Starten met sporten – zo blijf jij gemotiveerd!

Wil jij binnenkort gaan starten met sporten en wil je er alles aan gaan doen om gemotiveerd te blijven? Of begin je bijvoorbeeld na een lange tijd weer en wil je deze keer écht vol blijven houden? Lees dan snel verder voor vijf kort maar krachtige tips!

1. Zorg voor leuke sportkleding

Wanneer je je aan het voorbereiden bent op een sollicitatiegesprek zeggen de experts vaak “you gotta dress the part!”. Deze uitspraak is in dit geval ook zeker van toepassing voor je nieuwe sportroutine. Start jij met sporten en wil je er écht voor gaan? Een goede sportoutfit kan dan zeker voor extra motivatie zorgen. Sommige sportkledingmerken zijn zelfs zo stijlvol dat je graag dat leuke setje uit de kast trekt en zonder tegenzin aan je workout begint. Deze sportleggings zijn bijvoorbeeld toch echt te mooi om ongebruikt in je kast te laten liggen? Precies!

2. Ga samen met een vriend of vriendin

Vind je alleen naar de sportschool gaan maar saai? Er zijn vast vrienden of vriendinnen in je vriendengroep te vinden die ook net zijn begonnen met sporten of dit al een tijdje doen. Juist de ervaren sporters zijn erg fijn om naast je te hebben in het begin omdat zij je tips kunnen geven en jouw eventuele vragen kunnen beantwoorden. Wanneer zij al maanden of jaren naar de sportschool gaan is de kans ook erg klein dat zij plotseling niet meer zullen gaan. Zo kan jij enorm veel leren tijdens je eerste bezoekjes aan de sportschool, houd je er een goed gesprek aan over én zal je het stiekem ook erg moeilijk vinden om op te geven aangezien je dan niet alleen jezelf maar ook je sportbuddy teleurstelt.

3. Vaste dagen en tijden

Vliegt bij jou de week voorbij en ben je dan vervolgens teleurgesteld dat je alwéér niet hebt gesport? Dan is het tijd voor een vast sportmoment (of nog beter: meerdere momenten!). Plan van tevoren op welke dagen en tijden je die week gaat sporten, schrijf deze momenten op in je agenda en stel op je telefoon een bijbehorende wekker in. Sporten ‘vergeten’ overkomt jou op deze manier echt niet meer.

4. Onderzoek de opties

Hoewel sporten ook kan zonder dat je de activiteit écht leuk vindt (sommige mensen sporten puur voor het resultaat en dat is ook prima) is het alsnog een goed idee om te kijken naar welke sport het beste bij jou past. Er is zoveel meer dan de sportschool of baantjes zwemmen in je plaatselijke zwembad. Wanneer je een sport écht leuk begint te vinden omdat je bijvoorbeeld geniet van het spelelement of de gesprekken met je teamgenoten wordt sporten zelfs iets waar je naar uitkijkt in plaats van iets wat ‘moet’.

5. Beloon jezelf

Natuurlijk is jezelf belonen ook een goede manier om iets vol te houden. In dit geval zou ik dan alleen niet kiezen voor je favoriete bestelling bij de snackbar om de hoek, dat zou namelijk jammer zijn van je inspanningen. Er zijn gelukkig nog veel meer manieren te bedenken om jezelf te belonen. Denk hierbij aan dat ene sieraad wat je al lang wilde hebben, een meubelstuk voor je nieuwe huis, een dagje weg naar je favoriete strand en ga zo maar door. Probeer hier ook een bepaald doel aan te hangen. Wanneer jij bijvoorbeeld een maand lang meerdere avonden per week in de sportschool te vinden was mag daar echt wel wat tegenover staan!

En, wat doe jij om jezelf te blijven motiveren wanneer het om sporten gaat? Ik ben benieuwd naar jullie tips en ervaringen!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.