Rolgordijnen: waar moet je op letten?

Nu mijn huis steeds meer bij elkaar komt is het tijd geworden voor de ‘extra’ dingen. Zo heb ik namelijk prachtige overgordijnen in mijn huis hangen maar ik merk dat ik overdag toch graag de felle lichtinval zou willen verminderen. Nu ben ik zelf aan het kijken voor rolgordijnen aangezien deze makkelijk en betaalbaar zijn én in heel veel soorten en maten te koop zijn. Ik heb me eens goed verdiept in dit de voor- en nadelen dus lees snel verder!

Verduisterend of niet verduisterend?

Bedenk voordat je een rolgordijn gaat aanschaffen goed welk doel het precies heeft. Wanneer je op zoek bent naar een rolgordijn voor in de slaapkamer is het natuurlijk belangrijk dat je een verduisterend rolgordijn kiest. Niets zo vervelend als vroeger dan nodig wakker worden van felle, verblindende zonnestralen. In de woonkamer kan het dan weer handig zijn om juist voor een minder verduisterende uitvoering te kiezen. Je wilt natuurlijk wel de felheid van het licht verminderen in je woonkamer maar overdag in het donker zitten is dan weer niet de bedoeling. Zit je met de ramen van de woonkamer direct aan de straat? Dan is het niet zo handig om voor lichtdoorlatende rolgordijnen te kiezen. Dit gaan dan namelijk ten koste van je privacy! Dan kan je beter voor een ander soort gordijn kiezen of bijvoorbeeld overgordijnen toevoegen.

Welke stof moet ik kiezen?

Er zijn heel veel soorten stoffen mogelijk voor rolgordijnen! Nu maakt het in je woonkamer niet zoveel uit welke stof je gebruikt maar voor bijvoorbeeld je badkamer is het wel van belang dat de gekezen stof tegen vocht kan. Zo bestaan er rolgordijnen met een speciale vochtwerende coating en deze blijven ondanks het vocht in je badkamer mooi ogen. Wanneer het niet om de badkamer gaat kan je natuurlijk voor elke stof kiezen. Zo bestaan er rolgordijnen met aluminium, hout, kunststof en ga zo maar door. Genoeg keuze!

Welke kleur rolgordijnen?

Tegenwoordig kan je rolgordijnen vinden in elke kleur van de regenboog. Wel is het zo dat veel mensen vaak voor de witte, beige of zwarte variant kiezen. Zo kan je je interieur blijven aanpassen en passen je gordijnen hier altijd bij. Je past de kussens op je bank namelijk makkelijker aan dan je gordijnen. In 2020 zien we in de interieurwereld erg veel natuurlijke aardetinten voorbijkomen en ligt de focus op comfort en warmte. Je zou dus ook voor een mooie aardetint kunnen kiezen om je huis net dat extra beetje kleur en warmte te geven!

Welke gordijnen heb jij eigenlijk in je huis hangen? Laat het achter bij de comments!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

One Comment

  1. gea

    Ik vind verduisterend altijd wel belangrijk voor s’avonds. Maar wij hebben over het algemeen in huis allemaal gordijnen.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.