Stadswoning buitenruimte tips | Laat je balkon/terras groter en mooier lijken!

Als je net als ik niets moet hebben van het platteland en dus ook hebt gekozen voor een stadswoning ben je waarschijnlijk niet gezegend met vier slaapkamers en een grote tuin. Vaak zijn stadswoningen klein (maar gezellig!) en heb je vaak zelfs helemaal geen buitenruimte. Sommige stadswoningen zijn wel voorzien van een buitenruimte maar ook dan gaat het vaak om kleine oppervlaktes. Heb jij een stadswoning met een kleine buitenruimte in bijvoorbeeld de vorm van een balkon of dakterras? Vandaag geef ik je mijn stadswoning buitenruimte tips!

Hoe laat je je balkon groter lijken?

Heb je een mooie grote pui of best wel grote ramen waardoor je op je buitenruimte kijkt? Probeer dan de stijl die je aanhoudt in je huis door te trekken naar je buitenruimte. Gebruik je bijvoorbeeld veel zwart en wit met af en toe een okergeel accent? Gebruik deze kleuren dan ook bij je buitenruimte. Zo oogt je balkon of dakterras niet alleen stijlvol en mooi ‘kloppend’ maar oogt zowel je buitenruimte als de kamer waar je buitenruimte aan grenst groter.

Hoe ruim je je tuinspullen op?

Wanneer je een kleine buitenruimte hebt ben je waarschijnlijk niet gezegend met een grote garage. Wanneer je echter je gloednieuwe loungeset hebt gekocht inclusief mooie kussens kan ik begrijpen dat je ze graag veilig en droog wilt opbergen. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om dit alsnog te kunnen doen zonder dat je ze in je huis moet bewaren. Een makkelijke optie is bijvoorbeeld een opbergbox voor buiten. Deze zet je gewoon in de hoek neer en wanneer je je kussens (of andere accessoires) wilt opbergen kan je ze gemakkelijk daarin leggen en hoef je niet bang te zijn dat ze lelijk worden door de weersomstandigheden.

Geen plek voor planten?

Wanneer je een kleine buitenruimte hebt kan ik me voorstellen dat je het jammer vindt dat er geen plek overblijft voor wat mooie planten. Er mag dan wel geen plek zijn op de vloer maar je kunt altijd nog de hoogte in! Wanneer je kiest voor hangplanten aan de muren krijg je toch de gewilde groene touch in je buitenruimte maar verlies je geen ruimte van je loopoppervlak.

Nog steeds verdrietig dat je geen grote tuin hebt?

Natuurlijk blijft het jammer dat je geen barbecues voor je hele vriendengroep kunt geven maar bekijk je kleine buitenruimte ook eens positief. Je kunt het namelijk heel gemakkelijk super knus en gezellig maken! Waar je bij een grote tuin echt verschillende hoeken moet creëren om het gezellig te maken heb je bij een klein balkon al genoeg aan een mooie lichtslinger, een paar hangplantjes, twee gezellige kussentjes en een plateau vol kaarsen. Meer heb je niet nodig voor een fijne zomeravond!

En, dit waren alweer mijn stadswoning buitenruimte tips! Ben jij gezegend met een grote tuin of moet je het ook doen met een klein balkon? Ik ben benieuwd!

Volg je mij eigenlijk al op Instagram?
Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

  1. Rachel Kromdijk

    Ik ben gelukkig gezegend met een lange tuin, niet breed.. maar we mogen zeker niet klagen! In de toekomst willen we de tuin echt gaan aanpakken.. leuke blog :)

    Fijn weekend

  2. Liva Engstrom

    Als je net als ik niets moet hebben van het platteland en dus ook hebt gekozen voor een stadswoning ben je waarschijnlijk niet gezegend met vier slaapkamers en een grote tuin. Vaak zijn stadswoningen klein (maar gezellig!) en heb je vaak zelfs helemaal geen buitenruimte. Nu mijn huis steeds meer bij elkaar komt is het tijd geworden voor de ‘extra’ dingen. Zo heb ik namelijk prachtige overgordijnen in mijn huis hangen maar ik merk dat ik overdag toch graag de felle lichtinval zou willen verminderen.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.