Rolgordijnen binnen jouw interieur? De voor- en nadelen op een rijtje

Rolgordijnen zijn al jaren ontzettend populair. Als het gaat om raambekleding, dan wordt het welbekende rolgordijn verreweg het vaakst gekozen. Dat is ook niet zo gek. Een rolgordijn biedt namelijk ontzettend veel voordelen en bijna iedereen weet wel wat ze van dit product kunnen verwachten. Zoals het woord eigenlijk al zegt, is dit een gordijn wat je eenvoudig kunt oprollen. Meestal door aan een touw of koord te trekken, maar er zijn tegenwoordig zelfs al rolgordijnen die over een elektrisch besturingssysteem beschikken.

Als we kijken naar het aanbod van raambekleding in ons land, dan is het niet gek dat men al snel overweldigd raakt en daarom maar voor de meest veilige optie kiest. Gordijnen die we allemaal kennen. Toch is het belangrijk om zeker te zijn van jouw keuze. Gordijnen zijn immers allesbepalend voor de sfeer in huis. Bovendien bieden ze ook nog eens een groot aantal praktische voordelen. Het is daarom belangrijk om deze keuze met zorg te maken. Maar is een rolgordijn binnen jouw interieur nu wel echt de beste keuze? Om je op weg te helpen, heb ik een aantal belangrijke voordelen en (helaas!) ook enkele nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen van rolgordijnen

Rolgordijnen zijn natuurlijk niet voor niets zo ontzettend populair. Ze bieden namelijk veel verschillende voordelen:

Bepaal zelf de lichtinval

Een van de grootste voordelen van rolgordijnen is dat je zelf de lichtinval kunt bepalen door het gordijn tot een bepaalde hoogte op te trekken. Zo kun je een deel van het licht blokkeren, maar er toch voor zorgen dat er nog voldoende licht naar binnen kan schijnen. Dat is met name fijn in de woonkamer. Zo geniet je van voldoende privacy of blokkering van het licht dat op de televisie of laptop schijnt, maar blijft er wel voldoende licht in huis aanwezig.

Makkelijk te besturen

Het is voor sommige mensen niet altijd even gemakkelijk om al die nieuwe soorten raambekleding te besturen. Soms is het zelfs zó ingewikkeld of zo zwaar dat kinderen of ouderen hier geen raad meer mee weten. Rolgordijnen behoren tot één van de oudste soorten raambekleding en zijn enorm fijn in gebruik en makkelijk te besturen. Hierdoor zijn ze dus ook voor werkelijk iedereen geschikt.

Isolerende werking

Rolgordijnen beschikken tevens over een goede isolerende werking. Zowel op het gebied van temperatuur als geluid.

In alle soorten en maten verkrijgbaar

Ook kan je rolgordijnen in werkelijk alle soorten en maten kopen. Hierdoor is er voor iedere ruimte wel een geschikt rolgordijn te vinden. Zelfs voor de slaapkamer of de badkamer.

Nadelen van rolgordijnen

Natuurlijk geldt bij alle soorten raambekleding dat ze zowel voor- als nadelen hebben. Het is aan jou om te bepalen welk voordeel (of nadeel) het zwaarst weegt. Een van de belangrijkste nadelen van rolgordijnen is dat ze vaak een ietwat goedkoop imago hebben. Er zijn tegenwoordig veel modernere soorten raambekleding te vinden. Daarom oogt het soms wat onhandig en inderdaad, minder kostbaar. Gelukkig is dit probleem eenvoudig op te lossen, gezien rolgordijnen tegenwoordig in heel veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn. Hierdoor pas je de stijl geheel naar wens aan, waardoor deze meer past bij hetgeen wat jij mooi vindt en wat er in jouw huis staat.

Liever toch iets anders dan rolgordijnen? Dan zit je bij de raamdecoratie van Veneta vast goed. Hier vind je alle soorten raambekleding om jouw interieur mee compleet te maken.

Welke gordijnsoort hangt er op dit moment eigenlijk in jouw woonkamer? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.