opslag – 299 euro

Meer weten over deze telefoon? Kijk dan vanavond om 19:00 naar de livestream op de Facebookpagina van Xiaomi waar de telefoon officieel in première gaat in Nederland!

Winactie
Enthousiast geworden door deze review? Dan heb ik leuk nieuws voor je! Ik mag namelijk een Redmi Note 9 Pro verloten onder mijn volgers op mijn Instagramaccount (@sharonvanbommel). Wil jij dus (super makkelijk) kans maken op deze mooie smartphone? Bekijk dan mijn meest recente foto op mijn Instagramaccount voor de winactie!

Zin om nog een blogpost over toffe gadgets te lezen? Check dan ook eens deze blog over de mooiste retro bluetooth speaker voor jou!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

  1. Marian

    Jammer dat het alleen op Insta is.

  2. Kim

    Wat een super mooie fotos maakt deze telefoon zeg! Ik heb meegedaan op Instagram!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.