Sneaker trends van 2022 – dit zijn ze!

Dit fashion seizoen maakt plaats voor een aantal sneakertrends die moeiteloos het spel overnemen. In 2022 draait het namelijk allemaal om gedurfde keuzes maken op het gebied van sneakers. Veel neon, colorblocking, dikke platforms onder schoenen en ga zo maar door. Veel mooie en gedurfde opties dus. Ook valt het op dat er één overkoepeld thema doorgevoerd lijkt te worden in de sneaker trends van dit moment en dat is het thema sportief. Geen nette, gekleden modellen dus maar juist casual sporty schoenen staan in de spotlight in 2022.

Neon

Of het nu door de gewaagde neon keuzes van Kim Kardashian komt of niet, neon is hot! Vooral knalgeel, groen en oranje zien we vaak terugkomen wanneer het om neon kleuren gaat in de sneakerwereld.

Skater

Wanneer ik het woord ‘skater’ hoor moet ik altijd terugdenken aan de grote hit van Avril Lavigne maar dat heeft natuurlijk niets te maken met deze schoenentrend. Skatersneakers zijn in ieder geval wel super hot dit seizoen en dit zien we o.a. terugkomen in de modellen van merken als New Balance zoals je ze kunt kopen op wethenew.com.

Dad sneakers

Deze schoen was natuurlijk ook al weergaloos populair in 2021 en nu nog steeds: de zogeheten ‘dad’ sneaker. Je moet er van houden maar ik vind ze persoonlijk heel tof. Ik heb zelf een paar van Fila in mijn schoenenkast staan.

Colorblocking

Wat we ook ontzettend veel voorbij zien komen in 2022 is de colorblocking trend. Deze trend zie je trouwens ook heel veel terugkomen in kledingwinkels op daadwerkelijke kledingstukken. Bij colorblocking wordt er gebruik gemaakt van minimaal twee verschillende kleuren (maar vaak nog wel één of twee extra kleuren). De kleuren worden contrasterend door elkaar heen gebruikt wat uiteindelijk hele toffe en vaak dus ook kleurrijke sneakers oplevert. Erg mooi en ook zeker gedurfd en opvallend.

Platforms

Ik eindig deze blog met een van mijn persoonlijke favorieten en dan heb ik het natuurlijk over platform schoenen. Ik heb inmiddels al heel wat platform shoes in mijn kast staan en ben er gek op. Een hoog platform laat je benen niet alleen langer ogen maar deze schoenen staan ook gewoon heel stoer en tof onder een wat wijdere jeans. Mijn persoonlijke favoriet binnen deze trend zijn de platform sneakers van Converse.

En, welke van deze trends is jouw favoriet? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.