Stress verminderen – hoe doe je dat?

Stress is een veelvoorkomend probleem in onze maatschappij en de kans is groot dat ook jij al eens met stress te maken hebt gehad. Heel naar natuurlijk want stress kan een negatieve invloed hebben op onze gezondheid, ons welzijn én onze prestaties. Gelukkig zijn er verschillende manieren om stress te verminderen of zelfs te voorkomen. Lees snel verder wanneer je benieuwd bent geworden naar hoe je dit doet!

Maak tijd voor ontspanning

Heb jij een druk leven en merk je dat je vaak uitgeblust in je bed stapt? Maak dan wat meer tijd voor ontspanning! Plan dagelijks een halfuur tot een uur in om te ontspannen. Probeer bijvoorbeeld activiteiten te doen die je rustig maken en die je plezier doen, zoals lezen, wandelen, yoga, mediteren, muziek luisteren, enz.

Een gezond eetpatroon opbouwen

Eet gezond en regelmatig: een gezonde en gevarieerde voeding geeft je lichaam de energie die het nodig heeft om te functioneren. Zorg ervoor dat je voldoende eet en probeer ongezonde voedingsmiddelen te vermijden. Ook kan het helpen om je lichaam hier en daar wat te helpen in de vorm van vitaminen en mineralen. Magnesium tabletten kunnen je lichaam namelijk ook helpen bij het verminderen van stress. Kijk van tevoren wel even goed wat de beste magnesium tabletten voor jouw lichaam en situatie zijn.

Genoeg slapen

Slaap jij eigenlijk wel genoeg elke nacht? Een tekort aan slaap kan stress veroorzaken en verergeren. Probeer elke dag minstens acht uur te slapen. Iets minder kan natuurlijk ook maar maak het niet te gek. Je lichaam heeft deze rust namelijk hard nodig!

Dagelijkse beweging

Ook is het erg belangrijk om genoeg te (blijven) bewegen. Lichamelijke beweging vermindert namelijk stress en maakt je lichaam en geest fit. Probeer dagelijks minstens 30 minuten te bewegen voor het beste resultaat. Je zult je hierdoor stukken beter gaan voelen op meerdere vlakken.

Sociale contacten

Heb je het gevoel dat je soms wat eenzaamheid ervaart en dat de stress daardoor toe begint te nemen? Neem dan regelmatig contact op met je sociale netwerk. Praten met vrienden, familie of een vertrouwenspersoon kan stress verminderen. Het geeft je een gevoel van verbinding en steun.

Wees lief voor je lichaam

Je gaat het waarschijnlijk niet leuk vinden maar alcohol en cafeine zijn niet onze beste vrienden. Wees dus ook voorzichtig met deze drankjes. Hoewel een glas wijn of een kop koffie je in eerste instantie kan ontspannen, kan het uiteindelijk wel leiden tot een toename van stress. Pas dus een beetje op met deze quick-fixes.

Wat doe jij om (genoeg) te ontspannen?

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

One Comment

  1. Hoe kan je afvallen zonder te sporten? | Sneller leren doe je hier!

    […] zeker mogelijk. Het belangrijkste is om gezond en gebalanceerd te eten, voldoende water te drinken, stress te verminderen, voldoende te slapen en een gezonde mindset te hebben. Vergeet niet om kleine stappen te nemen en […]

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.