Steeds meer Nederlanders kiezen voor een vakantie naar Italië!

Heb jij je vakantie al geboekt? Kies je voor een vakantie aan de Italiaanse kust, voor een stedentrip naar Rome of Milaan, een vakantie naar een Italiaans eiland of toch naar een camping aan het Gardameer? Italië is in trek als vakantieland. Niet alleen voor een ontspannen vakantie om bij te komen na een periode van hard werken; ook voor actieve vakanties. Nederlanders trekken de Italiaanse bergen in voor een fraaie wandel- of bijvoorbeeld fietstocht. Zeker het Gardameer leent zich goed voor een combinatie van een actieve- en ontspannen vakantie; rondom het meer vind je een fraai berglandschap, tal van knusse steden en meerdere stranden. 

Boek een vakantie naar de Italiaanse eilanden

Niet alleen een vakantie naar het Italiaanse vasteland is het overwegen waard; kijk ook eens naar de charme van de verschillende Italiaanse eilanden. Sicilië is er een bekend voorbeeld van, maar ben je ook bekend met eilanden als Pantelleria, de Eolische eilanden, de Tremitische eilanden en bijvoorbeeld Elba? De eilanden hebben ieder hun eigen charme, wat het ontzettend leuk maakt om tijdens je vakantie in Italië langs meerdere van deze eilanden te trekken. Van de verschillende Italiaanse eilanden in de Middellandse Zee is Sicilië de grootste.

Bezienswaardigheden op Sicilië

Sicilië kent verschillende fraaie stranden, naast een groot aantal dorpen en steden. Breng ook een bezoek aan de Vallei van de Tempels, welke op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ook een bezoek aan de Etna mag niet op je lijst met must-sees ontbreken. Wist je dat de Etna de meest actieve vulkaan van Europa is? Daarnaast is de vulkaan met 3.329 meter de hoogste van ons continent. Je kunt de vulkaan met een tourgids beklimmen. Doe dit in de zomer; in de winter is de top van de Etna besneeuwd.

Wacht niet te lang met het boeken van je vakantie

Het is verstandig om niet te lang te wachten met het boeken van je vakantie naar Italië of een van de andere populaire vakantiebestemmingen binnen Europa. Zo heb je nog enige keuze uit campings en andere accommodaties. Onderzoek van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) toont aan dat het aantal Nederlanders wat in het eerste deel van dit jaar al een vakantie boekte historisch hoog ligt. Alleen in januari werden al door meer dan drie miljoen mensen vakanties geboekt. Vergelijk je dit met het aantal vakanties wat voor de pandemie geboekt werd in het eerste deel van het jaar, dan ligt dat aantal zo’n dertien procent hoger. Opvallend hierbij is onder meer dat het merendeel van de geboekte vakanties door huishoudens een bestemming buiten Nederland kent. Daar waar een vakantie in eigen land de afgelopen jaren juist steeds populairder leek te worden.

Heb jij al een leuke vakantie op de planning staan voor deze zomer? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.