Hema under eye concealer review | Met voor & na foto’s!

Waar we tegenwoordig de coolste concealers van o.a. Too Faced, NYX Cosmetics, Urban Decay en ga zo maar door binnen handbereik hebben was dit vroeger natuurlijk wel even anders. Als 16-jarig meisje haalde ik mijn concealer namelijk gewoon heel simpel bij de HEMA! Ik kom graag bij HEMA en toen ik vorige week weer eens in een van de HEMA-winkels was en langs het cosmeticarek liep besloot ik toch het e.e.a. te swatchen. Ik ben tegenwoordig wel een beetje klaar met alle high-level plamuurproducten en ik had eigenlijk wel weer eens zin om een simpele concealer mee naar huis te nemen. Gewoon, om te kijken hoe ik na al die jaren tegen dit product zou aankijken. Spoiler: ik ben blij verrast! Dit is echt een hele goede concealer Hema!

hema under eye concealer

Laten we starten bij het kleurenaanbod, dat was niet groot. Ik weet niet meer exact hoeveel kleuren er precies in het schap lagen maar het waren er echt maar een paar. Gelukkig voor mij leek de eerste kleur een prima match en deze nam ik dus ook mee naar huis. De HEMA Under Eye Concealer kostte me €4,25. Zoals je hierboven kunt zien werkt de concealer via een kwast-systeem. Je draait aan de onderkant totdat er vloeibare concealer in de bovenkant van het kwastje terechtkomt. Zo kan je het product direct op de huid aanbrengen. Dit betekent wel dat je het product niet kunt gebruiken voor in je visagiekoffer maar hey, dat doe je met dit product denk ik ook niet zo snel.

hema under eye concealer

Hierboven zie je de HEMA Under Eye Concealer op mijn hand. Hoewel dit in dit licht misschien een te donkere kleur lijkt is dit in het echt niet zo. Dit zul je zometeen ook bij de voor- en na foto’s zien. Wel heb ik echt gekozen voor een kleur die niet extreem licht is. Ik ga tegenwoordig voor een meer natural make-uplook en dan vind ik het niet mooi als mijn concealer heel erg licht is. Hij moet mijn wallen wegtoveren en een tikje oplichten, meer niet.

Eh, hallo? Dit is echt gewoon heel erg goed voor een concealer van maar VIER EURO? De substantie is vloeibaar en vrij dun (vind ik fijn, dan heb je niet het gevoel dat je hele huid dichtgeplamuurd zit) maar blijkt toch goed genoeg te dekken. Je ziet echt nog maar 3% van mijn kringen en bovendien ziet de kleur er super natuurlijk uit op mijn huid. Ik heb de concealer nu al meerdere keren gedragen en als je hem afpoedert met een goede settingpowder blijft hij zonder moeite van 09:00-17:00 op zijn plek zitten. Daarna moet je wel wat bijwerken maar dat heb ik eigenlijk bij elk make-up product wel. Het ziet er dan niet meer zo mooi uit als 09:00 ’s ochtends. Wat misschien straks tegen gaan vallen is het kwast-systeem. Ik kan nu namelijk nog niet zeggen of deze concealer over een maand nog zo rijkelijk smeert. Time will tell..

Uiteindelijke beoordeling:
Ik ben zeker fan van de HEMA Under Eye Concealer! Hij brengt fijn aan, is makkelijk te blenden met de rest van je make-up en blijft goed op zijn plek zitten. De dekking is medium te noemen maar dat is voor meiden die van de natural look houden (nouja, die niet zo van de plamuurlook houden) echt meer dan prima te noemen. Ik ben dus zeker blij verrast! Voor €4,25 is deze concealer zeker de moeite waard.

Welk budget product is volgens jou ook de moeite waard?

Update november 2020
Deze concealer is helaas niet meer verkrijgbaar! Wel heeft HEMA prachtige nieuwe concealers uitgebracht:

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

One Comment

  1. Jessica J.

    Wauw, wat een effect! En dat voor maar vier euro?!
    Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Pirates of the Carrageenan Bath BombMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.