Slapen als in een hotel – 5 tips voor een luxe hotel slaapkamer!

Slapen als in een hotel is iets wat we denk ik allemaal wel willen. Een heerlijke rustige look, geen troep op de grond, een knisperend schoon en zacht dekbed op een heerlijk bed… is er iets beter dan dat? Dat wil je natuurlijk ook thuis beleven en dat begrijp ik! Vandaag dus ook vijf kort maar krachtige tips om van jouw slaapkamer een hotel slaapkamer te maken.

1. Bespaar op alles, behalve op je bed.

Veel mensen kijken ernaar uit om tijdens hun vakantie in een zacht hotelbed te stappen. Of je nu een stevige negen uur slaap per avond nodig hebt of aan zes uur slapen ook genoeg hebt: je wilt je slaaptijd thuis zo fijn mogelijk maken door je bed ultracomfortabel en rustgevend te maken. Beddengoed moet toch ook gewoon lekker zacht zijn en luxueus aanvoelen als het je huid raakt?! Het moet je het gevoel geven dat je wordt omarmd in een zachte cocon. Investeer dus ook in je bed én je beddengoed. Je hebt trouwens geluk wanneer je dekbedovertrekken 200×200 zijn, dan ben je namelijk minder geld kwijt dan wanneer je dekbedovertrekken (net zoals die van mij helaas) 220x240cm zijn. Linnen beddengoed is momenteel een populaire keuze, en daar is een goede reden voor. Linnen beddengoed is namelijk bij warme én koude temperaturen een comfortabel materiaal. Zijden kussenslopen worden ook steeds meer gekocht door de consument en ook dat kan ik begrijpen. Het ziet er namelijk niet alleen luxe uit maar dit materiaal biedt ook nog eens voordelen voor je huid en haar. Score!

2. Laat geen troep slingeren.

Ooit een niet opgeruimde hotelkamer gezien? Ik mag hopen van niet! Troep staat niet alleen niet mooi maar zorgt ook voor minder rust in je hoofd. Houd je slaapkamer dus ook opgeruimd en stop zoveel mogelijk spullen weg onder je bed of in kasten. Opgeruimd staat netjes!

3. Niet teveel tierelantijntjes.

Verbonden aan punt 2 maar toch net even anders: stop met al die tierelantijntjes die je op elke kast en tafel hebt neergezet. Een hotelkamer komt namelijk zo luxueus en rustgevend over omdat je blik niet alle kanten op wordt getrokken. Er worden vaak grote meubels gebruikt en minder kleine ‘troepjes’. Bureautafels bevatten vaak niet meer dan een lamp, 2 mooie lege glazen en een luxueuze stoel en naar die look zou je dus ook moeten streven. Zet die 27 accessoires op je bureautafel dus eens een tijdje in de kast en ervaar hoe je daarna je slaapkamer binnenloopt. Minder afleiding, meer rust.

4. Luxe materialen

Aangezien er in ‘echte’ hotel slaapkamers vaak ook niet echt veel binnenstaat hoef je echt geen fortuin uit te geven aan (veel) meubels of accessoires om een mooie kamer te creëren. Waar je wel op zou kunnen letten zijn de materialen van de spullen die je koopt. Ga tijdens het kopen van je gordijnen bijvoorbeeld voor een velvet-achtig materiaal en je zult direct merken dat je slaapkamer een veel meer luxe uitstraling heeft.

5. Kleuren op elkaar afstemmen

Alles gaat natuurlijk om het creëren van een rustgevende look en tijdens dit proces zijn de kleuren die je kiest natuurlijk ook erg belangrijk. Probeer je te houden aan een klein aantal kleuren om alles met elkaar te laten matchen. Wanneer je teveel (vloekende) kleuren met elkaar combineert of nog ‘erger’ – als er helemaal geen logica in zit – kan dit onrustig gaan ogen.

En, heb jij eigenlijk een rustgevende slaapkamer of kan jij ook wel wat aanpassingen gebruiken om te slapen als in een hotel? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.